Budit na kojení týdenní miminko?

mayia
14. srp 2016

Dobrý den máme týdenní holčičku a je hrozně spavá snažím se ji tak po těch třech hodinách nakojit ale to jí většinou musím budit což se mi moc nechce ale nechci aby ubrala na váze kterou má teď optimální. Mám ji nechávat spát a čekat až se sama přihlásí o papani?

zlatkavlk
14. srp 2016

Jestli nemá žloutenku a prospívá dobře a má přiměřené množství počůraných plínek, nebudila bych...

mayia
autor
14. srp 2016

Žloutenku měla v porodnici ale jen lehkou takže nemusela na sluníčko. Jinak ano ve středu jsme byli na prohlídce po propuštění z porodnice a pry prospívá krásně.

viridie
14. srp 2016

@mayia Ahoj ! Pokud dobře prospívá, tak bych také nebudila, nicméně ono to buzení na kojení je takhle pro začátek dobré, pro správně rozjetí laktace, v noci jsou aktivní "laktační hormony" a není dobré být déle než 3 hodiny bez kojení. Každopádně miminka se nemusí úplně "probouzet", pokud se rozhodneš pro pravidelné kojení i během noci, je třeba dobré spát s mimi a pravidelně nabídnout prsník, miminka mají na to čuch a jsou schopna se nakojit i v polospánku ...🙂 Na druhou stranu je pravda,že některé děti se na kojení prostě neprobudí a i hlad můžou zaspat..

andryyysssek
14. srp 2016

Ahoj,a jak často bys kojila,kdybys ji nebudila?

mayia
autor
14. srp 2016

Mlekevmam až až odstrikavam po každém kojení. To jsem zatím nezkoušel pokaždé ji prostě budim po těch třech hodinách ale je mi to líto ji budit když krásně spinká

23363
14. srp 2016

Já bych budila. Né kvůli malé, ale kvůli laktaci. V noci cca po 4 hodinách. Nebo bych udělala jeden delší úsek, třeba 6 hodin, abych se vyspala, a pak vzbudila. Chce to nějakou střední cestu. Kamarádka takhle o mléko přišla. Furt ho bylo dost, malý spal... No a pak už prostě nebylo.

andryyysssek
14. srp 2016

@mayia jak dlouho ti dokáže spát bez buzení?

mayia
autor
14. srp 2016

To zatím nevím jak dlouho vydrží, vydržela spát bez buzení pokaždé zatím po těch třech-trevh a půl hodinach prostě budim. Takže ji mám přez den nechat spát a na kojení ji budit třeba jen v noci po těch třech hodinách?

astyna
14. srp 2016

Máš ideální stav 🙂 malá prospívá, počet počůraných plen souhlasí, budí se po 3 hodinách? Co chceš víc? 😀

mayia
autor
14. srp 2016

Nebudí já ji budim a to právě nechci když spokojeně spinká. Proto se tady ptám jestli ji mám nechat spinkat nebo ji na to papani budit.

zmrzlinka
14. srp 2016

Ja bych ji budila.V noci bych to protahla na 4 hodiny.Muze jeste zežloutnout.

terezak88
14. srp 2016

Moje dcera se narodila 35 TT s porodní vahou 1880 g. Ze zacatku Byla taky dost spava tak jsem pres den budila a v noci ji nechala spinkat do tri měsíců jsme v noci krmily kolem půlnoci a pak cca v 5 a od tri měsíců uz jen jedno krmeni cca ve 3 rano. A mléka bylo dostatek 🙂

mayia
autor
14. srp 2016

@terezak88 a přez den jste budila po jak dlouhé době?

terezak88
14. srp 2016

@mayia měly jsme dva intervaly po dvou hodinách a pak po třech aby nam vycházelo večerní krmeni s koupáním, pak jsem to samozdrejme upravovala podle potřeby dcerky ale vždy tak aby vycházelo poslední jídlo s koupáním a spaním 🙂

elisss7
14. srp 2016

@mayia já bych přes den budila určitě a v noci po těch šesti hodinách. Laktace je zrádná, během dvou dnů může být mléka málo....

elisss7
14. srp 2016

Po třech hodinách přes den určitě radši budit. Ale je to na každé... Mohlo by se stát, že by pak měla moc velký hlad a byla moc hrr a to by se jí taky nemuselo líbit a mohl by být problém s přikládáním.

duvi21
14. srp 2016

Necetla jsem prispevky, jen pridavam zkusenost. Mam tri deti a nikdy jsem nebudila. Vzdy jsem kojila, jak si "rekly". Kdyz chtely (mam jen holky) casto, kojila jsem casto, kdyz potrebovaly min, kojila jsem min. Nikdy jsem s tim nemela zadny problem.

moudivlacek
14. srp 2016

ja teda nebudila, maly prospival, spal od zacatku celou noc a o mleko jsem neprisla, kojila jsem 19mes asi je to individualni

elisss7
15. srp 2016

Je to individuální, já s tím problémy neměla, také jsem kojila, jak si oba řekli, ale zas je fakt, že déle jak tři hodiny určitě přes den nespali a budili se na jídlo. V noci se syn taky budil a dcerka prospala celou noc. Takze tu jsem nebudila.
Ale myslím, že ty tři hodiny jsou dost a pokud by se Mimi pak probudilo s hladovým pláčem, tak to dobře není. Pláč je pozdní známka hladu.

andryyysssek
15. srp 2016

@mayia přes den ji buď,tak jak to děláš teď,ale v noci bych nechala spát.

paracka
15. srp 2016

@mayia nebudit, pokud pribira nebudila bych

pkolin
15. srp 2016

Pokud je bez žloutenky, dobře přibírá, čůrá dostatečně a bez růžového nádechu moči, pak bych nebudila, mám dvě děti a nebudila jsem ani jedno. Ve dne byly chvilky, kdy spali třeba 4 až 5 hodin a pak zase se budili do 1,5 až 2 hodin - kojila jsem, jak si kluci řekli. V noci nechat spát, byla bych ráda, že spí, mě kluci oba spali cca 6 hodin v kuse (naučila jsem se večer, když jsem šla spát, třeba v 23 hodin jsem je v posteli v polospánku nakojila a pak spinkali až do rána 😉 krize pak přišla až byli větší, takže teď si užívejte, že spí, ale samozřejmě jen pokud je vše ostatní v pořádku!

lichtakova
15. srp 2016

Presne,jak pisou holky,pokud dobre prospiva a pribira,tak ji nebud.Ale hodne spava jsou prava miminka se zloutenkou a ta by mela pit hodne,aby rychle "odzloutla". Ale i tak bych ji dele nez 4 hodiny nenechala "na lacno",navic i ty potrebuje to mleko dostat ven 🙂