Časté kojení u 17denní holčičky. Je to tak v pořádku?

vbanarova1994
23. led 2023

Dobrý den.
Není to úplným pravidlem, ale většinou se naše 17 dní stará holčička dožaduje přes den kojení,které je v intervalu hodiny až dvou. Pokud si neřekne,kojime po 3 hodinkách přes den.Vetsinou krasne spinka.Přes noc nám.dr. doporučila nebudit , ale mala by se snad sama v noci neprobudila. Stalo se to párkrát.
Takze ji po cca 4-5 hodinách většinou budim.Vseobecne se vetsinou ani nestává, že by prso sama pustila. Buď u kojeni usne a nebo saje a saje...
Trápí nás taky nárazově bolení bříška. Většinou obden ,až třetí den..Chtěla jsem se zeptat,zda je to v pořádku a zda ji takovým častým kojenim pres den nemůžu ještě více prihorsit. Aby se zbytečně neprejidala.
Moc ráda ji nakojim ,kdykoliv si řekne,jen bych jí nerada nějak nevědomě přihoršovala kvůli bříšku nebo trávení.
Předem děkuji za odpověď.

slecnami
23. led 2023

Ahojky, já kojím vždy na požádání...to si nevybereš - buď bude plakat hlady, nebo kvůli bříšku...ale osobně mi nepřijde, že by z častého kojení bolelo.

gdpr
23. led 2023

Podla mna to nie je casto ja prvych 6 tyzdnov som kojila kazdu pol hodinu az hodinu a pol a potom postupne sa intervaly predlzovali a po tych 6 tyznoch som kojila kazde 2-3hodiny... Ide skor o to kolko toho vypije. Moj nevypil vela preto sa tak casto budil

vbanarova1994
autor
23. led 2023

@slecnami Mě to takhle právě tvrdila pediatricka... že nestíhá trávit....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

vbanarova1994
autor
23. led 2023

@gdpr A kolik vypil na jedno kojeni ? U malé je to různé. Jednou 80 ,podruhé 50 ... nad 100 jsme se zatím ještě asi nedostali. Ale nevazim každé kojeni. To bych se z toho zblaznila...spíš nárazově pro info,zda pijeme.

zmrzlinka
23. led 2023

@vbanarova1994 je to normální.Dceru jsem kojila každou chvíli .Po šestinedělí se to srovnalo.

jjasmina
23. led 2023

@vbanarova1994 mě to přijde normální, já kojila dle potřeby, kolikrát i po 20 min

jjasmina
23. led 2023

@vbanarova1994 častým kojením miminku neublížíte, mateřské mléko je to nejlepší a kojit dle potřeby 😉👌

andelka
23. led 2023

1-2h intervaly není časté kojení. A ani časté kojení obvykle nevadí. V létě jsem kojila i co 20-30 minut. Kolik kdo vypil jsem nikdy neřešila, nevěděla, nevážila. Tři děti mám takto na pohodu odkojene.

vbanarova1994
autor
23. led 2023

Mockrát všem děkuju!🙏🙏

martulka88
24. led 2023

@vbanarova1994 Sice jsem kojila jen 3měsíce (syn má ABKM), ale zato jsme to vybojovali (po CS se mi spustilo mléko až 10.den) a první měsíc jsem musela dokrmovat. Neustále jsem vážila a pak mi sama pediatra (máme starší a naštěstí není tabulková) řekla, ať už ho nevážím (jen 2krát v týdnu, zda přibírá) a dávám na požádání. A v noci nebudit - to řekla hned na vstupní prohlídce. A upřímně? Jsem ráda, protože jsem se vyspala.I tak jsem měla dostatek mléka. Měl dudlík a pil z flašky UM a i tak se mi krásně přisál a nebyl problém s kojením (moc dobře si pamatuji z porodnice, jak mi jedna mladá sestra řekla, že nejspíše kojit nebudu, jelikož mám velká prsa). Pokud mimi trápí bříško, tak na doporučení LP (chtěla jsem se ujistit, že kojim dobře) mi ukázala, jak malého držet, masírovat bříško, dávat kmínový odvar před každým kojením a vigantol vyměnit za Terezii (i pediatra souhlasila).