Budíte dítě kvůli odříhnutí?

maminaprdina
21. lis 2015

Zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat jestli své dítko budíte kvůli odříhnutí. Třeba v noci, mi malý u kojení usne a nevím jestli ho mám dát odříhnout nebo ne, povětšinou se mi u toho vzbudí a pak to dlouho trvá než zase zabere. Nebo jakou polohu k tomu používáte? Moc děkuji za odpovědi.

ivasad.
21. lis 2015

Tak ho na zkoušku odříznout nedávej, a uvidíš. Pokud bude mít boleni břicha, nebo bude blinkat, tak odříhnutí potřebuje, pokud bude spát jak dudek, tak to neřeš.

aronek
21. lis 2015

Budeš to muset vyzkoušet. Můj první syn neodříhával a na bříško netpěl, druhý odříhával, občas u toho i blinknul a stejně se kroutil, že ho bolí bříško. Záleží na dítěti 😉

lv
21. lis 2015

v noci jsem nenechávala odříhnout..to bych už nespala snad vůbec. Šup položit na bok, postálku měla lehce nakloněnou../nebyla moc blinkací tip/

zazana81
21. lis 2015

Můj malý si vždycky odříhne opravdu hodně, takže ho radši nechávám, jinak by měl podle mě z toho problem. Když někdy cítím, že se budí a dám ho do postýlky, stejně ho to potom dožene, jak ho to asi v bříšku tlačí, místo aby spal, tak se pořád v postýlce mele a nespíme ani jeden. Takže za mě ano. Já si ho dávám říhnout na kiln jakoby v sedě, trošku předklonit.

berusinecka
21. lis 2015

Oba dva synové skoro neříhali. U prsu vždy usnuli (i přes den i v noci) a když jsem je ze začátku dávala odříhnout tak je to jen tak akorát probudilo a pak nechtěli spát. Někdy si odříhli, ale to jsem je nemusela dávat ani na rameno, tak jak to plno maminek dělává. S bříškem neměli nikdy problémy. Neřešila bych to, když nechce tak asi nepotřebuje a byl by to jen bič pro váš.

soniamistery
24. lis 2015

Důležité je jestli je miminko ublinkávací nebo ne. Pokud po jídle často ublinkává, mělo by si raději odříhnout. Pokud neublinkává, není nutné budit.