8mšsíční miminko - kojeni už nestačí, nepřibírá

michnovka
24. srp 2018

Plně kojim 8m miminko,začínáme s příkrmy (resp. začali jsme v 6m,ale opakovane zvracel,pak jsem jen kojila,aby byl ok, a teď jsme opět zkusili zavádět příkrmy). Dva měsíce si jen držel váhu a nyní lehce padá.Mleko mám,ale syn je cipernejsi a přijde mi,že mléko není dostatečně výživné.Že ho spíš napojí než nasytí.Mam zkusit umělou výživu nebo mohu kojení nějak pomoci,aby děťátku váha zase rostla?

maximaty
24. srp 2018

No, v osmi měsících už má miminko zvýšené nároky na všechno, určitě bych začala opatrně s příkrmy, je nejvyšší čas...

marlasnehovavlocka
24. srp 2018

Tak s prikmem uz muzes zacit a uvidis co to udela v 8m bych zkusila BLW metodu. Jinak nas malej je trochu jinej a jeste ted ve 3,5 je z 85% kojeny. V 8m byl jeste plne. A aby prospival a nic mu nechybelo, musela jsem jist dobre ja a kojit opravdu na pozadani tzn. Nekolikrat pres den a 3-4x v noci.

marlasnehovavlocka
24. srp 2018

Jo a urcite bych nekupovala UM , to opravdu radeji zacit s normalnim jidlem 😉

vzkazyzuniverza
24. srp 2018

Mala ma 11m,je stale kojena na pozadani a pribira pekne, prikrmy pouze metodou blw, rada ji, ale nekdy neji vubec, nebo malo a pres to 500gmesicne minimalne nabere. Je spokojena a je to velka cipera, nezastavi se, na miste neposedi. Um nedavame, ani kasicky, ani sklenicky, spis normalni jidlo, brambory, mrkev, syrovou zeleninu a ovoce, nekdy pecivo. A ja jim tez vice ovoce, zeleniny, maso min, ale jim, nekdy padne i cokolada, ale chce to hlavne zive cukry a tuky ze syrove stravy.

no_title
24. srp 2018

Spíš než UM zkus zapracovat na příkrmech. Zkus více metod. Krom mixované klasiky můžeš zkusit i jídlo jen pomačkané. Malý třeba zbožňuje červenou čočku (na pórku podusit trochu strouhané mrkve a petržele, pak přidáš tu čočku, ev. cuketu a nakonec žloutek natvrdo - nemusí se to mixovat, stačí mačkat). Nebo zkusit polévky - u nás zabíralo podávat je obyč. hrnkem. Nebo BLW metodu. V 8 měsících už měl malý 2-3 příkrmy denně, ne že bych to plánovala, prostě se dožadoval. Kolem 11 měsíců jsme přidali už i snídani. Taky musíš dbát, aby měl každý den v příkrmu nějakou bílkovinu - nemusí to být maso, může být i kvalitní bílý jogurt k snídani nebo žloutek nebo čočka, zelené fazolky apod.

astyna
24. srp 2018

Já jsem na tom byla podobně - syn trvale až do 8.m odmítal jakékoli příkrmy. Pak se to zlomilo - zkus pomalu najíždět na ně, stále ovšem dokojuj a uvidíš, že to problém nebude 🙂 já to tak dělala ještě asi měsíc, než ty příkrmy přijal plně.