Ahoj všem, chtěla bych se poradit, mam dvoutýdenní holčičku, hodně a hezky se kojí, ale vždy odpoledne nebo na večer před spaním je dlouho vzhůru (třeba i 3 až 4 hodiny v kuse a nemůže usnout) a chce se strašně často kojit, třeba i co 15 minut, jenze když ji vyhovím tak se mi po několika kojeních strašně poblinká, pokaká a prdí a bolí ji bříško. Nevím jak to mám řešit, když ji nenakojim tak hystericky pláče a jinak utišit nejde a pak je pretazena a nemůže usniut. Doktorka mi řekla že ji takhle často dávat nemám, že se jí nafoukne bříško a budeme v kolotoči kakání-kojení-blinkání a že jí zatěžuji zažívání. Co mám ale teda dělat když pláče a chce prso? Laktacni zase vzdycky tvrdí kojit na požádání, takže fakt nevím co s tím, má někdo radu? Děkuji předem.
A co ti radí tvoje intuice?
Já bych nedokázala nedat prso, když pláče. Potřeba kojení mění a kojení není jen o jídle, ale i o kontaktu. Rozestupy mají určitě smysl u UM, to je náročnější na trávení. MM je přímo uzpůsobené potřebám dítěte, laktační doporučují na požádání a já se k tomu přikláním také. Pediatři mají různé názory na četnost kojení.
@bomo1 Byly jsme ve stejne situaci, kojila jsem, kdyz to bylo potreba. Po nekolika dnech se to zase zmenilo. Muze mit v brisku nejaky problem a potrebuje streva proplachnout (proto to kakani a zvraceni po kojeni). Za me kojit, kdyz dite chce, u nas to vzdy byla ta spravna cesta.
Intuice mi velí dát jí prso, jenze pak když se celá poblinká tak už brečím s ní, ze jsem ji překrmila a jsme v začarovaným kruhu, protože pak chce samozřejmě zase jist. Kdyby si při opakovanym kojeni jenom dumlala, jenze ona furt pije.
Fenykl je proti prům, ale zároveň části dětem způsobuje bolení. Někomu prostě nesedí.
@bomo1 kdyz se poblinka dvoutydenni dite, tak to fakt neni duvod k slzam, prevlikni ji a koj daj. Je to pro vas jeste novy, uvidis, ze si to sedne.
Nemuze si jen dumlat, protoze zaprve dva tydny po porodu je mlika jeste strasne moc a zadruhe kdyz se poblinka, ma prazdny zaludek a hlad
Takhle malinke děti ještě nenutritivne sat neumí, potřebuje se to teprve naučit. To je pak jasné, že se potom poblinka, ale to není žádný problém, nakoj ji znova, evidentně to kvůli něčemu potřebuje (bříško, kontakt nebo co my vime). Nijak bych ji v tomhle neomezovala.
@bomo1 Nevím, jestli ti to k něčemu pomůže, ale nenervuj se z toho, že to není tabulkové. Tak je to holt čtyřhodinový kolotoč, opravdu to nebude trvat do 3 let. Jinak za mě je dobré, že ráno a noci tohle nedělá.
No pro představu, dneska za celý den od 7:30 kdy vstavala do 19:30 kdy jsme ji konečně uspali naspala 3,5 hodiny. Jinak je celý den vzhůru a střídavě chce kojit, kaká, blinká pak bolí bříško takže usíná ale okamžitě se budí a nemůže zabrat a zase chce prso a takhle furt dokola celý den.
@bomo1 Jakou ma stolici? Nema v ni hlen? Jestli se to zhorsuje, muze jit o problem s alergii. U nas alergie na bilkovinu kravskeho mleka. Mala mela hlenovitou stolici a v obliceji pupinky. A strasne spatne spala, porad byla vzhuru. Vysadila jsem veskere mleko (jako fakt vsechno, kde se objevuji i jen stopy), do 14 dnu jsem mela doma jiny dite. Alergie zmizela cca v roce. Alergie muze byt na cokoliv, u nas to byly jeste rajcata a soja, ale znam holky, co nemuzou krome mleka i lepek ci vejce. Ae ABKM pry byva nejcastejsi
Pro jistotu, krvavé nitky ve stolici také nejsou že?
@levandule_k nene, to bych hned jela k doktorce... Uz se to trochu zlepsilo, vynechala jsem mléko a zda se ze ji brisko uz tolik neboli
A nemuze to byt naopak? Ze ji odpoledne boli brisko a prave kojeni ji rozhybe streva? Jsem zastance kojeni na pozadani, ale v tomhle hrozne tezko radit. Muze ji drazdit neco z jidla, fenykl z kojiciho caje, pokud pijes nebo proste jen ma nezraly zazivani a casem to bude lepsi.