ahoj, chci se zeptat zda je normální aby se miminko od narození až teď do dvou měsíců kojili přes den pořád po hodině ? Tři hodiny jsou pro nás úplné sci-fi, to vydrží akorát dvakrát v noci ... Mléka mám dost, beru vitaminy femibion 3. Mám doma ještě dvouleťáka a už jsem z toho uplne zoufalá a vyčerpaná, a ještě abych si to kojení náhodou ani trochu neužívala, tak ještě dost rychle přibírám 🤦🏻♀️ jsem v hrozném pokušení zkusit UM, první syn musel být na UM hned od narození a všechno to bylo o tolik jednodušší 😞 už to fakt nezvládám, první měsíc jsem si říkala že to je normální a že si ty intervaly určitě časem prodlouží, ale už jsou mu dva měsíce a ani prd ... jediné co je dobré, že fakt krásně přibírá, ale to vím že by přibíral i na UM 😏
@vero987nika jo máme to podobné, dcera má 3 měsíce, teda nekojí se co hodinu, ale co dvě až tři a to i v noci. Nejdelší spánek má ráno, kdy mi usne ve vajíčku (staršího vezeme do školky) a to vydrží i tři a půl až čtyři hodiny. Už jsem si zvykla, ale mám výhodu školkového dítěte, ty to máš horší. A myslím, že UM nic nevyřeší, ale nevím, obě děti mám odkojené.
@krisstina93 mě právě fascinuje a už i docela se*e jak furt všichni melou o těch 3 hodinách, hlavně teda lidi co měli děti před 30 lety 🙄 ale čekala bych ze vydrží třeba apson ty dvě hoďky někdy no ...
Bohužel je to normalni. Dcera byla v tomhle taky náročná. Navíc večer zhruba od 18-19h do 21-22h nonstop brečela a nonstop se kojila. Když se narodila, syn měl 15m. Přítel obchoďák, věčně pryč i přes noc. Žádná rodina, nikdo kdo by pomohl (navíc syn s handicapem).
Ona teda nespala ani v noci, to se taky budila na kojení co hodinu, max 2h vydržela a to jen třeba jednou za 14dni. Někdy se budila i 2x do hodiny. Nespala ani přes den, nikde.
Bylo to hrozný období a raději na to nevzpomínám. Po 3m se začalo lepšit to denní kojení, ale v noci se budila furt stejně až do odstavu. Což jsem vydržela do 10m, pak jsem prostě odstavila. Od té doby začala spát úplně ukázkově a spí krásně do teď (má 2 a 4m).
Já jsem teda UM zkusila, ale nechtěla.
Já vím, kojení je děsně náročné. Já nejsem ani ten kojotyp, takže jsem si to neužívala a nikdy bych nekojila dýl jak rok. UM je ve spoustě věcí daleko jednodušší, akorát je otrava ta příprava, umývání lahviček a je to teda kurva drahy. 😀 já vlastně kojila z 80,% kvůli tomu, abych ušetřila. 🙂 😀
@vero987nika možná ještě bolí břicho, při kojení se vyprdí, to by mohlo taky časem odeznít
@uzivatelkapetra ono to UM je výhoda, že k němu třeba můžeme na stridacku vstavat s manželem a nakrmit, dělali jsme to tak u prvního a díky tomu jsme se všichni i docela vyspali a přes den jsem mohla kdykoliv kamkoliv jet něco vyřídit protože si manžel vystačil s lahví. hrozně mě ubíhá jak jsem uvazana doma skrz kojení a nemám ani čas se věnovat staršímu, jít spolu s dětma sami si netroufnu abych někde na lavičce musela kojit a starší mi utekl někam do prčic takže chodíme jen s manželem a doma čekáme až přijede z práce 🤦🏻♀️
A k tomu spaní ve vajíčku, říkala jsem to i fyzio, že vím, že by se to nemělo, ale že se jinak vůbec nevyspí, mám to i od ní "dovolené", že spánek je důležitější než nějaké ergo doporučení, tak zkus ji v tom uhoupat a třeba i dá nějakou delší dobu, větší hlad, více se nají, více vydrží... zkusit se musí vše
@me_druhe_ja my myjeme lahve staršímu a do toho furt čistím kloboucky takže jsme na to zvyklí a nebyla by to ani žádná prave navíc, a právě syn na UM tak krásně spinká v noci od miminka, no je to fakt strašně lákavý to vzdát 😢
@me_druhe_ja my jsme jednou UM dali když jsme měli krizi a byl na prsu úplně nonstop ve 3 týdnech a vyžunkal ho a spokojene spinkal snad tři hodiny ve dne 🤦🏻♀️
@vero987nika ty 3 hodiny jsou přežitek, to se říkalo dřív, některé porodnice to tak ještě jedou, ale většinou už od toho upouští. Proste kojit na požádání, dcera měla dny, kdy byla na prsu pomalu non stop, někdy po půl hodine, když vydržela nepit 2 hodiny, tak sem mohla slavit a to i v noci. Trvalo to do roka, než dem dala tu flašku no. U nejstaršího mi ještě v porodnici říkali kojit po 3 hodinách, no to nevím co bych delala v mezicase, kdyby mi dítě dvě hodiny rvalo. Některá mimina jsou kontaktni a krom zdroje potravy se tím prstem taky uklidnuji. Na tohle se mi nejlíp osvědčil šátek/ nositko, do toho kojici oblečení a proste samoobsluha :D klidně i venku, když dcera zaplakala, tak sem odepla jen raminko a hned se pricucla a byl klid :D a měla sem volne ruce a mohla dělat cokoliv.
no holky upřímně ani nevím co jsem chtěla slyšet, ale vyhlídky nic moc co tak vidím že jste to měly takhle furt 😂 šátek a nosítko bohužel nejde, malý to nesnáší stejně jako první syn, vůbec v tom nechce být 🙄
@vero987nika Hele já fakt chápu, naprosto!!! Tvoje pocity. Bylo to strašně těžký a kdyby tenkrát UM přijala, asi bych se na to taky vyprdla peníze, nepenize. UM je fakt ve většině věci daleko pohodlnější. Starší syn byl taky kojenej, ale on spal i přesto dobře, od 3m se budil v noci jen jednou kolem 5 ráno. Ukázkový dítě. Dcera pak peklo. Ale zase pokud aspoň v noci spí ty tři hodiny, a už kojis 2 měsíce, tak bych ještě vydržela. Po 3m by se mohlo zlepšit. A až zavedena příkrmy, bude to zase lepší.
Syn byl tzv. čtvrtý semetr na prsu pořád. Pul hodinky si cucal, pak na hodinu výtuh a nanovo. Je nutné si to udělat co nejsnadnější. Jednak kojit kdekoliv a kdykoliv je potřeba. Žádné stresy s nějakým hledáním schovek, zakrýváním atd. Dospělí se taky neschovávají, když se chtějí napít. Pak pomohl šátek, jednak se pozdeji kojil i v něm, druhak když spal, tak mě cítil a já zaroven mohla dělat, co jsem potřebovala. Taky v noci společné spaní vse usnadnilo. Nejdůležitější je ten mindset. Prostě se ztotožnit s tím, že ted budete mít min. půl roku na prsu miminko. Dobrý den, kozy ven 🤣 Tak to je a tak je to správně. Já mám jen jedno dítě, další už mít nebudu a i když jsem kojila na požádání přes rok, tak se mi po tom tak stýská.
První měsíce byli na prsu furt, a nepravidelně. Někdy se povedlo, že spali, v kočárku se zadařilo i 3-4h, ale jindy 6h vydrželi koukat a to se kojili co hodinu. A že dva ze tří jsou jarní, takže plně kojení až do podzimu, tak byli u prsa v létě i 3x za hodinu. Že by v noci spali 3h jsem si mohla nechat tak leda zdát. Rozdíl 22 měsíců. Ale, UM neměli ani jednou, protože neměli ani dudlík. Nechtěli. Každé období skončí, přijdou příkrmy, a bude moct dítě nakrmit i někdo jiný. Spaní někdy s kojením souvisí, někdy ne. Nejstarší spal od 8 měsíců skoro celou noc, kojil se 13 měsíců. Prostřední začal spát až po odstavení v 15měsících. A nejmladší byl kojený ve dne v noci do 3 let. Pak konec ze dne na den ,prostě jsem se rozhodla a vycítila, že je čas, spí celou noc, všechno v pohodě, prsa taky. Po posledním neznám žádné bolestivé nalévání, odstříkávání a čekání, až laktace skončí. Dudlík a UM neměli ani jeden, všichni spali se mnou v posteli. Naštěstí šátek/nosítko každý aspoň v některém časovém období brali. Čas strašně rychle letí, už jsou to puberťáci a školkáč. Těch pár měsíců jsem holt byla připravená na to, že to takhle bude. Díky tomu jsem to nikdy necítila jako křivdu, nebo že by mi něco utíkalo, ani jsem to nějak blbě neprožívala. Do roka prostě ta omezení byla. Je to co do času velmi krátký úsek a člověk to prostě zvládne.
@vero987nika UM ma samozrejme dobre slozeni, moje prvni dcera byla plne na UM…ted kojim druhe ditko, 5 mesicu kazdou hodinu jak ty a ano je to unavne, ALE to MM je proste na miru, lepsi nez UM. Rikam si to vzdy, kdyz jsem na pokraji sil. Nikdy jsem ani nechapala to kojici pouto, ted ano. Mit dite je urcity omezeni, pokud muzes tak vydrz, davas ditku to nejlepsi❤️
Je to úplně normální, syn se prvními 2 měsíci prokojil. 🙈 A to je říjnový. Dýl vydržel když třeba spinkal v šátku, nosila jsem ho hodně, protože doma byla ještě 2,5 letá dcera. Miminka si tím sytí víc potřeb než jen hlad. Mu to pomáhalo i při bolení bříška. Upraví se to, teď má 8m, kolikrát by si po 3h na mlíko ani nevzpomměl jak ho zajímá všechno okolo 😁
@vero987nika je to naprosto normalni a vis, co ti pomuze uplne nejvic k psychicky pohode? Neposlouchat kecy lidi okolo a naslouchat diteti.
holky já nevím, ale mě to už normální nepřijde, už má přes 4 měsíce a pořád se to nelepší, už jsem z toho tak nešťastná a nevím co mám dělat, láhev s UM nechce a co hodinu hrozny řev a chce se jen kojit. Mám ještě dvouletého a to se prostě nedá takhle fungovat, nemám na nej absolutně čas kvůli tomu 🤦🏻♀️ zkusit na sílu vydržet dýl aby se pak víc napil taky nepomáhá
@vero987nika normalni to je... Ale nechapu, proc se teda trapis, je evidentni, ze ho kojit nechces i podle druhe diskuze, tak ho nekoj. Nebo se nauc kojit v satku/nositku, uvolni ti to ruce a hlavne to musis pustit v hlave a prestat to vnimat jako omezovani, otrokareni apod. Kdyz kojit nebudes, svet se nezbori
Abych teda nepsala jenom jako uplna krava, tka musim dodat, ze my mezi detma mame 4 roky a 3 roky a i tak mi to prinde velmi velmi narocne, protoze prvni rok fakt mimino zabere obrovsky mnozstvi casu, mit k miminu dvouletaka, asi bych se uz houpala nekde na jabloni. Fakt mi prijde to kojeni v satku jako nutnost, protoze dvoulete dite tak uplne stokrat za den nepocka
@vero987nika Normální to je skutečně je. Děti v tomhle věku pořád vyžadujou hodně maminku, co jiného mají dělat, jak jinak se uklidnkt. Já mám dvouletého syna a 4měsíční dvojčata. V noci mám na prsu neustále aspoň jednu, když je hysterie u obou, tak si prostě sednu a kojím tandem. Je to náročné, je to psycho a k tomu ještě mají dost potravinových alergií, takže mám dost osekanou stravu. Přes den spánky na střídačku, kojení snad každých 30 minut 😂
Ale pokud tě to tak moc trápí, tak vydrž a nabízej UM, však jednou ho přijme, hlady trpět nebude.
@vero987nika
Kojila jsem na požádání, klidně co hodinu, 3h má miminko vydržet na UM (aby ho nebolelo brisko) ne kojene, když je to líp stravitelné...
Normalni, dcera se kojila často do roka, pak sem v mezicase nasadila flašku s dzusem, tak se ta prodleva protáhla. Hele je vedro, ty taky nevydrzis v tomhle počasí nepit 3 hodiny ne? Me prijde normalni se aspoň co hodinu napít, tak můžeš zkusit dat vodu, třeba má jen žízeň.