5,5měsíční dítě bojkotuje kojení, jak to probíhá u vás?

ally8
25. pro 2014

Prosím o vaše rady s bojkotem u miminek. Mám 5,5 měsíční holčičku. Dosud pouze kojena, nikdy neměla flašku. Kojení nám jde, hezky přibírá, mléka mám dost. AAle asi 4 den se nehce přistát k prsu, má hlavu otočenou pryč a snaží se odtáhout a to i po 4 hodinách od posledního kojení. Nejdříve se jen trochu vztekla, když jsem jí natočila k prsu, ale pomohlo když jsem dělala šššššš a trošku houpala. Ale včera a dnes mi jedno odpolední kojení uplně vynechala. Jedla v 11 a dostala jsem jí k prsu až v 16 hodin, kdy už asi byla uplně vyhladovělá. Něco jsem si četla, tak se snažím kojit tělo na tělo, houpu jí u toho na míči. Někdy to zabere, ale někdy to vzdám a zkusím třeba za 15 minut znovat. Pořád doufám, že zítra to bude už zase v pořádku. Jak to probíhalo u vás? Chci určitě kojit min. do roka, takže se snažím dělat vše, aby se malé zase kojení zalíbilo a byla u toho spokojená. Já jsem z toho samozřejmě taky vystresovaná. Když se konečně přisaje, tak pije už normálně a v klidu, takže mléka je dost, ale prostě se k tomu prsu vůbec nechce natočit. ☹ ☹

verumik
25. pro 2014

@ally8 Ahoj Ally, my měli s Lukýnem stejný problém, je to asi měsíc, takže mu bylo kolem těch 5ti měsíců. Bylo to náročný, trvalo to docela dlouho (asi tři týdny), ale překousli jsme to a teď už zase normálně kojíme. Pomohl mi článek na wiki a hlavně myšlenka, že sám sebe hlady umřít nenechá, páč někdy to bylo opravdu náročný vydržet. Zkusila jsem nakoneci kaši, ale nestál o ní, takže jsem se utvrdila v tom, že to musíme zvládnout.
Občas pomohlo kojit v jiné poloze než normálně, hodně jsem kojila v polospánku, když se začal probouzet, vzala jsem si ho k sobě a nechala ho klidně hodinu "dudat", v noci se hodně budil, tak jsem ho dávala za noc na prso třeba 10x. Vůbec jsem nemohla kojit někde mezi lidma, bývalo to tam ještě horší a k tomu mě docela stresovalo, jak všichni koukali a radili, že nemám mlíko a pod. Tak držím palce, at to zase brzy jde a pevné nervy.

ally8
autor
25. pro 2014

@verumik Ahoj, ty jo 3 týdny ? ☹ uf, tak to doufám, že snad to bude mít rychlejší průběh. Já si taky říkám, že dobrovolně hlady neumře, ale je samozřejmě více protivná. Taky jsem s ní nejraději doma, můžme tu být spolu tělo na tělo a líp se uklidňuje. A taky se bojím o laktaci, v noci pila vždy 2x a včera už jednou vynechala, to jsem jí jen uhoupala na míčí. A přes den taky 5 hodin bez kojení...Nejdřív jsem myslela, že jí jen bolel zub, který se vyklubal asi před týdnem, ale teď už jí to bolet nemůže. Taky už jsem dostala rady ohledně toho, že jí moje mlíko už asi nechutná a chce normální jídlo a pod. To mě fakt vytáčí 😖 Tak snad to zvládneme, díky moc za zkušenosti

thesun
25. pro 2014

@ally8 napadá mne, nejedla si něco, co by třeba bylo hodně výrazný chutě a prckovi to nechutná??? ono se to v tom mlíku taky objeví....

ally8
autor
25. pro 2014

Ne, to by podle mě bylo jen třeba jeden den, ale tohle už je 4 den. A jím pořád stejné jídla.

beta.m
25. pro 2014

Zrovna dneska jsem zazila to same takze jsem zvedava co ostatni napisou. Ja bych rekla jestli syna nebolelo brisko z neceho co jsem vcera snefla,prece jen na Stedry den byl ten jidelnicek trochu jiny,nicmene po asi 5 pokusech jsem to vzdala a najedl se az po 4 hodinach a pak uz zas pil normalne

elisset
25. pro 2014

a nemáš menstruaci?

majkoz
25. pro 2014

Ahoj, já myslím, že děláš všechno perfektně, akorát možná bys ji mohla v noci budit, nebo spát s ní a v noci několikrát nabídnout prso, kvůli mlíčku, ale třeba to nebude potřeba 😉 Já si tím taky prošla, je to teda fakt hrozně stresující, možná to bude znít blbě, ale nám nejvíc pomohlo to, že když jsme šli papkat, tak jsem si začala zpívat, to mě hodilo do pohody, zpívala jsem si i u kojení a malej, světe div se, cucal v pohodě. A jak píše Verumik, tak hned jak se mimi vzbudí, tak žádný přebalování a tak, ale rovnou k prsu, oni jak ještě nejsou rozkoukaný, tak asi nemaj myšlenky na zlobení 😀 Tak ať malenka hezky papká

mandala
25. pro 2014

A neroste druhý zub ?

lu777
25. pro 2014

@ally8 zuby? menses?

svetlus_pepca
25. pro 2014

No, tak aby se nezastavila laktace, na to je celkem snadný recept - odstříkávat 😉 A když na to přijde, můžeš odstříkané mlíko nabízet mrňouskovi na lžičce alespoň. Stres ti rozhodně nepomůže. Malá to vycítí a bude to ještě horší. Takže především se hoď do klidu! Vím, že je to náročné, ale snaž se o to. A když to nepůjde, on se svět taky nezboří. Řešila jsem po 3. měsíci to samé u malého. Byla jsem z toho na prášky, brečela jsem, hledala informace, sháněla rady. Přes všechny snahy už se kojení nedařilo. Ač jsem měla mlíka dost, malému to prostě nestačilo, a tak se vztekal, vzpínal...no hrůza. Začala jsem přikrmovat a on se nakonec k prsu chytal krásně. Postupně o kojení ztratil zájem a dnes (skoro 6 měsíců) baští UM, kaši i přesnídávky. A popravdě mi ve výsledku závidí ty maminky, které se snaží kojené děti přikrmovat a ty jim prozměnu bojkotují lžičku 😉 Taky jsem chtěla alespoň do půli roku kojit plně, ale malý to prostě chtěl jinak. Možná si někdy ty děti řeknou samy, co potřebují. Takže hlavně klid a neboj, dopadne to přesně tak, jak má 😉

berusinecka
25. pro 2014

@ally8 Ahojky, první syn mi tohle dělal taky, Nechtěl pít, vztekal se. Nakonec nám pomohlo to, že jsme se doma vyslekli. Já do půl těla, syn kromě plenky úplně. Zakryli jsme se dekou. Taky jsem ho dávala k prsu co chvíle. V noci, i když by spal do rána, tak mu dávala pít. A proto, že syn spal tak krásně papal. Tak jsem nemusela odstříkávat. Za pár dní to zabralo. Měl cca půl roku. Zkuste ´, třeba to pomůže 🙂 Držím pěsti.

verumik
26. pro 2014

@ally8 No on naštěstí pil dost v noci, budil se fakt třeba 10x, takže jsem se tolik nestresovala tím, že přes den jí málo, a odpoledne jsem s ním kolikrát trávila na gauči, kdy pochrupával a kojil se při tom. Fakt je asi důležitý být v klidu, i když sama vím, že se to lehce řekne a hůř udělá.

xdany
26. pro 2014

@ally8 Nám pomohlo: nosit v šátku/nosítku - jak byl uhoupanej, tak se líp přisával (v zimě to jde hůř, no), já se hodit do klidu (dobrovolně hlady neumře, ne? jak by to dělaly v Africe, kde není tak snadné sáhnout po UM) a spaní spolu (to máme od prvního bojkotu, jeden čas prostě hlavně jedl v noci, přes den nebyl čas) - upřímně jsem si kolikrát říkala, že to do toho 6. měsíce nemůžu zvládnout ho kojit, několikrát jsem si myslela, že skončíme na UM, ale vždycky se to zlomilo.

ally8
autor
26. pro 2014

@xdany šátek mám, nosím jí. Možná zkusím i nakojit v šátku, to jsme ještě nezkoušely 🙂 Díky za radu

ally8
autor
26. pro 2014

@elisset ne, menstruaci ještě vůbec od porodu nemám. Je to někdy s těma dětma teda boj, když si něco umanou. Dnes v noci se mi napila při houpání na míči a další kojení taky houpání na míči, tělo na tělo a puštěný šum. Tak uvidíme jak další kojení.