Mám 4t. chlapečka, kterého jsem musela že začátku dokrmovat UM, po tom měl stolici střídavě zelenou a žlutou coz je prý v pořádku. Podařilo se mi konečně rozkojit tak, že už pár dní je bez UM ale stolice zůstává zelená, dnes jsem se na ni zaměřila a je i hlenovita a když malý kakal bez plenky tak i napenena, což by mohlo prý ukazovat na citlivost/alergii na bkm. Chtěla bych poprosit o zkušenosti za jak dlouho od redukce jidelnicku uvidím jestli to zabralo a taky co všechno musím vyřadit. Někde jsem četla, že kysané mléčné výrobky můžu. Je to tak, nebo úplně všechno mléčné? Dekuji
Maly ma taky trochu napenenou a zelenou. Po tydnu (kadi 1x tydne) je to pry normalni. Kdyz se mu to obcas povede driv, je normalne zluta. Nepises jak casto kaka, treba to mate stejne a zbytecne budes na diete. Zkus vzit “vzorek” doktorce, at ti rekne.
Ahoj, základ je číst složení všeho, co kupuješ. Při alergii na BKM nesmíš nic z mléka, ani syrovátku, kasein. Pozor na pečivo, sušenky, paštiky...
@zuzzik82 no právě několikrát denně... Ale taky jsem teď dobrala vysoký dávky atb na silný zánět jizvy po sc a zároveň jsem měla vysoké dávky chlorelly že stejného důvodu a ta má hodně železa a zbavuje stolici do zelena, takže asi ještě počkám až tohle odezní, jestli ti nebylo z toho...
Díky holky za rady, tak jsem se po cukrovkove dietě v tehu těšila na klid a zase něco 😂 ještě počkám pár dní jestli to není tou léčbou jak píšu výše, protože jinak je malý celkem spokojený a nějaký hodinový bolesti bříška se moc nekonají, což mi k tomu abkm moc nesedí.
Díky a krásnou neděli!
@lizaa My meli to samy, hlen, zelena, pena.. Pak ke konci sestinedeli prisel i ekzem, byla to abkm. Nejprve jsem vysadila vse mlecne, to pomohlo, ekzem zmizel, ale pak se zacal zase vracet. Takze pak jsem musela vysadit jeste kureci, hovezi, vejce, soju a karob. A uz jsme dva mesice bez ekzemu, stolice se taky zlepsila (to trva delsi dobu)..
@lizaa Tady je to pekne popsano..https://www.modrykonik.cz/zdravi/alergie-na-mleko/
@lizaa jestlis dobrala antibiotika, tak bych možná nejdřív zkusila dát miminu probiotika. Dcera měla zelenou stolici při rýmě. Ale byla spokojená, neplačící a přibírající a stolice byla bez krve, takže se to vyřešilo probiotiky, ale taky už jsem pomalu začínala plašit😎, naštěstí mám starou rozumnou praktičku takže mě uklidnila.
Jo a brala jsem dost silné dávky. Probiotika máme už dva týdny, atb jsem dobrala včera v noci a dnes mu začala stolice mírně zloutnout tak ještě pár dní počkám a uvidim
Ja teda taky mela antibiotika v sestinedeli a probiotika jsem taky davala.
Ahoj. Myslím dva týdny tak?kysané mléčné výrobky nesmíš, aspoň ne během tě testovací doby . Obsahují stejně bkm jako nekysane. Pozor i na pečivo nebo pastiky - často obsahují kasein. Ze začátku je potřeba tu dietu držet hodně přísne. Pak můžeš postupně přidávat a uvidíš jak bude syn reagovat a co mu bude vadit a co ne 🙂