Dobrý večer,
Má dcera má skoro 3 roky. S přílivem tepla, kojící maminky začali pochopitelně více kojit a dcera si tak na různých místech všimla, kojících maminek. Každý den se spolu koupeme a dcera začala projevovat zájem o mé prsa, vysvětlila jsem jí, že prsa jsou na kojení miminek, že z toho miminka papaji, když ona byla miminko, taky z prsu papala. kojení mi vydrželo necelého půl roku po narození. Nicméně teď mi začala prsa kousat při to koupání (ne furt ale sem tam si vzpomene) a říká u toho že papá. Když ji řeknu že to bolí, tak je začne olizovat, jako zmrzlinu.
Je to takové intimní, a možná hloupé, ale chci se zeptat, že se mi nerozjede laktace? 🙈🤣když vyloženě nesaje, plus už skoro 2 a půl roku nakojim
No já po dvou a půl letech ještě vymačkla pár kapek. Takže je otázka, když si necháš olizovat a bůh víc co ještě prsa, jak to tělo vyhodnotí. Jestli to nechceš, tak se s ní prostě nekoupej a prsa před ní nevystavuje a vyřešeno.
Podle mne se laktace nerozjede. Batole uz ho nejdpus nebude umet stimulovat. Dcera zacla chtit znovu kojit, kdyz jsem kojila mladsiho. V tu dobu byla cca pul roku po odstavu. Nabidla jsem ji, ze to muze klidne po malem zkusit, ale uz neumela sat. Takze to parkrat zkusila a pak prso prenechala miminu, ze ona uz mimino neni.
Laktacie by som sa nebala. Ale pride mi malinko nevhodne aby ti trojrocne dieta oblizovalo a hryzlo prsia 🤷🏼♀️
Me prijde nevhodne se s triletym ditetem pravidelne koupat a nechat si u toho olizovat prsa. Promin. Stran laktace to mame kazda jinak, nekomu by se klidne rozjela
Tak za 1) nevím kam teda tak vyrazite, že vidíte tak často ženy kojit, když pominu fakt, že to moje děti vidí u mě,jak teď kojim mladšího,tak jsem se ještě teda nesetkala s tím,aby tak často moje děti viděli někoho kojit🤔,ze by to v nich probudilo chuť se kojit
2)moje děti se se mnou taky koupou, vidí moje prsa,ale abych si je od nich nechavala osahavat a navíc ještě teda kousat ci olizovat mi přijde dosti ujeté,ve třech letech mi přijde dítě už dost zralé na to, říct a vysvětlit, že tohle je opravdu nevhodné a nedělá se to.Chapu l, že nekdo i do tří let je ochoten kojit,ale to chápu, že furt člověk s tím dítětem je tak nějak,,propojen,,,ale jakmile jsem přestala kojit,tak to bylo,jak odstřihnout pomyslnou,, pupeční šňůru,, a nepovedla bych si představit, že mi dítě začne cucat bradavku 🫣
3)s laktací to má asi jinak, vím, že treba sestřenici ještě ale 4-5 let po kojení mlíko ukaplo a musela řešit s dr.
Tak to je hodne divny. Nereknu kdyby jsi ukoncila kojeni pred par mesici, ze ma jeste fixaci, ale toto…. Kdyz se ti bude chtit hrabat ve vagine, protoze z ni pred tremi lety vylezla, tak ji to taky dovolis? Tohle musi psat nejaky onanista.
Takze ano,laktace se muze bez problémů opet obnovit. Jsou zeny, ktere ani neporodili a laktaci navodi. Pro zenu co jiz kojila je ten proces samozřejmě snazsi, protože telo si pamatuje. Urcite bych ale po vice jak dvou letech dite kojit nechala a nenechala si ho ani s prsem hrat. Nic jineho v tom neni, jen si hraje. A myslím,ze prsa nejsou pro hraní ditete.
Nase fenka nikdy nerodici zacala kojit kote. 🤭 kojila ho az do jeho jednoho roku.
To si vážně necháš od tříleté dcery líbit? To bych ji zatrhla hned. A vůbec se nezabýval, jestli se mi rozjede laktace.
@nikjean ano, dite za tim vidi jen uklidneni, sexualni chovani je pro ne jeste na hodne let mimo. Ale od toho jsme dospeli, abychom my urcili, co je jeste v pohode a co uz ne. A to ma kazdy jinak. Taky nenechas trilete dite venku sedet bez trenek a hrat si s penisem, byt mu to divne neprijde
Ta by dostala na prd..
Nechápu ty pohoršené reakce tady. Moje dcera má čtyři a prsa taky řeší. Prostě jí popravdě řekni, že prsa jsou pro miminka a ať ti na ně nesahá, protože velké děti to už nedělají. Nepřijde mi reakce tvé dcery divná, moje to na mě zkoušela taky, u nás byl spouštěč mimino od švagrové. Prostě je zvědavá.
@foxietrixie zkusila to asi 2x, pak jsem sem napsala dotaz a od té doby, jak když utne, říkala jsem jí od začátku, že z toho papala, když byla miminko a papaji z toho miminka, tak ještě jednou zkusila, že teda mám dát napapat panence(neboť to je miminko pro ni) a pak klid. Já si tady z těch názorů hejterskych nic nedělam🤣🤣🙏 já se ptala na laktaci a přímo na otázku mi odpověděla hrstka, zbytek si tu honí výchovné ego, ale na špatném hrobě.🤣 Mám s dcerou krásný vztah a nebudu si ho ničit tím, že ji od sebe budu například z vany odhánět, když ji zajímá tělo.(Ne v p..... se mi nehrabe, aby některé zde přítomné byli v obraze).
Jj takže se to vlastně vyřešilo samo😊 Tak ať se vám daří, holky 😍
@foxietrixie nikdo nerika, ze je jeji dcera divna, ze ma takove reakce. Divne je dovolit triletemu nekojenemu diteti jen tak cucat bradavky. To uz je trochu moc kontaktni rodicovstvi😀
A tobě to nevadí? Nenechala bych si dělat nic, co by mi vadilo. Já teda ještě kojím mladší, ale starší nenechám ani aby mi na prsa sahala. za prvé je mi to nepříjemné a za druhé mi to přijde nevhodné 🤷♀️ Na rozjetí laktace je každá žena citlivá jinak. Nám laktační v nemocnici říkala, že se jí nalivaji prsa, jen když vidí někoho kojit 😅 asi to myslela v nadsázce, ale chápu jak to myslela. Já teda ještě kojím mladší, jak jsem psala, ale kdyžse mazlím se starší (a to sme normálně obě oblečené), tak mi teda někdy kapka prosakne pres triko. A to kojím užjen v noci. Nejsem žádná laktační poradkyně, ale podle mě by se to stát mohlo. Asi jako ne, že by se ti nalily prsa, ale nějaké kapky by být mohly.