Zdravím,
mám 8 denního chlapečka a poslední dobou mám trochu problém, že se malý při kojení zakucká a dusí. V porodnici se mi to nestávalo, ale přijde mi, že jak se mi hodně rozjela laktace, tak toho teče tolik, že malý nestíhá polykat. Vždycky se zakucká, zkusí se ještě napít, pak se zakucká ještě víc, tak se odtrhne a dusí se, tak ho rychle otáčím na bříško a poplácám po zádech. Zatím to vždycky vyřešilo tohle, ale upřímně mě to dost děsí, co když to jednoho dne nezabere... Stává se mi to hlavně v těchto dvou pozicích (viz obrázky - stáhla jsem si je z netu, tak je možné, že to dělám špatně), prostě více v těch vertikálních. Když kojím v leže na boku, tak se mi to nestane, ale tak nemůžu kojit např. u doktorky nebo když je hodně navztekaný. Jsou ještě nějaké polohy, u kterých by se nemohl dusit? Nebo je možné, že u těch níže uvedených pozic dělám něco špatně?
taky jsem ze začátku před kojením odstříkala, aby to neteklo tak rychle -upraví se to časem podle potřeb miminka
Moje děti se tedy spíše pouštěly, když mléko moc teklo, tak se dusit nestihly a ostříkávání jsem neřešila, nicméně mi přišlo, že ten tok je mnohem menší, když kojím ve stejných pozicích jako na fotkách, ale nesedím vzpřímeně, ale v polosedu a dítě leží na mně místo na kojícím polštáři. Čím víc spíš k lehu, tím lepší. Snad jsem to napsala srozumitelně.
A jinak chci utěšit, že to opravdu nebude trvat moc dlouho a jednak se trochu upraví, jednak se dítě naučí rychleji pít. A zas je pak výhoda, když je za 5 min odkojeno.
Nam se osvedcila tzv savci poloha,u nas tomu rikam na "zabu".Mala lezi na me brich na brich, nozky zaprene o stehno,ja v pololehu "vic oprene" nez uplne lezet. Hlavni je ze sosa z vrchu a tak to podle meho tolik netece.
Ahoj, zkus kojení přerušit, když cítíš, že se ti spouští mléko. Nebo před kojením trochu odstrikej. Doporučuji se vertikální pozice, u kterých není podporován samospad mléka. A neboj se , bude to dobre.