Dítě mě kouše při kojení

svetlanalana
17. srp 2017

Ahojte, dámy. Můj syn má 8 měsíců a dva zoubky, už dva týdny mě u kojení kouše a docela silně. Až se kojení blíží, začínam se bát, ale stejně toho nechci nechávat, chtěla bych kojít aspon do roku, ale nevím, jak mám malého odnaučit od toho kousání. Dnes jsem kvůli tomu plakala, fakt silně ma kousl a já už nevím, co s tím.... četla jsem si, že někdo radí, že se má razně říct "ne-ne" a podívat se mu do očí, zkoušela jsem to a vnímá to jako srandu... Pak někdo radil fouknout do obličeje, to také nemělo výsledek. Máte ještě nějakou radu? 😢

bamishop
17. srp 2017

@svetlanalana at uz budete pouzivat jakoukoliv metodu, hlavne ji delejte dusledne, ne ze se dite jednou zasmeje a vy zkusite neco jineho, pak to nema sanci pochopit. Deti nejsou hloupe, to ani nahodou, ale u malych deti je duslednost zaklad, takze pokud delate nene a pak se odtahnete, musite to delat pokazde, kdyz to to dite udela. Osobne jsem si jeste pomahala prstem, jak pri prisavani, tak i na konci kojeni, kdy mi prislo, ze dite uz nesaje, tak sem ho proste odpojila. Syn take kousal a pak se tomu smal, ale po par kojenich uz to nedelal

olga_
17. srp 2017

Jak píše @bamishop, chce to důslednost. Hlavně ale i tomu 9m dítěti prostě říct, že tě to bolí, trápí atd. Říct mu, jak se cítíš, a tvař se u toho tak, jak ti srdce napovídá. Vážně, důvěrně, hlavně věrně. Toto je vhodné udělat třeba i před začátkem kojení. Já kojím skoro tři roky a syn mě několikrát kousnul i do krve. Jednou mě kousnul dvakrát v jednom dni a držel jako buldok asi minutu. Nám pomohlo to, co píšu výš. Od té doby nikdy nic.
Držím pěsti.

leki
17. srp 2017

Jak pisou holky, chce to duslednost. Muj malej to taky zkousel. Ja ho odnaucila tim, ze jsem mu rekla, ze to boli a prso mu vzdy zabavila a dala az za dyl (treba za pul hodiny nebo sz na dalsi krmeni). Ale nevim v jake fazi kouse. Muj kousal az ve chvili, kdy jsem si byla jista, ze uz toho docels dost vypil.. Kazdopadne do tydne byl klid.

pajula123
17. srp 2017

Delala jsem to podobne jako @leki jen jsem vracela prso driv,treba za minutu. Vzdy jsem rekla az zakricela jau,sebrala prso,maly se rozplakal,vysvetlila jsem,vratila. Pochopil nastesti brzo.

olga_
17. srp 2017

Já zažila jedině zákeřné kusy hned na začátku kojení, ne kousání ke konci "z nudy" nebo jak to popsat. Těsně před "přisátím" jsem už podle výrazu poznala, že mě hryzne, ale už jsem nestihla zareagovat. Prostě úmysl už od začátku.

jitka0a
17. srp 2017

Ano chce to důslednost, jak už holky zmiňovaly, zkus se držet jedné metody a když po nějakou dobu nezabere, tak vyzkoušej něco jiného. V 8 měsících už by tě mel pochopit, že toto nee. Kámošku kusala takto malá, ale ta měla skoro dva roky, to už je jiný případ. Hodně štěstí, ať se ti to podaří 🙂

svetlanalana
autor
17. srp 2017

@bamishop
@olga_
@leki
@pajula123
@jitka0a holky, děkuji vám

pavlina212
17. srp 2017

A hlavně žádnou lahev, dudlík a nebo hrneček s pítkem - po něm začal kousat můj syn. Spravilo se to, když jsem mu ho přestala dávat a důsledně ho upozorňovala, že mě kousl a bolí to.

sisstin
17. srp 2017

Jak pise
@pavlina212 casto to jsou dudliky apod., nekomu to dela i plastova lzicka na krmeni. Jinak vetsinou se trosku odtahnou, podivaj se na vas, tak rychle malicek do koutku. Pokud uz chytne, zatlacit do prsu co nejvic, i kdyz instinkt ke odtahnout :D Dcera kousala mezi 13-14m, uz jsem umela vychytat, kdy to prijde. Po navyseni laktace prestala, u kazdeho je ten duvod jiny. Kojim stale (21m) a uz davno nekouse 🙂