Aulin a kojení. Může se něco mimču stát?

7. dub 2021

Co se muze mimcu stat kdyz jsem si vzala aulin?

amazonkajanik
7. dub 2021

Pribalovy letak?!

madbetka
7. dub 2021

@amazonkajanik V příbalovém letáku určitě nepíšou, proč se při kojení nesmí, pouze to, že není při kojení vhodný.

Každopádně pokud sis vzala aulin, kojíš a máš strach, co se může stát, můžeš zavolat na toxikologickou linku (TIS), tam ti poradí.

jjasmina
7. dub 2021

Pokud bych vzala, kojení bych oddalila, lepší je tohle řešit předtím než něco vezmu :(

amazonkajanik
7. dub 2021

@madbetka to by mi stačilo, abych věděla, že při kojení ho nesmím. Je to i lék na předpis. Nejdřív čtu leták, abych se vyvarovala problémům. Mě třeba vloni doktor předepsal atb a doma jsem z pribalaku zjistila, že je to penicilin, tak jsem mu ho dojela vrátit, páč jsem alergická.

madbetka
7. dub 2021

@amazonkajanik Ale když už si ho vzala, tak je jí příbalový leták k ničemu...
Já příbalový leták taky vždycky čtu.

amazonkajanik
7. dub 2021

Strejda google mi vyplivnul toto : Nimesulid, účinná látka Aulinu, není v době kojení doporučen. Jeho poločas v těle je 1.6-5 hodin, to je doba, za niž se vyloučí nebo zmetabolizuje polovina léku.

amazonkajanik
7. dub 2021

@madbetka no proto jsem na začátku napsala pouze pribalovy leták, jako ne,že si ho má přečíst teď, ale že si ho měla projít před užitím léku...

kikca88
7. dub 2021

Zalezi v kolikatem tydnu tt clovek je a urcite jednorazove to snad vadit nebude😉, urcite bych se o tom poradila s lekarem nez tady🙂

kuttu
7. dub 2021

@kikca88 Autorka už dítě má a ptá se kvůli kojení

bassetlady
7. dub 2021

Myslím, že na www.mamila.sk je jaké léky při kojení rozhodně ne.

kikca88
7. dub 2021

@kuttu aha, jeee tak to bych neresila, do mlika se toho zas tak moc nedostane 😃

ninive211
7. dub 2021

No a mně aulin dali přímo v porodnici...na bolest po císaři.🙄 Ano, vhodný není. Především ale proto, že není na těhotných a kojících prostě klinicky testovaný, takže není "bezpečný". Je to vcelku silný lék.

amazonkajanik
7. dub 2021

@kikca88 Nimesulid, účinná látka Aulinu, není v době kojení doporučen. Jeho poločas v těle je 1.6-5 hodin, to je doba, za niž se vyloučí nebo zmetabolizuje polovina léku.

amazonkajanik
7. dub 2021

@kikca88 aulin je poměrně silné analgetikum, proto je na předpis, takže v jeho případě, bych se na nějaké "do mléka toho moc nepůjde " nespoléhala. Mě také jen tak něco nezabere, ale rozhodně bych při kojení neriskovala a to že jsem si poslední půl rok dost protrpěla se zuby,na které jsem právě dostala aulin.

kikca88
7. dub 2021

@amazonkajanik jo jasne , vim, ze je silny, ale urcite zakladatelka v brani pokracovat nebude a pevne verim, ze slo jen o jednu davku a ta urcite dite neposkodi 😉

autor
7. dub 2021

@kikca88 ano slo jen o jednu davku a omylem. Manzel mel donest paralen a sahl vedle a me hned po spolknuti doslo, ze mel prasek jiny tvar 🤦‍♀️
Volala jsem i detske a ta rekla, ze jedna davka nevadi.

amazonkajanik
7. dub 2021

@kikca88 no,snad ano ...

amazonkajanik
7. dub 2021

Tak aspoň že tak, hlavně pokud máte drobet odrostlejsi dítě. Ale z vlastní zkušenosti vím, že je lepší, si některé věci donést sama. I když co se týče některých léčiv, nemusím mít obavy, chlap je zdravotník. Ale chtít po něm, aby přinesl něco pro malého, tak mi raději přinese celou skříň, ať si vyberu 😁

magdadunajova
7. dub 2021

Pro kontrolu, zdá nějaký lék je bezpečný v průběhu kojení, doporučuji stránku http://www.e-lactancia.org

Stačí napsat do vyhledávače název léků, popřípadě aktivní látku, a hned tam naskočí jestli je vysoké, střední nebo nízké riziko.

autor
7. dub 2021

@amazonkajanik kdyz ja se nemohla zvednout z postele 😀

amazonkajanik
7. dub 2021

Tak je dobré to mít po ruce,abych na to mohla, ale dítě ne. Tudíž hádám, že záda?! Co takhle k lékaři?

autor
7. dub 2021

@amazonkajanik zada... u doktora uz jsem byla

amazonkajanik
7. dub 2021

A co pravil? Odkud vystřeluje bolest? Jestli by nebylo od věci, až dojde k rozvolneni, dojít na masáž. Oni kolikrát ti maseri/fyzioterapeuti zvládnou víc, než doktoři

autor
7. dub 2021

@amazonkajanik pravil, ze to mam vsechno namozeny z tehotenstvi, porodu a velmi kontaktniho ditete... na fyzio chodim, ale ted ma cas az v patek... snad se ho doziju

amazonkajanik
7. dub 2021

No sakra, jen z toho, a pak se nemůžete zvednout z postele?! Já mám teď 14kg dítě, občas má noční děsy, takže třeba 3/4h nelze odložit. Ruku po operaci. Jako jo, záda trpí, ale mám dojem, že jste měla tedy problém (nereseny)ještě před těhotenstvím. Skolioza je,nebo byla diagnostikovana ?