Ahoj všem, mám 11 měsíční holčičku, kterou stále kojím, jen málo (večer, jednou v noci a brzo ráno), ale vždycky pila ráda a s chutí... i když odmítala jiné jídlo, kojení neodmítla nikdy. A najednou bez zjevné příčiny začala prso odmítat, nechce se ani přisát... Mohla by se dobrovolně a sama odstavit? Dík za rady.
no jo, ale jí zelenina ani ovoce moc nejednou, nejraději má keksy...
A co teda jí (kromě těch keksů 😉 ) a pije?
pije vodu, jablečný džus a momentálně nejí vlastně skoro nic, trochu ovocného žervé, vypila trochu mlíka. jinak jse v pohodě , vysmátá, jen jí teče z nosu.
možná to bude tou rýmou. Moje děcka taky nic nechtěly, když měly rýmu. Ani to mateřské mlíko. Pokud je vysmátá, tak to nejspíš bude o.k. Zkus ji odsát a přliožit k prsu, možná nemůže sát kvůli ucpanému nosíku.
No tak to je jasné,
naše malá taky skoro nejedla měla rýmu jako trám a Mudra mi řekla, že má pravděpodobně natrávenou rýmičku proto nejí pořádně.
Jo a já malou kojím už jen jednou prso už víckrát nechce.
Macheli: mě se Ondra odstavil po roce sám, nejdřív odmítl odpolední kojení, ale to asi z toho důvodu, že mu to moc neteklo, tak jsem to nahradila UM a tak za 14 dní se odtáhnul ráno od prsa a ukazoval na hrneček. Tak na jednu stranu mi to bylo líto, ale zase jsem ráda, že odstavení proběhlo v klidu.
Ale u tebe to může být jen rýmou a až budete zdravý, třeba se kojit ještě dá.
Macheli, jo, mohla se sama odstavit, Některé děti, jakmile jim zachutná nemléčná strava, kojení odmítají. Každopádně potřebují cca půl litru mlíka denně - takže UM nebo jogurty, po roce třeba nějaké žervé, trdé sýry atd.