Bolestivé kojení. Máte zkušenost?

makovice88
29. zář 2019

Krasny vecer vsem. Plne kojim svou ctyrmesicni holcicku a v posledni dobe se potykam s enormni bolesti pri kojeni. Zprvu jsem to prikladala spatne technice prilozeni k prsu, ale postupne se mi na bradavce objevil takovy maly puchyrek. Vypadalo to jak akne, ktere se ale postupne rozlezlo a nyni je to jak kloboucek na vrsku bradavky. Kojeni s tim boli tak, ze brecim do polstare, je to silene. Moje mlade odmita jakoukoliv lahev, takze krmeni odstrikanym ci umelym mlekem nepripada v uvahu...Byla jsem s tim u sveho gyndare, ktery to zhodnotil jako infekci navrchu bradavky a predepsal mi jakysi gel, kterym si to mam potirat (nazev je Cyteal) a antibiotika, ktera mam uzivat ale pouze v pripade vysokych horecek a cerveneho prsa. Horecky nemam, avsak jedno prso mi cervena.
Nemam moc duveru ve vyse uvedeny gel, protoze v pribalovem letaku se pise, ze se pri kojeni nesmi uzivat a ja ted nevim, co delat. Pokud je to infekce, tak uz se mi rozlezla i na druhe prso, se kterym kojeni uz take zacina pekelne bolet. Prsa me boli a pali i nekolik hodin po kojeni a kdyz uz se konecne vse uklidni, je tu dalsi kojeni a ja trnu hruzou, ze to zase bude bolet. Koukala jsem male do pusy, jestli nema moucnivku a prijde mi, ze asi ne...

Nema s tim nekdo zkusenost? Nekde jsem cetla o propichnuti sterilni jehlou, ale do toho bych se nerada poustela...😀

P.S. Omlouvam se za chybejici diakritiku, smolim to na mobilu. 😂

ladyhacek
29. zář 2019

Koukala jsi jí do pusinky? Mě šíleně bolelo kojení při kvasince, až mi krvácela bradavka, předávala jsem si to se synem.
Důležité je zjistit co to je.
My teda měli moučnivku. Nasadila jsem protikvasinkovou dietu, synovy vytírala pusinku citrónovou vodou, a na bradavky jsem si dávala tea tree olej 100% a před kojením umyla

eonee
29. zář 2019

Můžeš zkusit preventivně něco na moučnivku, ta se klidně může víc projevit na bradavkách než v pusince. Pálení a svědění by sedělo. Ale asi bych se vyhla něčemu tak silnému jako je teatrea olej. Možná se poptej v lékárně s tím, že to máš přímo na bradavky.
Hodně bolestivou záležitostí taky bývá právě ucpaný mlékovod.
Zkusila bych zajít za laktační poradkyní, jestli je to možné. Ta by měla poznat, co to je 🙂 V tomhle bych věřila spíš i kožnímu víc, než třeba gyndařovi 🙂