Dobrý den.Chtěla bych se s vámi poradit.V sobotu jsem přestala kojit 2,5 měsíční holčičku a to z toho důvodu,že mi doktorka predepsala léky na nervy.Tudíž jsem ukončila kojení ze dne na den.Vykourila jsem cca 10 cigaret za tu dobu a vzala si homeopatika na zastavení laktace.Jenomže teď cítím,jak mi kojení chybi,je mi z toho do breceni.Kdybych mohla vrátila bych čas a pokračovala dál v kojení.Tak. se chci zeptat,jestli je možné maličko třeba den dva odstrikavat,aby se z toho dostal nikotin a homeopatika a že bych jí zase začala kojit? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď,jsem už vážně zoufalá
@ancickahyksova no jestli chces kojit a je v prsou alespoň trochu kapiček mléka, tak si kup jestřabinu v kombinaci s more milk a začni odsávat a malou přikládat. Obojí vyrábí Motherlove a tahle kombinace pomáhá i maminkám, které mají adoptované miminko. Jsou to bylinky, které používají laktační poradkyně, dají se koupit na netu. Hodně štěstí.
@kekulice mléka mám ještě dost,teď jsem z každého za pár minut odsala 120ml.Spíš se bojím toho,že jsem si zapálila a vzala ty homeopatika
@ancickahyksova jestli máš mléka dost, tak začni kojit a neboj se. Zase tak dlouho to v těle nezůstane. Důležité je stimulovat prsa, aby se tvořilo mléko.
@kekulice já mám právě strach z toho,že ty cigarety často způsobují SIDS...
@ancickahyksova na to je monitor dechu do postýlky. Nicméně si myslím, že tolik maminek kouří a mnohem víc než ty, hlavně i v těhotenství a děti v pohodě. To že jsi vykouřila několik cigaret není dobře, ale pokud chceš kojit, tak začni. Miminko máš ještě celkem malé a byla by škoda se ochudit o kontakt s miminkem. Nekouříš dlouhodobě, takže bych to opravdu až tolik neřešila.
Homeopatik bych se nebála. S nikotinem nevím, ale pokud už kouřit nebudeš, zítra bych klidně začala kojit dál.
PS.- a toho kouření bych nechala nadobro, pokud to alespoň trochu půjde- pokud jsi v těhotenství a těch 2,5 měsíce nekouřila a šlo to, tak by to mělo jít dál, i když kojit nebudeš, jen s tím nezačínat. Sestřenka takto přestala kouřit. jak zjistila, že je těhotná přestala a po skončení kojení už prostě nezačala znova a už sedm let nekouří.
Kouřit rozhodně už nebudu a až do včerejška jsem nekourila.Nebo teda spíš do pátku.No tak až se malá vzbudí na papani,dám jí místo flašky prsou.Ten kontakt mi totiž opravdu moc chybí
@ancickahyksova na cigarety se vykašli.... Nikotin co mléka skoro nepřechází... A u mateřské od kuřaček je lepší, než umělé. Léky bych se teď už taky netrápila. Kojení je nej, co můžeš dát sobě a miminku. 😉
Sids je u miminek, která žijí a musí (chudaci) dýchat cigaretový kouř. Ne ze pijí mliko s nikotinem. Ten by už snad v mliku ted byt nemusel.. Ale jestli jsi dostala takový léky, tak bych zvazila, jestli nevadí, ze je prestanes brát... Jinak mne na rozjeti pomohl Benedikt lékařský a piskavice, v tabletách. Přikládat, přikládat..ale jestli odstrikas 120 ml, tak je to super 🙂
Ono ty léky při kojení brát můžu,ale v menší dávce.Od noci opět kojim a jak je malinká spokojena :: Děkuji všem 🙂
Léky jsem se dočetla,že můžu i při kojení což jsem nevěděla.A během kojení jsem nikdy nekourila