Bojkot kojení u 4měsíčního miminka. Nechat vyhladovět a prso si nakonec vezme?

pavlusak
19. črc 2020

Dcera bude mit za tyden 4 mesice a zacala mi strasne vyvadet u kojeni, nechce prso, odtahuje se , dvakrat cucne a strasne breci( je teda celkove ubrecena od malicka), manzel kolikrat uz nevydrzel ze ji nebudeme prece trapit hlady a udelal ji nutrilon, ten vypije, skoro celou davku 150, prso mezitim nabizim v prubehu celeho dne ale nechce si ho vzit a rve.mam ji nechat vyhladovet a ona si prso nakonec vezme? Nesnesu pomysleni, ze treba breci hlady a vzdy vymeknu a udelam nutrilon. Chtela jsem kojit minimalne do 6 mesicu, mam to kojeni opravdu vydrene, a nakonec dcera moje mliko odmita...

puhelin
19. črc 2020

Ten nutrilon by bylo dobre okamzite odbourat, protoze z lahve to tece pohodlneji, kdezto z prsu to je vetsi drina. Zkuste casteji nabizet prso. Klidne i tak, ze se nad ni naklonite a ona bude mit ten tok svisly dolu. Klidne muze mit i rustove bolesti, nebo uz se ji bude prorezavat zub, ze je tak uplakana.

syslounek
19. črc 2020

Bojkot jsem několikrát řešila pitím čaje pro kojící matky a odstříkáním a následným podáním odstříkaného mléka (ideálně ne lahvičkou). U dcery se to zpravilo do týdne, se synem jsem dlouho bojovala, zpravilo se to až když jsem rezignovala a navýšila příkrmy (měl 6 měsíců). Za sebe doporučuji zkusit stimulovat laktaci a nestresovat se kvůli tomu. A prso nabízet když je ještě rozespalá.

palja
19. črc 2020

Malá byla uvztekaná a urvana už od narození, když přišel bojkot kojení, tak to bylo teprve peklo. Taky se odtahovala a řvala jak tur, hlad měla. Nechtěla jsem jí dát umělé mléko, tak jsem si ji vzala do pozice kojení, dala jsem jí dudlík a chodila jsem s ní i 10 minut a pak jsem jí za chůze vyměnila dudlík za prso. Pak až sála, tak jsem si sedla. Vždycky se nakojila a už se neodcecla a byla vklidu. Vím, že je toto celé špatně, že by takhle mohlo být ovlivněno celé kojení, technika sání apod. Píšu jen sama za sebe, co jsem dělala já. Nám to kojení nijak neovlivnilo, plně jsem dceru kojila do 6 měsíců, teď má 2 roky a 2 měsíce a je stále kojená. Snad mě někteří neukamenují 🙃

pavlusak
autor
19. črc 2020

@palja myslite za ten dudlik? Taky mame, a kolikrat je to jediny zpusob jak ji zklidnit, clovek uz zkousi vse, aby byl konecne klid🍀

palja
19. črc 2020

@pavlusak ano, dudlík na dudlani. Ten jsem jí dala, nosila jsem jí u toho, měla jsem jí ve svislé poloze, jako když chci kojit, až byla vklidu tak jsem rychle vytáhla dudlík a dala do pusy bradavku, tak se v pohodě nakojila. Tohle celé jsem dělala přes den tři týdny, v noci problém nebyl. Vím jak se cítíte, je to i náročné na psychiku.

palja
19. črc 2020

@pavlusak naše malá dudlík nechtěla, ale já jsem jí ho prostě vnutila, ona je býk, uvztekaná už od porodnice. Zkusila jsem hodně metod na uklidnění, nic nezabralo. Asi do roku a půl jsem jí uspavala nošením na ruce, na procházku jsme šli, že jsem jí nesla v ruce a až usnula, tak jsem jí teprve dala do kočárku. Jinak by plakala a plakala a vztekala se. Prostě náročnější miminko. Metodu vyplakání neuznávám.

pavlusak
autor
19. črc 2020

@palja nase je beran😂😂, ja uspavam jedine v satku, v kocaru rve taky jak tur, ale to kojeni nam doted slo dobre... i s dudlikem, mozna to zavinil manzel ze ji proste dal ten nutrilon s tim ze prece nebude trpet hlady

palja
19. črc 2020

@pavlusak u nás manžel jako otec vůbec nepomohl. Raději se zavřel do ložnice a vůbec nevychazel. Asi nečekal, že budeme mít takového vzteklouna, o dalším dítěti nechtěl dlouho ani slyšet 😂já jsem si myslela, že jsem špatná matka, že ani nedokážu uklidnit své dítě, a to jsem už zkušenost s dětmi měla. Pak jsem potkala na hřišti maminku, která měla chlapečka povahově stejného jako naše Monika. Takže hlavu vzhůru, takových dětí je víc. Jen jsou prostě náročnější. Snad se vám to kojení podaří ještě zachránit 🍀💞✊

pipi_puncocha
19. črc 2020

Když je to u nás, tak pouštím relaxační hudbu, na Spotify se můj oblíbený mix jmenuje Sleep Baby Sleep, nejprve uklidnit v náručí a pak zkouším kojit.

malytlustyhroch
19. črc 2020

U nas fungovalo k prekonani bojkotu: kojeni v polospanku (pred spanim, po probuzeni... v nejhorsim behem spanku), kojeni za chuze a hlavne bilý šum.

jjasmina
20. črc 2020

Manžel tomu dal.. My měli bojkot často, hlavní je vydržet .přejde to.

astyna88
21. črc 2020

Hlavne nenechat vyhladovat. Koukni na laktacni ligu, prso se nabizi jen na podudani,kdyz se dite chytne v mezidobi kojenim,tak je to dobry signal. Krm alternativne - po cevkou, strikackou....dej trosku,aby se zahnal nejvetsi hlad,nabidni plnejsi prs a pri let down efektu to slabsi prso. Upravi se to. Ja to taky tak mela...

astyna88
21. črc 2020

Manzel to nemyslel spatne. Uz jsem zazila v poradne pani,ktera tak vehementne chtela kojit,az dite rovnou vezli sanitkou do nemocnice pro dehydrataci a kolaps organismu....

pavlusak
autor
21. črc 2020

@astyna88 na “podudani” nabizim co nejcasteji, ale ona pije a pak porad zvraci, me pripada ze je prejezena a je ji spatne od zaludku, tim padem uz prso nechce... je to takovy kolotoc, clovek nevi co je dobre a co ne🙈

astyna88
21. črc 2020

Tak pokud se prepiji,tak jsem davala na podudlani malicek 😊