Bojkot kojení. Jak řešit?

nikjean
7. zář 2022

Ahoj maminky,

mám třímesíčního syna a od včera mi bojkotuje kojení - řev, prohýbání do luku. Odpoledne jsem ho už nebyla schopná nakojit, nechala jsem to být a netrápila ho s tím, že to zkusím později. Bohužel ani později si nedal říct. Večer po koupání opět to samé a to už jsem si řekla, že ho musím opravdu nakojit, že už musí mít hlad. Po neskutečném mantíriu se mi ho povedlo nakojit alespoň v leže, ačkoliv to byl taky boj, ale aspoň něco. Pak standardně usnul v jeho čas. V noci se mi budí na kojení co 3 hod. a to proběhlo normálně, tak jsem si oddechla. Nicméně, dnes ráno opět nanovo - řev, prohýbání do luku, ani v leže jsem už nebyla schopna ho nakojit.

Vím, že musím vydržet, že je to jen období, ale mám výčitky svědomí, že je hladový. Jak se tato situace řeší? Odstříkat mlíko a dát po lžičkách? Nebo je i jiný způsob? Flašku dávat nechci, abych situaci ještě nezhoršila.

Děkuji za rady.

jana125125
7. zář 2022

@nikjean ahoj. Momentálně řešíme podobnou situaci, kdykoliv jsem ji dala k prsu, už věděla co přijde a začala brečet a prohýbat se. Absolutní záchvaty pláče a pro mě neskutečná bezmoc. Občas to dopadlo i tak, že jsme nakonec brečely obě. Nakonec to vypadá, že to bude od zoubků teda alespoň u nás protože se přidaly teploty a do pusy nechce vůbec nic a neskutečně slinta. Nám pomáhá krmení v polospanku. Když je rozespalá tak saje fajn tak zkuste, třeba by to taky mohlo zabrat. Držím pěsti

jjasmina
7. zář 2022

nic na to není, prostě to vydržet, ono to přejde, kojit v noci, v polospanku, mazlit, nakonec si stejně vezme. Za mě jakýkoliv jiný způsob může vést spíš k nekojení

pomerancik
7. zář 2022

@nikjean ještě mě napadá dokrm přes cévku... Někdo mi pak říkal že miminko může mít probkem se prisat, protože už je i úplně hladové... U nás to trvalo 3 týdny, držím palce