Ahoja, chtěla bych se zeptat, je možné, aby 7 týdenní miminko vypilo potřebnou dávku MM za cca 8 až 10 minut? Náš prcek dýl nesaje, po těch 8 minutách vidím, že už nepije pravidelně, ale jakoby jednou se napije a polkne a 2x nebo 3x natáhne na prázdno (nebo se mi to zdá a pije pořád?) Na krčku to moc nepoznám, jestli polyká. Zkoušela jsem si pak třeba prso odsát a už tam moc mlíka nebylo. Bojím se, abych neměla málo a on měl hlad, ptž. je docela plačtivý až uřvaný a nejde poznat proč pláče (hlad, spánek, nuda, teplo, zima, plína, bříško...spíš vždycky odhaduji). Děkuji za jakékoli odpovědi. Nerada bych začala panikařit a cpala mu UM. Děkuji.
🙂 já jsem kojila od narození z jednoho prsa max.10 min po 3-4 hodinách malej kynul jak knedlík a doktor se mě při každý poradně ptal...vy ho přikrmujete??? a já néééééé 😀 😀 😀 v půl roce měl skoro 9 kilo 🙂
@janey_1 Mozne to urcite je, i kdyz moje deti se s tim ze zacatku paraly daleko dyl, i hodinu. Syn jeste na 3 mesicich cucal davku UM hodinu, a predtim treba pul hodiny mel kojeni (spis symbolicke pak uz). Byl hladovej a pritom spokojenej, no bylo to tezky. Pokud pribejva tak jak ma, tak bud rada. Kluk mi jen na kojeni nepribejval vubec, treba 30-50 g tydne 😅 Holka byla kojena plne a pribejvala ze zacatku kolem 100 g tydne, a to uz stacilo, kojila jsem porad, z obou prsu, i po hodine, a stacilo tak akorat. S UM bych zacla, az kdyz by opravdu nepribejval.
Jasne, pokud pribira, je to naprosto dostacujici doba (kdyby ne, tak by pil dele) Ten plac muze mit spoustu pricin, spis treba boleni briska nez hlad 😉
Buď ráda,já skoro 3 měsíce nedělala nic jiného,než kojila 🙂 Hrůza,pila po 3-4 hodinách,podle toho jak spala,ale přisátá byla třeba 1,5 hodiny...Postupně se to zkracovalo,ale i teď se řídím podle ní. Někdy chce po 1 hodině,někdy po 3... Dám jí když chce. A s tím pláčem,já nepoznám ani teď,co chce a proč pláče 😅
@janey_1 mě přibírala od začátku 250g týdně a Teď poslední měsíc už "jen" 200g...Ve 4 měsících má tak 7Kg(nemám váhu,jen typuju,k dr jdeme příští týden). Přece jí nenchám řvát,když nic nechce,strčím prso a ja je to spokojené miminko. V lednu začneme s příkrmem,tak jsem zvědavá,co to udělá s kojením.
@janey_1 Naše Barunka v porodnici sosala tak 5-8 minut, pak odpadla totálně tuhá a když jsem jí zvážila, tak vyžahla neuvěřitelný množství. To samé byl její starší bráška, tomu to trvalo ale dýl, tak 10 minut 🙂 Doma jim to oběma ještě nějakou dobu vydrželo, ale pak zjistili, že je příjemné sosat dýl, protože se můžou přitulit a pospávat u mámy. Hlavně večer a hlavně Bára, to je taková tulící panenka. Tak jí nechávám, ať se krmí, jak chce. Když jí kojím venku, je za chvilinku nakrmená. A dlabe po 2-3-4 hodinách. V noci vydrží od 21 klidně i do 6. Teď jí jsou 4 měsíce a bude mít tak 7 kilo, na kontrolu jdeme příští týden. Tak malého nech, pozváš, když bude mít hlad, on si řekne, neboj.
@janey_1 Ahojky, mám to úplně stejně Jani🙂 Už stresuji, že má málo mlíka, neodsaji po stejně krátkém kojení nic, polykám homeopatika, ale malá je spokojená. Tak jsem z toho jelen🙂
@zuzanamaja Je Zuzi,to si nasla prispevek,co sem psala jeste s Patou.Jinak ted uz tak nejancim,mala sat nechce,takze neco nasosa a pak dostava flasu na dokrm🙂pak je spokojena🙂
@janey_1 vím, že je to starší🙂 Já zatím bojuji, malá je spokojená, jen já mám pořád nějaký schizy😀 uvidím jak přibírá příští týden. Vůbec totiž nestíhám víš, ani se najíst, ani napít, to bude tím. Klid na kojení taky nehrozí, Sebík neposedí. Tak jak to pak má vypadat🙂 No ale aspoň jsem na stejné váze z toho fičáku;) Mějte se Jani
@zuzanamaja tak to uplne chapu,mam to podobne,ale neresim🙂Pata byl taky na UM,me to kojo neni dany...delala sem proto max🙂Ja mam 2kg jeste nahore,ale spoustu rosolu🙂
Určitě to možné je. Malá nikdy nepila víc jak 10 minut a teď už se nají klidně za 4-5 😉 Buď ráda, že máš takového savce! 😵 On by si určitě řekl, kdyby měl hlad.