Ahoj, prosim, pili jste nekdo bezkofeinove kafe pri kojeni? Je to ok? Ja nekde cetla, ze ten procen dekofeinizace je celkem hnus. Diky 😊
@nika110818 zaůezi na zpusobu zpracovani. Dneska uz se sezene decaf vyberovka zpracovana setrnym zpusobem. Presto bych preferovala klasicke kafe. Zalezi na mnozstvi kofeinu, doporucena hranice je, tusim, 200-300mg denně. Vycházelo mi to na priblizne dve espressa. Kvalitní espresso má méně kofeinu než filtr. Arabica ma mnohem mensi obsah kofeinu nez robusta. Kofein je i v caji nebo cokolade. Turka bych asi fakt vynechala :D .
@nika110818 Raději si dopřej jednu kvalitní kávu denně. Těhulkám jsme v kavárně doporučovali latte z ristretta, než bezkofeinovou. I když to byla kavárna z výběrovkou, tak na bezkofeinové variantě si moc záležet s výběr nedali - to bych nedala nikomu.
Vzhledem k tomu, ze jsem cetla to same jako ty, piju jedno kvalitni kafe z kavovaru, s kofeinem, tehotenstvi, kojeni (pri kojeni i dve nekdy)
@michaela666 ja mam otestovany doubleshot a druhy baleni uz jsem nedala. Ale koukala jsem, ze za tech par let uz ma i candy cane coffe, dos mundos, gardelli, naughty dog, beansmith…verim, ze by se mozna neco naslo. Ale clovek si rika “proc”.
Piju 1x až 2x denně espresso z kvalitní kávy. Jinak piji Caro 😉
Ja nejsem žádný,, kafař,,tudíž jsem ani nikdy neresila jak je jaký kafe kvalitní či není... Piju normálně dostupné kafe,řeším jen jestli mi chutná nebo ne, dalo by se tedy říci, že jsem kávový barbar... ze začátku kojení jsem pjla nějaký
,, no name,, bezkofeinove kafe, co nabízela zdejší jednota a bylo to v pohodě, teď už si v klidu dám i dvě tři rozpustný kafe za den nebo latte z kapslí... (7 měsíc kojení)
@nika110818 pila jsem i s kofeinen
Piju bezkofeinovou kávu už roky a rozdíl nepoznali ani milovníci kafe🙂
@nika110818 pila jsem ráno a někdy po obědě klasickou kávu. Na syna to vliv nemělo spal jak zabitý. Do roka i 18h denně do 1,5 let 15h denně ( ne v kuse, myšleno za 24h 😉 🙂 )
Pila jsem 3 roky. Clovek dostane do sebe i horsi veci.
@kelerub Jak vidím spojení káva a Oxalis, vybaví se mi jejich místnost plná kanystrů s příchutěmi, které do té kávy dávají ☹️ Čaje mají super, ale určitě bys našla mnohem lepší bezkofeinovou kávu.
Mě teda všechny tři dítka po kafi i bezkofeinovém špatně spala. A taky po zeleném čaji, mátovém čaji...
Piju bezkofeinove kafe získáváme švýcarskou metodou
Zkusila bych normální arabicu.. některé dítě to nepozná, mým dětem vadil i zelený čaj.. ale bezkofeinové kafe bych já osobně nepila
Nedávno jsme četla nějakou studii, že jedna kvalitní káva vůbec nevadí ani v těhotenství ani při kojení.
Já si vždy dávala kávu po dokojení, neřešila jsem 👍 nebo jsem hodně pila Caro. Ale to se mi časem zhnusilo 🤢
@michaela666 děkuji. Už to nekoupím. Mohla bys doporučit jinou prodejnu kávy jak kofein tak bezkofein?
@nika110818 ja piju normalni celé tehotenstvi i během kojeni a v pohodě