Co se muze mimcu stat kdyz jsem si vzala aulin?
@amazonkajanik V příbalovém letáku určitě nepíšou, proč se při kojení nesmí, pouze to, že není při kojení vhodný.
Každopádně pokud sis vzala aulin, kojíš a máš strach, co se může stát, můžeš zavolat na toxikologickou linku (TIS), tam ti poradí.
Pokud bych vzala, kojení bych oddalila, lepší je tohle řešit předtím než něco vezmu :(
@madbetka to by mi stačilo, abych věděla, že při kojení ho nesmím. Je to i lék na předpis. Nejdřív čtu leták, abych se vyvarovala problémům. Mě třeba vloni doktor předepsal atb a doma jsem z pribalaku zjistila, že je to penicilin, tak jsem mu ho dojela vrátit, páč jsem alergická.
@amazonkajanik Ale když už si ho vzala, tak je jí příbalový leták k ničemu...
Já příbalový leták taky vždycky čtu.
Strejda google mi vyplivnul toto : Nimesulid, účinná látka Aulinu, není v době kojení doporučen. Jeho poločas v těle je 1.6-5 hodin, to je doba, za niž se vyloučí nebo zmetabolizuje polovina léku.
@madbetka no proto jsem na začátku napsala pouze pribalovy leták, jako ne,že si ho má přečíst teď, ale že si ho měla projít před užitím léku...
Zalezi v kolikatem tydnu tt clovek je a urcite jednorazove to snad vadit nebude😉, urcite bych se o tom poradila s lekarem nez tady🙂
Myslím, že na www.mamila.sk je jaké léky při kojení rozhodně ne.
No a mně aulin dali přímo v porodnici...na bolest po císaři.🙄 Ano, vhodný není. Především ale proto, že není na těhotných a kojících prostě klinicky testovaný, takže není "bezpečný". Je to vcelku silný lék.
@kikca88 Nimesulid, účinná látka Aulinu, není v době kojení doporučen. Jeho poločas v těle je 1.6-5 hodin, to je doba, za niž se vyloučí nebo zmetabolizuje polovina léku.
@kikca88 aulin je poměrně silné analgetikum, proto je na předpis, takže v jeho případě, bych se na nějaké "do mléka toho moc nepůjde " nespoléhala. Mě také jen tak něco nezabere, ale rozhodně bych při kojení neriskovala a to že jsem si poslední půl rok dost protrpěla se zuby,na které jsem právě dostala aulin.
@amazonkajanik jo jasne , vim, ze je silny, ale urcite zakladatelka v brani pokracovat nebude a pevne verim, ze slo jen o jednu davku a ta urcite dite neposkodi 😉
@kikca88 ano slo jen o jednu davku a omylem. Manzel mel donest paralen a sahl vedle a me hned po spolknuti doslo, ze mel prasek jiny tvar 🤦♀️
Volala jsem i detske a ta rekla, ze jedna davka nevadi.
@kikca88 no,snad ano ...
Tak aspoň že tak, hlavně pokud máte drobet odrostlejsi dítě. Ale z vlastní zkušenosti vím, že je lepší, si některé věci donést sama. I když co se týče některých léčiv, nemusím mít obavy, chlap je zdravotník. Ale chtít po něm, aby přinesl něco pro malého, tak mi raději přinese celou skříň, ať si vyberu 😁
Pro kontrolu, zdá nějaký lék je bezpečný v průběhu kojení, doporučuji stránku http://www.e-lactancia.org
Stačí napsat do vyhledávače název léků, popřípadě aktivní látku, a hned tam naskočí jestli je vysoké, střední nebo nízké riziko.
@amazonkajanik kdyz ja se nemohla zvednout z postele 😀
Tak je dobré to mít po ruce,abych na to mohla, ale dítě ne. Tudíž hádám, že záda?! Co takhle k lékaři?
@amazonkajanik zada... u doktora uz jsem byla
A co pravil? Odkud vystřeluje bolest? Jestli by nebylo od věci, až dojde k rozvolneni, dojít na masáž. Oni kolikrát ti maseri/fyzioterapeuti zvládnou víc, než doktoři
@amazonkajanik pravil, ze to mam vsechno namozeny z tehotenstvi, porodu a velmi kontaktniho ditete... na fyzio chodim, ale ted ma cas az v patek... snad se ho doziju
No sakra, jen z toho, a pak se nemůžete zvednout z postele?! Já mám teď 14kg dítě, občas má noční děsy, takže třeba 3/4h nelze odložit. Ruku po operaci. Jako jo, záda trpí, ale mám dojem, že jste měla tedy problém (nereseny)ještě před těhotenstvím. Skolioza je,nebo byla diagnostikovana ?
Pribalovy letak?!