Dobrý den, potřebovala bych poradit. Druhý den mě při kojení z levého prsu šíleně bolí bradavka, až fakt brečím. Myslím, že přisátí je správné, zabořená bradička, hlava mírně v záklonu. Popraskanou ji nemám. Nevíte, co s tím? Děkuji Míša
Pálivý, bolí mě i když mám oblečené tričko.
Může to být plísen, která se chytí od mimi, pokud má v pusince moučnivku. Prohlédni mu pusinu, jinak se přikláním k tomu zánětu.
Mám zkušenost, že pálení je neviditelné popraskání, jak miminko tahalo. Chce to bepanthen nebo Calciovou mast. Jemně odstříkávat, aby se zachovala laktace a jeden den či aspoň půl dne dát tomu prsu třeba klid, kojit na druhé, ale odstříkávat. Miminko se musí chytat hodně vzadu na dvorci. Zánět bolí jinak, velká bolest, vysoká horečka. boule v prsu. Držím pěsti.
Ještě může pomoct změnit polohu při kojení. To mě při pálení taky pomáhalo. 😕
Je to možné, ale taky jsem si myslela, že blbě kojím, mazala jsem ostošest a nic, nakonec jsem objevila tu moučnivku, kdybych neměla internet, tak mě to ani nenapadlo, že to může být od toho. Měl ji v pusině tak skrytou, že jsem o ní vůbec nevěděla. Ta bolest byla taky příšerná, při kojo jsem brečela bolestí. ☹
@romca35
@mamilu
A u moučnivky může být zvýšená teplota? Teď jsem si naměřila 37,7.
Aha, tak moucnivku osobne neznam. Se zanetem, respektive zatvrdle mleko a v nahmatani bolestiva boule, jsem najednou mela ze dne na den horecku 40, navaly horka, unava. Potom, jak se mi podarilo mleko dostat ven, dost bolestivou masazi, bylo to vic uz jak kondenzovane mleko, bolest uplne ustoupila a druhy den normalni teplota. Bylo to v dobe odstavu.
Jaký druh bolesti? Může se vám rozjíždět zánět, také mě strašně bolela bradavka (poprvé). Nepozorujete někde začervenání, ztvrdliny? Možná může bolet i od moučnivky, ale to byste poznala v pusince miminka...