Bojiím se ukončit kojení, mám stále spoustu mléka

ferda1992
23. říj 2018

Ahoj holky.
Mám 22 měsíční dcerku a kojíme tak už půl roku jen před spaním max 1 večer. Občas.
Nikdy jsem nebrala žádné léky na podporu kojení. Ale mám úplně neskutečně moc mléka a bojím se skončit. Jednou jsem to vydržela 2 dny ale vzbudila jsem se tak se strasnou bolestí,že jsme musela dceru vzbudit aby se nakojila.Nejaky tip, jak to zvládnout a tou nejmenší bolesto? To že už jsem.to několikrát obrecela o tom nemluve.
Chtěli bychom se začít snažit o druhé mimo a nevím,zda by to furt nepůsobilo antikoncepcne.

Děkuji za tipy a omlouvám se za vylití srdíčka. ❤️

Nějaké typy které by mi to usnadnili?

hezz17
24. říj 2018

Dostinex

viridie
24. říj 2018

@ferda1992 určitě čaj ze šalvěje,ta opravdu pomáhá 🙂

bonulinka
24. říj 2018

Nechat tomu volný průběh. 2x jsem otěhotněla i přes kojení. Poprvé jsem ještě ani neměla MS, ale další miminko jsme už chtěli a otěhotněla jsem hned první měsíc, kojila jsem po celou dobu těhotenství a pak i tandemově. Podruhé aniž bychom to plánovali, syn se pak sám za čtvrt roku poté odstavil. Kojení 1x za den antikoncepční vliv nemá. Na snížení množství mléka má prý vliv pití mátového a šalvějového čaje a nekojit v noci. Případně i homeopatika, ale to se poraďte přímo s homeopatem, ať to nemá nakonec opačný účinek.

klllarinka01
24. říj 2018

Urcite caj salvej a hlavne nepit bylinkove caje ktere to podporuji jako boruvku ci koprivu 🙂

janager
24. říj 2018

Já teda kojila několikrát v noci, ale ze dne na den jsem se rozhodla ukončit. Nevím co konkrétně pomohlo, ale brala jsem homeopatika ( a to nejsem zrovna zastáncem homeopatie, ale zoufalství z bolesti mě k tomu přinutilo), dále šalvěj a odstříkání jen do úlevy. Do týdne byl klid a hned ten měsíc jsem otěhotněla.

ferda1992
autor
24. říj 2018

@janager můžu se zeptat jaké ty homeopatika? Je ten ricinnus pak ještě nějaký caninin nebo tak nějak se to píše 🙂 díky 🙂

janager
24. říj 2018

@ferda1992 jo to kdybych si pamatovala😀, ale bylo tam napsáno ricinnus....? Já řekla v lékárně, že chci homeo na ukončení laktace. Měla jsem to brát 3 dny a pokud by to nezabralo, tak mi řekli ještě jednu variantu na 5 dní, ale to se opravdu omlouvám, už jsem lísteček vyhodila a nepamatuju si to ☹ takže a tímhle moc neporadím.

suromana
24. říj 2018

Tak to zkus vysazovat postupně, ne ze dne na den, nejdřív několik dnů ob den, když to nebude stačit, tak po třech dnech, u mě stačilo pár dnů ob den a pak už nebyl problém přestat úplně.

alcar
24. říj 2018

@ferda1992 je to Ricinus communis 30ch (pozor 5ch je naopak na podporu laktace) a Lac canium 30ch. Kdyztak pisni SZ, nejake mi tady zbyly a mam je na nic.

vanea
24. říj 2018

Ahoj, za mně jsou ty prášky typu dostinex hrozné svinstvo, doktorka mi říkala, že pokud nemám nějakou vážnou indikaci, tak mi je ani nenapíše..a jinak teda homeo, mátový čaj, studené obklady na prsa...(šalvěj se prý nepije, pokud se snažíte otěhotnět) jinak já odtavila před týdnem, prsa jsem myslela že mi explodujou první tři dny....navíc mně nejde odsávat a když jsem to zkusila, tak to šíleně bolelo..tak jsem si našla způsob ručního odstříkání mléka a to mi fakt neskutečně pomohlo a odstříkala jsem prostě až do úlevy, dokud nebyly prsa povolené a měkčí..tři dny se to fakt hodně nalévalo, pak to zůstalo nalité, ale už se to nehoršilo...dneska se mi nalily trochu znovu, ale už je to fakt málo..ale bolí to pořád..jinak já jsem typ člověka, který přes kojení neotěhotní, měla jsem prolaktin hrozně vysoko (ačkoliv jsem kojila jen večer), takže mně dorazila ovulace první od porodu přesně 5 dní od ukončení kojení🙂 držím palce s jedním i s druhým ❤