Dítě v noci nonstop na prsu. Co dělat?

1. zář 2023

Ahoj holky, prosím o radu těch, které to zažily...
Obě děti mi blbě spí, starsi se budil od 3-13m co hodinu, pak to bylo trochu lepší, nicméně to už se narodila mladsi. Ta spala lépe, ovsem to má sestupnou tendenci a teď se budí snad co 20 minut...
Spí se mnou v posteli. Vždy to bylo tak, že vystrcim prso, ona si dá a spíme obě. Někdy ani nepije, jen dudla. Přišlo mi to ok, však i u syna to přešlo a spí teď už dobře. Nicméně teď mě šíleně, ale opravdu šíleně začaly bolet bradavky....a prostě nevím co teď. Nějaké hlazení, objímání na ni nefunguje....můžu ji nosit, nicméně jak položím, chce prso....
Ano, naučila jsem si ji tak sama, ale bylo to fajn, pohodlné pro všechny.... Ale už to asi dál nedám. Plus na mě i už dopadá to, že jsem se nevyspala více jak hodinu v kuse 2,5 roku....
Dcera má teda skoro 11m, ale kojit musím, je malinká, v tabulkách na nižší úrovni, jídlu moc nedá, resp ji celkem vše, ale v malinkem množství, takže kojit musím
Láhev ani dudlík nebere....
Děkuju za milé rady a zkušenosti 🙏❤️☺️

palja
1. zář 2023

Já radu nemám. Jen napíšu, že je to u nás stejně. Dcera 21 měsíců a je v noci tak 12x na prsu, dudlík má, ale chce se prostě přisát. Stejně to měla i starší dcera, ta se kojila do tří let. Nakonec sem to musela sama utnout, jinak by ceckala ještě doteď.
Ale teď bych tak dlouho kojit nechtěla. Teď mě bradavky nebolí, ale vždycky pomohlo namazat infadolanem nebo něčím s lanolinem a z toho prsa aspoň půl dne nekojit.

moonulka
1. zář 2023

Starší dcera to měla taky, mladší syn jakbysmet. Starší jsem na noc odstavila ve 2,5 letech, kojila jsem ji tandem s miminkem a to byl opravdu extrém. Pak už spala celou noc.
V době aktivního atopického ekzému se syn budil i co 10 minut, protože ho to svědilo. Ekzém už nemá, stejně se ale budí co půl hodiny až hodinu. Nevím, já to už neřeším, strčím prso a spí no. 🤷‍♀️ Jinak to neumím a ani jiné řešení nehledám. Zuby, vývoj, zážitky, to všechno ho budí. Má taky 11m