Tak trochu vaham zda mam prcka budit na kojeni. Podle laktacni poradkyne ano, jinak nebude spravne pribirat. Vcera jsme ale byly u doktorky a za tyden pribral 200gr, coz je v poradku. Abych ho nakojila alespon tech 7 krat za 24h ho musim asi 2 krat budit. V noci a rano se budi sam. Mam tedy pokracovat s tim buzenim, nebo muzu napriklad jedno kojeni vysadit pokud spi? Jak to delate vy? Dekuji! 🙂
Malýho sem nikdy nebudila na kojení, i když spal 6hodin,pokud přibírá,nebo není nějaký rapidnější problém,za mě bych určitě nebudila,ale co člověk to jinej názor 😉
ahoj 🙂 já to řešila taky,ale nakonec jsem nebudila a přibírá přímo víc nez dost 🙂 a to měl dokonce v noci občas pauzu i sedm hodin, on si pak třeba zase řekl 2x krátce po sobě 🙂 A krom toho,kdyz jsem ho zkoušela budit a krmit,tak u toho stejně spal a pak všechno vyblinkal 😅 Takze jestli přibírá tak nebudit - ostatně jsem to pak vyčetla i tady v nějaké diskuzi od zkušenych maminek 😉
Vůbec jsem nebudila, nechala jsem ho spát jak chtěl, v noci i 8 hodin (co bych za to teď dala za takový mega spánek 😀 ) a přibíral prvních několik týdnů 0,5kg za týden 😀 V porodnici furt řešili kojit co 3 hodiny (a ne jednou po 2 a podruhé po 4), ale můj pediatr řekl, ať ho kojím kdy bude malej chtít a jak dlouho bude chtít 😉 Ve 4m má necelých 8kg, takže rozhodně tím netrpí 😀
Taky jsem nebudila a u nas v porodnici prave lobovali za budovani urciteho rezimu od narozeni a tudiz nechat v noci spat, jak chce. Od dvou mesicu spi prcek celou noc (cc 20:30 - 8:00), kojim stale plne a v 5 mesicich ma 8 kg a ja mleka stale dost 😉
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nikdy! kdyby mel hlad vzbudi se...
Vazne bych nebudila vubec.
ja sem nebudila pres den, jen kdyz se zbudila a ohlasila se, jedine jsem ji budila ve 23h,aby vydrzela az do rana,ale to byla spis moje pohodlnost
budila jsem jenom pár dní po porodu, když byli spaví, ale jinak ne 😉
Budila jsem jen ze začátku, než se rozjelo kojo a než přešla žloutenka, pak už ne.
Nepíšeš kolik vážil při narození? A kolik vůbec váží nyní? Amálka když se narodila, neměla ani 2 Kg, když jsem ji dostala konečně domů měla 3 týdny a 2,3 Kg - byla nedonošená a slabá kojila jsem ji po 2 hod a v noci max po 4 hod. Furt mě strašili jak nebude přibívat, že mi ji vezmou zpět do nemocnice. Arianka (Amálčino dvojče) měla při narození 2,7 Kg a tu jsem kojila po 3 hod a když se v noci nevzbudila... byla jsem ráda, že se aspoň trošičku vyspím.
Willi měl 3,5 Kg a jeho jsem kojila jen jak si řekl. Kojím do dnes a je to kluk jako buk. 🙂
Podle mé zkušenosti - pokud nemá žádný další problémy a drží se bez buzení trochu přibírání .... nechala bych miminko hezky vyspat... ráno se o to víc napije 😉
Já budila....poctivě po 3 hodinách. Naše byla hubeňour... Sama by se hlady nevzbudila 🙂 Nebyl problém, usnula s plným břichem v zápětí...
já jsem ze začátku budila v noci po pěti hodinách, teď jsou malý tři měsíce a vydrží spát celou noc od devíti do sedmi do rána 🙂 Rozhodně soulasím s názory, že pokud by mělo miminko hlad, vzbudí se samo 🙂
nikdy sem deti ani jednoho v noci nevzbudila,to ne 😀 😀 kdyz meli potrebu papu tak se vzbudili sami. 😉
starší i mladší dcerku jsem nebudila, jenom občas krátce po narození, když v noci dlouho spaly a mě bolely prsa nalitý mlíkem a já jsem byla lenivá vstát a jít si mlíko odsát odsavačkou, tak jsem jim opatrně - abych je nevzbudila, přejížděla bradavkou po pusince, až otevřely pusu a začaly bumbat (spaly se mnou ve velký posteli).
Takže jsem je občas "probudila" kvůli mojí lenosti 😉 , ale jinak jsem taky pro nebuzení.
Ano,..syna jsem budila v intervalech 9.00,12.00,15.00,18.00,21.00,24.00, 5.00,
Já jsem toho názoru, že pokud mimčo krásně přibývá na váze a s jídlem nemá problémy, tak nebudit. Samo mimčo pozná, kdy má hlad a umí se o jídlo přihlásit, tak proč mu kazit spánek?! Ale je to čistě můj názor...
taky jsme nebudili, a mala jedla tak 5-6x za 24h, pribirala v pohode
jestli není nedonošeňátko nebudila bych, miminko může mít noční pauzu i 6 hodin.
já jsem budila jen když měl novorozeneckou žloutenku a spal furt, jakmile se dal dopořádku, nebudila jsem vůbec.
Ano, ja som budila, ale len 1x. Take male deti by sa mali aspon 1x v noci budit, aby mali dost tekutin a tiez jedlo - rychlejsie priberu, zosilneju a potom sa uz budia na papanie sami. Overene, osvedcene.
ja sem ze zacatku budila pac mi to taky bylo receno.. ale asi po 3 tydnech sem to vzdala a cekala az se probudi sam a rekne si ze ma hlad.. a ted mi v noci spi az 6-7 hodin ... kdybych budila tak z te noci toho ani jeden moc nemame... a malej pribira na vaze tak proc budit..
Já přes den dodržuju max. 4 hodiny, (i když to u nás dopadne zřídkakdy, malá chce papat co 2 hodiny) v noci se doporučuje do 3 měsíců max. 6 hodin, párkrát už jsem zaspala budík a Klárka se vzbudila až po osmi, a nic se nestalo. Kdyby malá nepřibírala, nebo bych měla pocit že ubývá mléko, budu budit po třech hodinách i v noci. Od třech měsíců už to v noci nechám zcela na ní. 🙂
Ahojky Náš malý má 4 mšsíce..a ze začátku se budil v noci asi co 3 hod..pak po měsíci už se budil jen 3krát za noc a do tedka se budí tak 2krát...a nechávam ho..přibíval krásně ze začátku 1kg za měsíc a ted o něco mín ,ale doktroka je spokojená,...a já taky že se vyspím...A malý když má hlad tak se vzbudí...a přihlásí se...takže jsem nebudila...taky mě plno lidí radilo budit a druzí nebudit je to na tobě...ale my nebudily a jsme šikovní ... 😉
budit?blbost!!!
Nebudit, řekne si sám 😉
Nás v porodce budili co dvě hodiny a to byl teda masakr.Doma jsem malou nebudila vůbec.Moje doktorka v poradně mi řekla,že jí můžu budit přes den,aby věděla,že jen den,ale noc je na spaní a tak nebudit.
Tak tohle téma teď taky řeším. V noci jsem jí budila jen 1 týden a stejně mi u toho malá spala, tak jsem to vzdala. Ona se sama teď v noci vzbudí, když má hlad. Řeším to přes den, jestli budit nebo ne. Stává se, že jí nakojím a trvá jí třeba 1 - 2 hodiny než usne a já jí tak za chvíli zas budím na jídlo a pak zas nemůže usnout. Myslím si, že je to tím přerušeným spánkem. Ze začátku měla problémy s přibýváním váhy, ale teď už je to srovnané a hezky přibírá. Dnes přesně máme 3 týdny, tak zkusím nebudit přes den, nebo prostě individuálně podle toho jak usne.
@katkacze chtěla sem se optat, jak to dopadlo s tím nebuzenim... zrovna teď to řešíme s přítelem. Máme 4týdenni miminko a doteď sme budili po 3 hodinách přes den a max po 4-5 hodinách v noci (ale to se většinou nejdýl po 5ti hodinách vzbudil sám). Usíná mi pak u kojení a blinká taky dost často.
Já jsem ani jedno dítě nebudila, když měly hlad, tak se vzbudily, když ne, tak spaly.