Do kdy nejíst čerstvé pečivo během kojení?

monikabans
28. srp 2015

Holky prosim do kdy jste nejedly cerstve pecivo behem kojeni? Cele kojeni? (Mame uz 3 mesice) dekuji 🙂

betelgeuzz
28. srp 2015

@monikabans zkus a uvidíš. některým dětem to nevadí ani od narození, jiným to vadí dlouho.

monikabans
autor
28. srp 2015

Ja prave treba kynuty knedliky jim od narozeni, a ty mu nevadi,ale dala jsem si pulku cerstveho rohliku vecer v den prvniho ockovani a byl celou noc neklidny,ale nevim zda to prikladat za vyznam tomu rohliku,nebo tomu ockovani :D

baffiny
28. srp 2015

Ja ho jedla od zacatku, uz v porodnici 😀 malemu to nevadilo

hanik73
28. srp 2015

Pečivo jsem při kojení neřešila,to dětem nevadilo.Ale třeba květák nebo papriky,to jim vadilo,měli bolení bříška.

monikabans
autor
28. srp 2015

@hanik73 fakt? Tak to ja papriky uz normalne jim,tak je videt,ze je opravdu kazdy prcek jiny 🙂 tak to to pecivo zkusim

hanik73
28. srp 2015

@monikabans Určitě je vždy lepší vše vyzkoušet.Každé dítě prostě reaguje jinak.Je to jako u nás dospělých,taky každému chutná něco jiného 🙂

monikabans
autor
28. srp 2015

Holky a jeste se vas zeptam, at nemusim zakladat novou diskuzi. Malej se v noci budi kazdou 1,5 hod, vzdy si tak 2minutky pocuca a spi a za hodku znova, ne ze by mi vadilo k nemu vstavat,ale jsem uz jak zombie,tam me napadlo,jestli mu treba neni horko z toho,ze spi v zavinovacce. Tak chci zkusit nechat spat uz jen pod perinou... Muze takhle male miminko uz spat prikryte? Neudusi se treba?

hanik73
28. srp 2015

@monikabans Zkusit to můžeš,ale myslím,že spíš chce být jen s tebou.Já jsem kojila každé dítě do 2 let a do té doby jsme se v noci nevyspali.Noci byly nejhorší,potřebovali mít pouto s mamkou 🙂

nnnadja
28. srp 2015

Ja jedla uplne vsechno od zacatku.

monikabans
autor
28. srp 2015

@hanik73 hm... Asi mas pravdu,tak to budu muset vydrzet 🙂 i kdyz pres den vydrzi spat i 4 hodky,obcas teda.

lennus
28. srp 2015

@monikabans Já se chtěla vyhýbat všemu nadýmavému preventivně, protože na nadýmání dost trpím, ale kamarádka mi říkala, ať se nebojím a zkouším a malý na to netrpěl, mohla jsem jíst cokoliv - brokolici, čerstvé pečivo, cibuli. A pokud na to dítě trpí, tak když se pak začne víc hýbat - plazit, lézt, tak už si s tím může líp poradit, ale je to individuální.

Přikryj ho jen tenkou peřinkou do pasu, je pořád léto, naopak, pokud je to prcek, tak se tolik nevrtí a netočí jako starší, horko mu být může, ale třeba chce být jen u Tebe, co ho mít u sebe v posteli? Já byla toho odpůrcem, ale pak jsem to vzdala a bylo to jednodušší. Nebo zkusit uklidnit jinak, je to náročné, chápu, náš se budil po třech hodinách, to šlo, pak později i dvakrát za noc, ale v roce začal i pětkrát, a to jsem byla už vyčerpaná, tak jsem se odstěhovala do obýváku. Vím, drsné, ale on s manželem nedělal takové scény jako se mnou kvůli prsu.

lenbela
28. srp 2015

@monikabans Mám ráda bylinkové čaje. Proto jsem preventivně 2x denně pila fenyklový čaj. Od té doby se nám bolení bříška vyhlo.

monikabans
autor
28. srp 2015

@lennus o odstehova i jsem take uz cetla,nicmene si rijam,ze na to je jeste hodne maly. O prso ho ochuzovat nechci,ale kdyb, treba vydrzel dele vubec by mi to nevadilo 😀 na konci sestinedeli vydrzel spat od 19hod az do 2 a pak az do 5 a ted takhle otocil ☹

monikabans
autor
28. srp 2015

@lenbela fenyklovy caj jsem pila od jeho narozeni kvuli prdikum... No,jedinen,kdo po nich dobre prdel jsem byla ja a malej se kroutil jak zizala 😀 na nej nejak nezabiraji

82mysicka
28. srp 2015

Jedla jsem ho od narození malé a v pohodě. Zkus a uvidis 🙂

lenbela
28. srp 2015

@monikabans Aha, tak u nás fungoval dobře. Asi to bude chtít zkoušet co snese a uvidíš.

svobodpetika
28. srp 2015

já jsem kolem 3 měsíce už začala jíst čerstvé pečivo

mysicka_lb
28. srp 2015

S nadýmavými potravinami se obecně může začít, když se dítě začne více hýbat (přetáčet se na bříško). Je pak úplně absurdní, když maminky v rámcio prvních lžiček dávají svým dítkům květák a brokolici, ale samy tyhle potraviny nepozřou třeba do roka, protože přece kojí a četly, že se to poři kojení "nesmí". I s takovými jsem se setkala. Osobně bych to nehrotila, pečivo jsem jedla už normálně od porodnice, stejně jako všechny maminky tam, a ty klasické nadýmavé potraviny si dávám prostě od chvíle, kdy se prcek hýbe. Naopak bych řekla, že by škodilo, pokud by se s ničím nadýmavým nesdetkal a pak to dostal poprvé třeba ve školce. Jinak co se týče spaní, u dětí se jejich "režim" často mění a není to tak, že když se jednou v noci přestane budit, už to tak bude napořád. Řekla bych, že chce cítit mámu a pomohlo by vzít si ho k sobě do postele. I z toho hlediska, že by ses lépe vyspala (je velikánský rozdíl k němu vstávat nebo jen vrazit prso do pusy), i z toho hlediska, že by se budil méně často.

monikabans
autor
28. srp 2015

@mysicka_lb ja si ho k sobe beru k ranu, pres noc mam hroznej strach z toho SIDS ☹ slysela jsem,ze se to spise stava detem,ktere spi s rodici v posteli... Vim,asi to moc hrotim,ale je to moje prvni mimco,tak vsechno moc resim ☹ jsem tim protivna uz sama sobe 😀

lennus
28. srp 2015

@monikabans Já bych to taky do roku neudělala a dost jsem s tím bojovala, ale nešlo to jinak, byla jsem unavená, vyčerpaná a byly u mě chřipkové stavy pravidelně, kdy jsem nebyla schopná nic dělat jen ležet. Ale u tak malého bych to taky nedělala. Třeba se to zlepší s příkrmy, až se víc zaplácne. Každopádně my jsme jednu dobu dali prckovi večeři, před spaním na zkoušku UM a pak i prso a stejně se budil, takže UM neznamená, že se přestane budit. Zkus si ho dát do postele, to mi jednu dobu fakt pomohlo, jen jsem dala prso a spala dál. Váš je fakt maličký a chce být prostě s mámou, navíc v noci se nejvíc tvoří mléko. Držím palce!

betelgeuzz
28. srp 2015

@monikabans já četla, že právě naopak, že na SIDS trpí děti, které spí bez rodičů. spala jsem se starší asi do měsíce, dvou, spala tak daleko líp.

monikabans
autor
28. srp 2015

@lennus jj, jak rikas, ted jsem 2 noci po sobe dala UM i obe prsa a za 2 hodky byl vzhuru, takze presne jak rikas UM neznamena, ze bude spat

lennus
28. srp 2015

@monikabans Já s malým brzo zjistila, že máma svoje dítě nezalehne, usínala jsem s ním u kojení a musela bych být asi opilá nebo zfetovaná. A četla jsem naopak, že dítě je klidnější, že slyší a cítí tvůj dech a tlukot srdce. I jsem to vysledovala, že mezi náma spal klidněji, vlastně jsme si to začali užívat a přišlo mi vtipné, jak moc jsem předtím toto odsuzovala, tahat si dítě do postele. 😀

monikabans
autor
28. srp 2015

@lennus tak ja to schvalne zkusim dneska a uvidime. Predpokladam,ze monitor dechu jsi pod nim nemela,ze? 🙂

lennus
28. srp 2015

@monikabans Ne, v postýlce a v obýváku v košíku ho měl, narodil se dřív, tak bylo rozhodnuto, i když jsme původně nebyli jistí, zda ho pořizovat. On má rok a půl, pořád ho kojím ráno a večer a když prostě blbě spí, jde za náma, i když většinou spí v kuse do 4-5, pak dostane flašku a spí dál.

monikabans
autor
28. srp 2015

@lennus tak ja to vyzkousim dneska 🙂 diky za rady

margot_ka
28. srp 2015

Ja jsem jedla vsechno....preventivne nema smysl nic vynechavat, to je hloupost...kdyz neco snite a ditku to vadi,tak to vynechejte,jinak nema smysl zbytecne omezovat jidelnicek a ochuzovat se o dobre nebo nutricne hodnotne veci 🙂

bm77
28. srp 2015

Dostala jsem radu čerstvé pečivo zmrazit, tim se zničí kvásek a jist az druhý den. Praktikovala jsem 6 mes. Do doby zarazeni příkrmů.

mysicka_lb
28. srp 2015

@monikabans To chápu, také jsem měla nejdřív strach, ale poté, co jsem vyčerpáním několikrát usnula přímo při kojení a prcek spokojeně pochrupkával vedle mě, jsem se na to vykašlala. To neustálé vstávání a přešrušování spánku je po čase fakt úplně na palici.

zo_ja
28. srp 2015

Většinou dýl, ale je to individuální, ca kol půlroku. Ale kdyžtak zkus, jiank to nepoznáš.