Dobry den, potrebuji poradit. Malá ma 6 tydnu a při kojení hrozne pláče. Prisaje se pije par sekund a začne hystericky rvat a takhle to jde furt dokola.. snažím se ji při tom uklidňovat ale moc to nepomáhá. Neni to každé kojení ale tak 3 krát za den a nejhorší je to vecer po koupání 😕 Uz si nevim rady... čím by to mohlo byt??
Co zkusit odbrknout víckrát v průběhu kojení?
Laktacni poradkyní sem tu mela minule pondeli. To zrovna pila dobre a rikala ze se prisava krásné, ukázala mi par poloh ale u všech je to stejne. Akorat mi rekla ze ji mam zkusit kojit v šátku ale to sem zkoušela a to mi nevyhovuje..😀 No odkrknout dávám víckrát takze tim to neni 😕 Mozna to brisko ale zase kdyby ji bolelo tak by plakala i mimo kojení ne??
A co na to brisko? Nejaky kapicky?
@vercanela1 tak ještě se zkusit poradit s pediatrem.oni toho kolikrát taky hodně ví o kojení.kapek na bříško existuje hodně.my si vystačíme bez nich.nosím malou na tygrika to děti miluji a hrozně se jim uleví.někdy na ni zebere jen nošení nebo můj zpěv,houpani na míči,cvičení s nozickama.vim ze se dává i odvar z kmínu.a jak dlouho to dělá?neni to treba jen růstový sprut?u toho děti bývají kromě velkeho hladu i neklidné.
Ahoj, tak tohle téma jsem vyhledávala asi milionkrát 😧 malá má 6 mesicu a dela to pořád, doktorka mi na řekla,že je to normální ,že děti mají nedozraly trávicí trakt a ten vzduch je tam děsně boli- vyzkoušeli jsme úplně všechno když byla miminko i rourku,kapičky,nahřívání bříška,cvičení,masáže,odbrknout,jinou polohu a nic.. nejhorší je že za těch 6 měsíců nejde absolutně vypozorovat čím to je,někdy pije krásné celý den,někdy je to každé kojení,někdy jen dopoledne a někdy jen večer kdy se kolikrat dostane do takovýho tranzu,že jde spát hladem . Takže bohužel já neporadím,jen zkus vše možné výše popsané a přeju ať něco zabere protože pro mě je to teda psychicky dost náročný, pokud ti malá přibírá musíš vydržet ✊😋
@kerol2016 ty jo tak Koukam ze to mame stejne.. v noci pije v klidu to nedělá scény vubec ale pres den ano a je pravda ze se stane ze nekdy je kojeni v klidu celej den. Zajímavé.. takze nejspíš to budeme muset vydrzet. Přibírá krásné toho se nebojím ale je to hrozne náročné no 😏
@vercanela1 bude se to zlepšovat a bude plakat čím dál míň a časem taky trochu otupite😀
@vercanela1 mám desetidenního a je to to samé. Všimla jsem si u něj, že musíme kojit na etapy a mezi jedním kojením nechat odkrknout. Malý si odkrkne a pak zase může pokračovat 🙂
@vercanela1 ano v noci to je jediné kdy pije a je v klidu, kojim 2x a to mám jistotu že se napije,měla jsem 14 dní koj.vahu a převažovala každý kojení před a po jestli něco v tom řevu vypije a to i v noci takže vím že za těch cca 7 minut v noci vypila klidně 150 ale přes den max 80 spíš 60, není žádný sumo mimino ,ale přibírá pořád 😀 teď už naštěstí sní celý oběd prikrmu a to jí děsně baví jíst lžičkou,tak aspoň nějaké jídlo mám bez nervů a slz 😉
Pokud máte doma nepohodu, hadate se s partnerem, pláčete, tak je dítě samozřejmě neklidné. Děti jsou úzce navázány na matku a hodně se to podceňuje. Zkuste říct partnerovi, že stres vám ani dítěti nesvědčí, ať je trochu ohleduplný..
Spurt,vydržet,přikládat nonstop,obvykle za 3dny bude lip
Mě to dcera dělá jen večer a ne každý den.Saje a po chvíli začne plakat hystericky a kroutit se.Je to prý z únavy za cely den,že mléko málo teče nebo bolí bříško.Dcera pribira tak to neresim,ale jestli to máte tak často tak bych kontaktovala laktacni poradkyni.