Ahoj maminky, syn má 9 měsíců a vyžaduje časté kojení v noci. Chodí spát mezi 7-8 hod a už kolem 10 se vzbudí a chce prso :( Pak ho kojím třeba ještě 4x v noci než v 6 vstává. Zkoušela jsem nechat plakat, chodila za ním, dala jen dudlík, ale nepomohlo to, neusnul a stejně muselo přijít na řadu prso a hned pak zabral. Obecně mi přijde, že když pije z prsa, má pak brzy hlad. Ale myslím, že by už měl vydržet teda dýl. Kaše na večeři neměly žádný efekt. Nemáte někdo podobné zkušenosti? Díky
Mam stejne starou dceru a je to stejne jako u vas. Kdyz v noci kojim 4, je to uspech. Usina mezi 8 a 9 (vetsinou kojenim),v 10 si da dalsi rundu. Pak jede v 3hodinovem intervalu. Na noc krmim kasi, k delsimu spanku nepomohla. Je to normalni, uvedomuji si sebe sami a zacinaji vnimat ten velky "nebezpecny" svet. Kojeni neni jen o hladu. Je to i o pocitu bezpeci a dite vi, ze mama je blizko. Dceru noci kojim na pozadani, je to nejmene "bolestive" a unavne pro nas obe. Na silu nic neurves, bude to jen horsi.
Vzdyt je malej a ma narok. Mozna ma separacni uzkost a o to vic potrebuje byt s tebou. Plakat uz nenechavej, on nechape, co se deje a je mu z toho uzko. Spi kde (sam v pokojiku, s vami v loznici v postylce, s vami v posteli)? Doprej mu co potrebuje, chapu, ze jsi asi unavena, ale neboj-spravi se to.
Máme to doma naprosto stejný do toho jsem těhotná. Jediný mí přání je se konečně vyspat.. ale zkoušela jsem různé rady a nezabralo nic. Doufám že to druhý bude alespoň líp spát 😀
Je to normalni. Treba mu i rostou zoubky, zase se to zlepsi, vydrz 🙂
Odpocivej s nim i pres den, at si trochu odpocinete oba 🙂
Jestli spinka sam v postylce, tak mu proste treba jen chybis a ujistuje se, ze tam porad jsi 🙂
Díky holky🙂 já mu dopřávám cokoliv si řekne, s prvním kojením zůstavá u nás v posteli, takže jen vystrčím prso a je to. Ale i tak je člověk ráno rozbitej. Tím plakáním jsem jen chtěla zjistit, jestli má hlad, jestli mu to mé mléko stačí. Ale očividně je to všechno v pořádku. Je dost buclatej, tak jsem se bála, abych ho nepřekrmovala.
Syn má za pár dní rok a už 6 měsíců kojim během noci cca 8x ! Usíná zhruba v 7 a v 6 stává. Přitom přes den už prso vůbec nechce. :( Sem zvědavá kdy se to zlepší :(
no hladem to nebude asi.... můžeš zkoušet vypátrat, co jinýho mu může vadit a experimentovat
- teplo/zima
- špatná poloha těla z hlediska feng šuej
- mokrá plína
- elektrosmog
- separační úzkost
- zuby (to se hodně ale přecěňuje)
- možná třeba i moc podnětů, vývojový skoky, který mu "nedaj spát"
ale většinou nezbejvá, než se s tím smířit a přečkat to...
@sares26 U nás je to úplně stejné 🙂 . V 19-20 jde spinkat cca v 22 je vzhůru a vyžaduje kojení. Budil se i po 20 min. teď je to o trochu lepší. Zavedli jsme, že na to první vzbuzení chodí manžel a počká u něj až zabere, někdy to chvilku trvá, ale přibližně tu 3 noc už se to osvědčilo. Potom do rána kojím tak 2 - 3 x a to už se celkem nechá 🙂 . Vím jak je to náročné, ale chce to opravdu vydržet, většinou to skončí kojením, alespoň u nás to tak u kluků bylo.
Jsem ráda,že nejsem sama.Malá 9.měsíců. Stále plně kojena.Přes den mi nechce nic moc než mléko.V noci kojení i 5x za noc.Spinkame spolu v posteli. Kolem8 -9večer usneme a spinkáme do 7-8.Od mala mi neusne sama a tak mi usíná u prsa přes den v nosíme .Jen neustálé poslouchání,že je rozmazlená apod mě už ničí.
Já takhle dceru v devíti měsících odstavila, kojila jsem ji už jen v noci a vadilo mi to kojit ji několikrát v noci, když hlad už mít nemohla. Měla mě jen jako živý dudlík a na usnutí, což jsem už od miminka nechtěla, aby mi u kojení usínala. Takže buď ti to nevadí a smíříš se s tím nebo přestaň kojit 🙂
Mám to naprosto stejně. Syn má přes den 3jídla a jí moc pěkně. Budí se mi často od října a poslední 2mesice je to peklo.už jsem dost vyřízená,chodím si s ním na hodinku lehnout odpoledne,když to jde.ale ne že by to moc pomáhalo 😢 moje sestra to takhle měla u obou dětí,takže je to asi normální.