Bolest bradavek při kojení v těhotenství. Přestalo to časem bolet?

13. pro 2019

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti. Pokud jste kojily v těhotenství, přestalo vás to časem bolet? Jsem na úplném začátku těhotenství a kojení je teď pro mě noční můra, nejraději bych odstavila...Děkuji za vaše zpravy a omlouvám se za anonymitu, nechci těhotenství takhle ze začátku všude rozkrikovat...

pajamo
Autor odpověď smazal
Zobraz
lovemusicsun
13. pro 2019

Nepřestaly.. Musela jsem odstavit kolem 11tt.

hezz17
13. pro 2019

Vydržela jsem asi do 16.týdne cca. Bylo to už strašně nepříjemné, bolavé. Dveří byly skoro 2 roky, takže už byl i nejvyšší čas. Chtěla jsem to uhnout do 2 let.

patmouse
13. pro 2019

Ahoj. Mne to na zacatku nevadilo. Ale kolem 3.mesice uz me fakt bradavky bolely dost. Nakonec jsem odstavila. A to tak,ze denni kojeni takrka ze dne na den a do tydne i nocni. A vse v pohode. Male byl rok a pul a i tak jsem mela v planu ji uz pomalu odstavit,tohle to trosku urychlilo,ale mozna to nakonec bylo jedine dobre.

vladka_zi
13. pro 2019

První trimestr mě kojení bolelo, pak to přešlo. Kojila jsem celé těhotenství.

gembula
Autor odpověď smazal
Zobraz
sonnenaufgang
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
14. pro 2019

Moc děkuji za odpovědi, obdivuju, že jste některá zvládla kojit část nebo celé těhotenství. Dám tomu ještě pár dní, ale spíš to vidím na odstav...

tynka9
14. pro 2019

Ze začátku mi kojení nevadilo, ale bylo to horší a horší, do toho prcek občas hryznul, v noci byl má prsu ke konci skoro non stop. Nenásilně jsem postupně dostavila na přelomu 4. a 5. měsíce, v malého roce. A kupodivu na um mi začal spát krásně celou noc, takže za mě odstavení byl nejlepší krok.

danask88
14. pro 2019

Jsem v 10tt a kojím. Zezačátku těhotenství to hodně bolelo, praskaly mi bradavky do krve. Teď je to trošku lepší. Odstavit jsem taky chtěla, ale holka jiné mléko nepřijala. A bez mléka nespí, prostě brečí a brečí. Tak jsem to omezila na 3 kojení za 24h a někdy se povede i jen 2x kojit. Na noc dostane velký jogurt (po večeři) a pak si fakt jen cucne a spí. Pak jedno kojení v noci okolo 2-3h a jedno na odpolední spánek a to se taky občas povede vynechat.

autor
14. pro 2019

Děkuji za další příspěvky, u nás je také problém to uspávání, dítě mi usíná jen u kojení, to samé v noci, když se vzbudí, nakojim a spí dál, jinak kojení nevyžaduje...

shakira007
14. pro 2019

Já jsem kojila celé těhotenství a jsem za to ráda

krupka3
15. pro 2019

Kolem 7tt to zacalo tak hrozne bolet, ze bych i odstavila, ale dcera na to je jeste tak strasne moc nepripravena, ze to proste neslo. Ted jsem 13tt a uz minimalne 3t je to trosku lepsi - jedno prso boli pri kojeni jen trosku, tak kojim vetsinou z nej, druhe boli vic, ale jen chvilku, tak dcerku vzdy prosim, at je zezacatku hodne opatrna. Ale na odstav uz to neni. Taky u kojeni uspavam, je to 10min, kdezto bez prsa uspavam i hodinu, a to se mi teda menit nechce 😀

autor
16. pro 2019

Také bych jinak uspávala bůhví jak dlouho 😁 teď se to trochu zlepšilo, tak zatím stále kojim, zatím se to dá vydržet, lepší nez být cele noci vzhůru 🙂

hezz17
16. pro 2019

U nás naopak ten odstav konečně docilil celonočního spaní