Dobry neviem co mam robit robim si mlieko z odsavacku ale stale mi to nejdze urobim to na 35ml ale viac to nejdze nemoze to zobrat moje dieta lebo je v nemocnici ja som mala predcasni porod rodila som na 6 mesiace dieta ma lem 24 dni masirujem si prsia vemi ma to aj boli palia ma bradavki ....mohli mi ste mi dat nejaku radu 🙂 dakujem
Pomáhalo mi před odsáváním nahřát se ve sprše a rozhodně je důležitá pravidelnost, co tři hodiny i v noci.
@kovacova5588 a určitě bych kontaktovala laktační poradkyni, pokud ještě nemáš. mě moc pomohla, se vším poradila. ta péče o nedonošené miminko je prostě jiná. já sem ještě ke všemu rodila za covidu, takže ani nebudu říkat, co se dělo, ale v kojení mě v nemocnici nikdo nepodpořil.
krom toho, co píšou holky výše jsem ještě měla homeopatika, kojící čaj od weledy a jedla hodně vývar. a v noci je to odsávání fakt nejdůležitější. držím palce
35 ml je super, nepropadej depresi, že by to bylo málo. Jakou máš odsávačku? Máš aspoň elektrickou? Já si na týden půjčovala jakousi "super" Medelu z půjčovny a krásně mě to "rozkojilo", pak klasicky jsem měla elektrickou na baterky.
Co pomůže je odsávat maximálně možně přímo v porodnici, když máš dítě u sebe / těsně poté.
Někdo doporučuje se při odsávání dívat na fotky dítěte, taky to může trošku pomoci.
Neodsávej až do bolesti, ať si nepřivodíš nějaké zdravotní komplikace.
Jakmile budeš mít dítě u sebe, tak se rozkojíš výrazně víc, čili teď odsávej hlavně pro udržení laktace, dítě si vysaje víc a líp jak odsávačka.
A pokud chceš, máme tu skupinku Nedonošené děti, kde můžeš sdílet starosti i problémy s těmi, co také zažily to, že se vrátily z porodnice domů a dítě ještě pořád leželo na neonatologické JIRP.