Čím ho nakrmit, když budu na dvě kojení pryč?

michnovka
5. únor 2018

Chtěla bych se zeptat zkušených maminek,co by mi doporučili v této situaci.Plne kojim dvouměsíční miminko a potřebují jít udělat zkoušku,takže budu od malého pryč cca dvoje kojení.Mam zajištěné hlídání.Je ok,když dostane nakrmeno z láhve umělou výživou?Pak bych zase jen kojila.(odstrikat nemůžu,nemám tolik mlíka,aby to stačilo).
Děkuji za rady.

v_erunka
5. únor 2018

A do té doby se ti nepodaří to mliko “nasbírat”? Asi se nic nestane,když das um. A asi bych měla ještě připravenou strikacku,kdyby to malému z lahvičky neslo.

ssandy
5. únor 2018

Muzes sbirat postupne, klidne po 10ml a dat zamrazit, rozmrazi se pak najednou. UM taky jednou neuskodi, ale jestli neni zvykle a to asi neni, na lahev, tak zkusit cajovou lzicku nebo po prstu strikackou. Daji se koupit v lekarne.

sarietta
5. únor 2018

Pro jednou se urcite nic nestane ;)

guinea
5. únor 2018

@michnovka taky myslím, že se projednou nic nestane. Jen pozor na značku UM. Hojně propagovaný Nutrilon způsobuje hodně dětem zácpu, mám dobré zkušenosti s Hipp a Beba.

stuplakova
5. únor 2018

@michnovka Já myslím že by jsi mohla to mléko nastřádat,a by mělo malé tvoje mléko, myslím že by byla škoda mu dávat umělé mléko. Můžeš si ho dát zamrazit a pak se rozmrazí najednou.

martiniquest
6. únor 2018

Sbirala bych svoje mleko. UM muze zpusobit zazivaci potize, tak bych se mu vyhnula.

cuuza
6. únor 2018

Klidně bych dala um. Ono některým dětem mm, které bylo zmrazene, nechutna.

beruda
6. únor 2018

Znám maminku, co byla na zkoušce s miminkem uvázaným v šátku a klidně v průběhu kojila. Nikdo s tím neměl problém.

priefi
6. únor 2018

@michnovka Pokud mozno zkus odstrikavat prubezne. Nalovene mleko davej do mrazaku. Pokud jsi plne kojici do um bych nesla, je to skoda.

leymea
6. únor 2018

Ja bych to teda neresila a dala UM. 🙂

leymea
6. únor 2018

@beruda ja bych celou zkousku byla nervni aby mi tam nezacalo dite rvat. Prece jen je to dvoumesicni miminko.

beruda
6. únor 2018

@leymea tak mně zpětně připadá, že s takhle malým miminkem je to největší pohoda, protože většinu času opravdu jen jí a spí. Stačilo by mu strčit prso a bylo by. Ale je pravda, že je teď ta chřipková epidemie, tak asi není nejlepší nápad brát ho mezi lidi.

tortojs
6. únor 2018

Dělala jsem zkoušku v půlce ledna cca tři hodiny. Ale Lukášovi bylo pět měsíců. Nakojila jsem těsně před a z druhého prsu odstříkala do lahvičky kterou měli sebou. Vzhledem k věku měli v záloze už o čaj. Pokud je dítě v pohodě, tak nakojit těsně před, z lahvičky pokud bude třeba v průběhu a nakojit hned po návratu. I tak jsem nebyla úplně v klidu. Byla to naše hlídací premiéra. Dvouměsíční miminko se nají a zbytek prospí.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
lucie_j
6. únor 2018

A to UM jsi už někdy dávala? Já měla ve 4 měsících málo mléka a malý nechtěl UM za žádnou cenu i když byl hladový, prostě trpěl hlady, dokud se mi nezačalo dělat víc mléka. Lucka

olsett
6. únor 2018

Myslím, že s UM není problém, spíš jestli to bude malá chtít, já taky potřebovala s 2m miminkem pryč a vůbec si nevzala do pusy ani lahev, ani po stříkačce to nešlo, nakonec musela moje mamka malou přivést abych ji nakojila... hodně štěstí

leymea
6. únor 2018

@ttm hlidani s sebou je dobrej napad 😉

michnovka
autor
8. únor 2018

@guinea ok,ale v porodnici dostal na příkrm Nutrilon.Nekdo mi tam rikal,že se nemají měnit značky.Je to pravda?

mer
8. únor 2018

No bud hlidání sebou, nebo vyzkoušej jestli mu vůbec to um půjde, i když u nás když jsem jela k dr. a zkoušeli dávat odstřikaný tak to nechtěl a um v pohodě, ale tenkrát jsem měli láhev medela calma, ale pak zvládl i aventku

priefi
9. únor 2018

@michnovka mimochodem, je mimi zvykle na lahvicku? Pokud ne, tak at tam bude cokoli, odmitne to 😉 je treba predem natrenovat

vladienka
9. únor 2018

@beruda ked citam ako deti vraj len jedia a spia, musim sa smiat. Nasa mala prve dva mesiace jedla alebo revala

luj89
9. únor 2018

@michnovka Ahoj, ja bych vzala hlidani i mimco s sebou, pokud by to slo. Kdyby ne, tak je nejlepsi odstrikat (i na nekolikrat), popr. bych koupila male baleni Um kdyby byl problem s mm (treba v DM maji od Sunaru a HiPPu takove pytlicky, pak maji od nutrilonu uz hotove mlicko, ktere se jen ohreje, to mela dcera i v nemocnici...). A jak podavat? Lahvicku bych ani kvuli dvema krmenim nekupovala, navic ji nejspis nebude chtit, kdyz na ni neni zvykla. Dokrmovat se muze strikackou po prstu, kaliskem nebo lzickou. v kazdem pripade doporucuju, at si to hlidac vyzkousi predem a neni pak nervozni kdyby to neslo 😉. Preju at zkousku zvladnes 😉

guinea
9. únor 2018

@michnovka my taky v porodnici dostali Nutrilon. Tak vím, že hodně miminek ucpává (má nějakou zahušťovací složku, aby nelítal ven, když miminka ublinkávají. Ale často po tom miminka přestanou kakat). Mimochodem v porodnici nedávají Nutrilon proto, že by byl nejlepší, ale protože má nejzdatnější marketingové pracovníky. Nutrilon poskytnou porodnicím s výraznou slevou, a maminky pak po odchodu domů ani nenapadne kupovat jinou značku (pokud jejich dítě nemá problém). My jsme problém měli, proto jsem hledala jinou značku. V pohodě byla Beba, ale nakonec jsme skončili u Hipp, měl podle mne nejkvalitnější složení.

guinea
9. únor 2018

@michnovka haha, nemaji se měnit značky, to už je trochu hard core marketing. Mně třeba vadilo, že hodně UM má ve složení cukr (aby dítěti chutnal a maminky kupovaly dál). Cukr nemá v kojenecké stravě co dělat, i proto jsem hledala jiné značky. Bez cukru byla do půl roku Humana, ale ta se špatně shání.

hanka_12345
14. únor 2018

A nemuze jit nekdo s tebou? Tesne preed a tesne po nakojis a malickymu to bude stacit urcite

dora13
15. únor 2018

Ja bych hlavne predem vyzkousela, jestli bude lahev akceptovat. Mela jsem podobnou situaci, kdyz mel synek 4 mesice a radsi byl sest hodin o hladu, nez aby akceptoval lahev — a to v ni bylo moje mleko.

linee
15. únor 2018

Mela.jsem stejny problem jako @dora13.mala spatne pribirala,musela jsem prejit na UM,nakonec jsem bojovala s skojenim az do prikrmu-mala krome meho prsa odmitala jak strikacku,tak lahev a uz vubec ne UM.Ale je neco jineho,kdyz je s mamou a citi mleko v prsou.Pro jistotu zkus odsat aspon po trosce a pokud ne,zkus si sehna aspon 2 vzorky UM (nekde davaji v lekarne a nebo napsat vyrobci,pokud stihas,at nekupujes cele baleni,kdyby holce jeden vzorek nechutnal).A pripravit se na to,ze pak pomazes domu,kdyby nic z toho neakceptoval a chtel jenom prso.Drzim palcw