Dobrý den,
budu se snažit stručně napsat, co teď řeším. Synovi je krátce 8 měsíců a máme opravdu vybojované kojení, téměř 5 měsíců jsme bojovali s bojkotem, ale já věřila že to jednoho dne přejde, bylo to náročné období, ale ustáli jsme to. Konečně se tak měsíc kojí pěkně, je spokojený. Jen podotknu že prospívá krásně, má 9190g, nicméně přikrmům moc nedává, spíše jen tak ochutnává.
A co teď řeším, před 5 dny jsem dostala velké horečky, které nešly téměř srazit, dostala jsem penicilinové antibiotika a do 16h zabraly a horečky polevily, teď jsem bez teplot, antibiotika užívám 4.den (jsou na 10dni) a co pozoruji je, že mi určitě méně teče mlíčko při kojení (když se syn odtrhl u kojení, vždy to doslova stříkalo na všechny strany a taky mi vždycky teklo i z druhého prsa, ze kterého jsem nekojila - teď se neděje ani jedno). Prsa mám takové splasklejsi, i přes pitný režim, kojící čaje, beru i bylinkové kapsle na podporu laktace benedikt lékařský a pískavici řecké seno. Snažím se přikládat syna co nejčastěji, nicméně to je kámen úrazu-ma v sobě asi stále duši bojkotera, prostě nedaří se tak často asi, jak by se mělo, pro zvýšení laktace. Syn je tvrdohlavý a prostě si ani necucne, zpravdidla až tak po 2-3h, stačí to?. Hodně to teda i dohání v noci. Nevím co dělat více, ani nevím, jestli laktace klesla z vyčerpání horečkou nebo z antibiotik. Prosím o podporu, rady, zkušenosti, cokoli co by mi pomohlo, nechci po těch všech peripetiích teď přijít o mlicko, opravdu jsem pro to kojení při bojkotech udělala hodně a teď tohle.... Moc děkuju ❤️
To je tou angínou, snížení mléka je při nemoci normální. Rozeběhne se to, až se uzdravíš, zatím koj co nejčastěji, kontakt tělo na tělo, hodně pít, vývary a uvidíš, že se to zas rozzeběhne.
@pajusik A nebo je to tím, že se ustálila laktace. Ze začátku mi mléko také teklo hodně, ale postupně už tolik nestříkalo a z druhého prsa teklo minimum. A třeba s dvojčaty se mi prsa nenalévala tolik jako s jedním, i byly menší, protože byl pravidelný odběr. Jinak kojení po 2-3 h bylo u mých dětí normální, obvykle jim stačilo 5 min, když byly větší. Spíš bych se řídila tím, jestli má dítě dost počůraných plenek.
me antb nezpusobovaly snizeni mleka... vydrz ono je to s tim kojenim casto jak na houpacce i diky ,, naladam,, a obdobi miminka... nemusi se zrovna citi komfortne nebo mu rostou zuby apod... tyden a muze byt vse jinak🙂 drzim palce