Ahoj ženy, jdu si pro radu...
Kojím druhé dítě. První jsem kojila jen 18m , prso bylo pro ní vším a nikdy nebyl žádný problém.
Teď kojím syna, 11m, prso nikdy neodmítal, dudlík nechtěl, láhev taky ne, spí s mnou a má ho kdy chce. Roste mu teď první zub a vypadá to pomalu na další dva ve frontě 😂 takže náladu má dosti mizernou, tak nevím jestli to s tím nesouvisí.... ke začal při kojení se furt pouštět. Respektive dám mu ho, dvakrát cucne, pustí a takhle jedeme do nekonečna. Nebo si lehne, dám prso a opět si párkrát cucne a pak vedle mě leží a nakonec usne, nebo se valí v posteli a vlastně ho nechce.
Říkám si zda je to nějaké období či ho fakt už nechce a dostáváme se do bodu kdy se třeba sám odstaví 😶... Co myslíte?
Já samozřejmě kojit chci, nechci to zahodit ale na druhou stranu vidím .. že takhle blbne a ta laktace se snížila a jak se furt pouští a přisává tak mě to začíná bolet a je mi to nepříjemné 😐.
@pilzzee děkuji za odpověď 😉. Můžu se zeptat... Přešli jste na UM nebo už ne? A jak jste řešili uspávání? Já se toho děsím. Tím jak nechce ten dudlík tak vůbec nemám představu jak budeme uspávat když byl zvyklí na prso 😂😂😂
Ano, děti v tomto období prso často bojkotují, ale mohou mít problém celkově s jídlem, rostou zuby, ale spíš dochází i k nějakému vývojovému milníku, během kterého je asi snadné kojení vzdát -odstavit, ale samoodstav to není, dítě nebývá na odstav zdaleka zralé, i když v dnešní době ho bez problémů přežije. Dítě většinou nemívá problém během kojení v polospánku, ale jinak může blbnout, kousat a nemít na hezké a klidné kojení čas...
Myslim, ze jsme ho uspali ve velke posteli a pak prendali. A kdyz se v noci budil, tak stacilo pohladit. Eventuelne dat napit vodu. On po tom odstaveni zacal vic jist, tak hlad nemel. UM jsme nedavali uz, mu to predtim moc nechutnalo. Jo a to kojeni si zacal kompenzovat flaskou s vodou, tu musel mit furt u sebe 😂
Hele 18 mesicu neni "jen". Rok a pul jsem kojila starsiho a musela jsem ho nasilim odstavovat. Kojenim se resilo vsechno. Dudlik nechtel. Mladsi to mela od zacatku na haku, hlavne se poradne nadlabnout a bylo ji jedno z ceho. Na nervy ji to nepomahalo, zato dudlik je jeji nejvetsi kamos. Tak jsme se na to kolektivne vykaslaly v asi 8. mesici. 11 mesicu je dost, proste uz se ti zacal odstavovat 🙂