Co mám dělat?🙂

kovacova5588
12. pro 2024

Dobry neviem co mam robit robim si mlieko z odsavacku ale stale mi to nejdze urobim to na 35ml ale viac to nejdze nemoze to zobrat moje dieta lebo je v nemocnici ja som mala predcasni porod rodila som na 6 mesiace dieta ma lem 24 dni masirujem si prsia vemi ma to aj boli palia ma bradavki ....mohli mi ste mi dat nejaku radu 🙂 dakujem

merope
12. pro 2024

35 ml je super, nepropadej depresi, že by to bylo málo. Jakou máš odsávačku? Máš aspoň elektrickou? Já si na týden půjčovala jakousi "super" Medelu z půjčovny a krásně mě to "rozkojilo", pak klasicky jsem měla elektrickou na baterky.

Co pomůže je odsávat maximálně možně přímo v porodnici, když máš dítě u sebe / těsně poté.

Někdo doporučuje se při odsávání dívat na fotky dítěte, taky to může trošku pomoci.

Neodsávej až do bolesti, ať si nepřivodíš nějaké zdravotní komplikace.

Jakmile budeš mít dítě u sebe, tak se rozkojíš výrazně víc, čili teď odsávej hlavně pro udržení laktace, dítě si vysaje víc a líp jak odsávačka.

A pokud chceš, máme tu skupinku Nedonošené děti, kde můžeš sdílet starosti i problémy s těmi, co také zažily to, že se vrátily z porodnice domů a dítě ještě pořád leželo na neonatologické JIRP.

uzivatelkapetra
12. pro 2024

Pomáhalo mi před odsáváním nahřát se ve sprše a rozhodně je důležitá pravidelnost, co tři hodiny i v noci.

gbp
12. pro 2024

@kovacova5588 a určitě bych kontaktovala laktační poradkyni, pokud ještě nemáš. mě moc pomohla, se vším poradila. ta péče o nedonošené miminko je prostě jiná. já sem ještě ke všemu rodila za covidu, takže ani nebudu říkat, co se dělo, ale v kojení mě v nemocnici nikdo nepodpořil.
krom toho, co píšou holky výše jsem ještě měla homeopatika, kojící čaj od weledy a jedla hodně vývar. a v noci je to odsávání fakt nejdůležitější. držím palce