Ahoj,Michalka má 11 měsíců a už nějakou dobu nechce prso.Já bych jí ráda ještě mlíko dávala,ještě dost dlouho,proto hledám nějaký alternativní způsob.Z lahve z toho nadšená není,to ucucává trošku celý den jak čaj.
Zkoušela jsem jí to přidat do už hotové kaše.Byla krásná,jak má kaše být,ale stačilo přidat jen trošičku MM a byla z toho voda.Mohla jsem tam sypat,co jsem chtěla a nezahustilo se.Nechápu to.Jak to dělat?
Nebo jestli máte nějaký jiný nápady,jak dát MM do jídla,tak pište.
Díky 🙂
Rio, já dělám rejžovou kaši z nemléčný Hami nebo Hippu nebo Nestlé krupičky - vždycky připravím betónek, kterej sotva udloubnu lžičkou, no a po pár minutách to změkne na normální konzistenci, která neteče ze lžičky. Neboj, to vychytáš...
No a co třeba pudink? Nejlíp z kukuřičnýho škrobu (maizena) a třeba čerstvý banán, ať se vyhneš umělotinám 😉
A bramborovou kaši už doporučuje marcim.
A co takovej mléčnej koktejl (s banánem a MM) ke svačince?
Jo mimochodem, jak jde odsáváním?
Zatím nic moc.Snažím se.Ale není toho tolik,aby to bylo na celý jídlo.
Jsem myslela,že se to nesmí zahřívat,že se tam ničí ty látky.Tak jak pudink?
A nevíte čím to je,že to tak řídne?
Rio, to máš asi pravdu, protože např. protilátky jsou vlastně bílkoviny, no a ty se teplem ničí. Hmm, to jsem krapet nedomyslela 😖 . No ale na druhou stranu po výživový stránce povařením mlíko nic neztratí, pouze přestane být "ochranným" (jakože proti infekcím - rozumíme si, ne?), takže jako doplněk (třeba místo jogurtu) to určitě půjde.
K tý kaši - dělám ji za studena, neohřívám, doma je teplo dost. Ale nevím, proč to tak řídne - ale řídne to fakt fest, poprvé jsem Edíka pěkně zprudila, když mu to teklo po bradě - to on nenávidí.
A prsa furt nic? Ty už Michalka definitivně zavrhla? Mno, každý dítě je, koukám, jiný - já budu asi kojit do smrti smrťoucí 😀 .
J8 odstříkám a dám to do lednice.Takže myslíš,že to nemusím pak ohřívat.Jen to nechat trochu odstát a dát do toho kaši?To taky tak jde?
TAky bych ráda kojila.Ted se napije jedině ráno,když má fakt hlad a o pěti minutách řevu pochopí,že nic jinýho nedostane.Ale i tak si sotva cucne.Je mi to líto.Měla jsem dlouhodobý plány.
Ale už to asi dlouho nevydrží a budu jen odstříkávat.Nedělám si moc naděje,nevím jestli to jde odsáváním udržet,spíš si myslím,že se mlíko ztratí.
Jo, já tu kaši taky dělám ze studenýho mlíka (MM + nemléčná Nestlé rýžová krupička v pytlíku za 30) - někdy to ještě dám do hrnce s teplou vodou maličko ohřát, když je doma moc velká zima, ale vlastně to znamená, že se teplota zvýší z lednicový na tělesnou (žádný var nebo vysoká teplota, tudíž bílkovinám neubližuju 😉 ).
Hmm, odstříkáváním se, myslím, laktace udržet dá, vždyť jsou tady maminky, co jen odstříkávají, páč jejich miminka se nikdy nepřisála. No jo, ale když říkáš, že odsaješ málo, tak to asi bude mlíka furt míň a míň (to je jen můj názor, fakt to nevím jistě, nemám vlastní zkušenost). Jak jsem už někde psala, já sice odsávám na služebkách Aventkou, jde to dobře a je to účinné, ale nikdy odstříkaný množství nedosahuje množství, co by Edík vycucal přímo z prsu (ale asi to bude tím, že mám malý prsa a odsávačka je mi krapet "velká").
Rio, to je dobře, že se napije z prsu aspoň jednou denně (byť má kecy). Nevzdávej se! Držím palce.
Já ohřívám mlíko ve vodní lázni,ale jen tak na teplotu těla.U nás se zase se studeným nechytám.Když používám MM do zeleniny,tak do teplého příkrmu přidávám studené MM a mám to akorát na krmení.
S tím odsáváním...mám taky Avent ruční a odsávám většinou 1x večer,protože ten můj prcek si spí,tak aby bylo dost na příští den a já abych nebyla mokrá.Ale děti jsou lepší,než všechny odsávačky na světě. 😀
Ahoj,já přidávám MM do zeleniny ev.do uvařeného ovoce např.jablko.Nebo když dělám brambory,tak na br.kaši.Po čem se malý může utlouct je obyč.rýžová nemléčná kaše od nestlé s MM.To by smědl i s miskou,ale je fakt,že než to dojí,tak vychládne a zřídne.Ale stačilo přidat trochu sypké kaše a zase se zahustila.Ale moc to nepřeháním.Bojím se,aby se rýží neucpal.