Dochází mi mlíčko? Odstříkávám čím dál míň

kristyna90
15. srp 2015

ahoj, nevim zda je to mozne, ale prijde mi, ze mi dochazi mlicko.. maly ma skoro 5 mesicu je plne kojeny... posledni dobou mi prislo ze mu mlicko nestaci tak jsem ho zacala vice prikladat.. vecer dostava posledni mlicko pred spankem a pak cca 6 hodin spi takze po trech hodinach odstrikavam.. jenze poaledni tyden odstrikavam cim dal min.. normalne to bylo 180ml a je to cca ten tyden co odstrikam min po tech 3 hodinach.. predevcirem to bylo 120 vcera 100 a dnes 70.. maleho stale prikladam pres den co dve hodiny a v noci se mi pak po texh 6 hodinach budi co 3 max. 4 hodiny.. je mozn ze by mi dochazelo mlicko? nebo je to jen nejaka haluz?? meli jste nekdo takovvy problem??diky za vsechny odpovedi.

zuzaaanka
15. srp 2015

@kristyna90 Ahojky, z ceho soudis, ze malymu mlicko nestaci? Place hlady? Muj ma 6,5m a je plne kojeny, v tehkech vedrech ma zizen a tak pije casteji a mene, v noci spi uplne stejne jako tvuj, nejprve sest hodin po poslednim kojeni, pak cca po 3 hod. Je to ok. Prsa nalita nemam, proste se to upravilo, uz se netvori zasoby dopredu, dite saje to, co prso zrovna produkuje, nebo jak to nazvat 🙂 kdyz mam pocit, ze mam malo mlika, damsi Gravimilk, ten mam pocit, ze pomaha, nalijou se mi prsa. Neodstrikavam, naposledy nekdy ve tretim mesici syna, neni to potreba. Pokud mas odstrikane mleko, zkus mu ho dat, pokud mas pocit, ze ma hlad. Ale pokud je spokojeny, pribyva a takhle hezky spi, je to ok, neboj. V tehlech vedrech taky urcite nemas hlad jako jindy. Hlavne hodne pij. Hezky vecer a usmev na tvari!

kristyna90
autor
15. srp 2015

no nevim jestli mu to staci mozna jo.. ale obcas po dlouhem sani se odtrhne a place.. hlavne mi jde o to ze asi dochazi mlicko kdyz ho odstrikam skoro 1/3 nez pred tydnem..
a neziji v cesku my tu takove horko nemame mame nejakych 23 az 27 stupnu.. takze horkem to asi nebude:(

zuzaaanka
15. srp 2015

Tak tu teplotu zavidim 😀 ja kdyz zkusim ted odstrikat, tak je to fakt malo, treba 20-30ml, ale malej si to proste vytahne, nemej strach. To, ze place po jidle, to jsme meli uz dve takovy obdobi a nevim, proc to delal, po par dnech to preslo, ale rval jak tur... Treba ho tlacilo brisko, netusim.

pigpeppa
15. srp 2015

Může to být spurt, přikládejte podle potřeby dítěte, klidně co půl hodinu. Měla jsem to stejně v tomhle věku, začala jsem mu pak dávat příkrmy, i když teoreticky byl čas do půl roka, ale už se nedalo zvládnout 45 minut kojit, 15 minut si odfrknout a pak znovu 45 minut kojit po dobu několika dní.

kristyna90
autor
15. srp 2015

a nebyl to rustovy spurt? to uz jsme taky parkrat meli.. no ja malemu to odstrikane mlicko davam nasledujici den vecer aby se dobre napapkal.. je schopny mi vypit i 250ml.. a nic nevyblinka... no nechapu doufam ze se to brzy zmeni protoze jsem z toho nervozni.. navic kdyby mi doslo mlicko tak nevim co bych delala umele nemam a zitra je vse zavrenw jak obchody tak lekarny.. :D
to vazne odstrikas jen 20 az 30ml?
ja po kazdem kojeni jeste tak 2 az 5 minut odstrikavam abych prsa uplne vyprazdnila.. ale vetsinou vytahnu bud nic nebo max 5ml..

kristyna90
autor
15. srp 2015

@pigpeppa nevim jestli spurt on se mi o mlicko nehlasi.. ja mu davam po 2 hodinach kvuli tomu ubytku... ale kdyz treba spinka tak mu dam az za ty 3 hodky a on je pak nervozni protoze to nemuze roztahat a uz ma hlad.. po tech dvou hodkach si spokojene taha ale max 10 minut... pak se otoci a zacne si vykladat nebo brecet

zuzaaanka
15. srp 2015

@kristyna90 jj, vazne tak malo, zpocatku me to stresovalo, ale pak jsem si rekla, ze pri nejhorsim dostane UM a vse v pohode. Kojim vesele dal. Jj, rustovy spurt to taky muze byt, mozna i to souviselo se rvanim po kazdem jidle. Uz davam zeleninku, ale ted ma horecky kvuli zubum, tak chce jen kojit a staci mu to. Davam dve vecere, jednu pred koupanim, pak do hodiny druhou,takze toho taky vypije hodne a tech 6 hodin krasne spi.

zuzaaanka
15. srp 2015

@kristyna90 Ja bych ho nenutila, kdyz nema potrebu. Ale pamatuj, ze jen Ty vis nejlip co a jak, jste spolu na jedne vlne. Ja malyho taky jednu dobu nutila, aby pil a byl pak akorat doslova nasr... 😀 tak se to ridi jen jim, treb prso nabidnu, ale nenutim. Nekdy si jen cucne a prileze za pul hodiny. Ja taky obcas jen uzdibuju 😀

zuzaaanka
15. srp 2015

A nekde jsem cetla, ze se prsa ani uplne vyprazdnit nedaji, ze tam vzdy jeste vetsina zustane.

kristyna90
autor
15. srp 2015

@zuzaaanka take jsem to cetla... rekla jsem to jen tak.. proste odsavam dokud to jde.. cca tech 5 minut z kaDeho..

no maly kdyz mu nabidnu tak pokazde jako bych mu nedavala najist:D uplne se na to trepe kdyz vidi prsa.. natahne rucicky a otevre pusinku a dela eh eh..:D ale pravda nekdy mi to i vyblinka.. a kdyz u toho zuri tak me tema rucickama bud mlati do prs a nebo taha za druhou bradavku.. parada:D

zuzaaanka
16. srp 2015

@kristyna90 Nemas nahodou doma toho naseho rostaka??? 😀 😀 😀

kristyna90
autor
16. srp 2015

@zuzaaanka ze by??:D