Ahoj, potřebovala bych poradit.
Mám 4 - měsíčního chlapečka a kojila jsem ho přes den po 2 hodinách, v noci po 3 - 4 hodinách, někdy vydržel i 5 hodin spát.
Poslední asi 3 týdny vyžaduje čím dál častější kojení, teď už vydrží necelou hodinu. Myslela jsem, že je to růstový spurt, ale už to trvá déle než 3 týdny a začínám být fakt hodně unavená ☹ Včera jsem na radu mamky koupila UM a zkusila večer po koupání dát. Vypil ale jen 20 ml a víc nechtěl. Pak jsem ho musela stejně dokojit a noc byla stejná jako vždy. Máte nějaké rady, co s tím mám dělat?
@arilas potřeba kojení není jen o hladu. Zkus vydržet s kojením a začni pomalinku s příkrmama. Podle nových studií se má začínat pomalinku už od ukončeného 4. měsíce. Pohledej info na netu, i tady je toho plno. UM ti jen zkazí kojení, všechno se ti tím pádem prodraží a stejně to nebude dobrý. Kojení je nejlepší a naše matky většinou nekojily a nemají dostek informací, aby dobře poradily a to říkám s veškerou účtou. Podívej se třeba na kojeni.net, mě to na začátku hodně pomohlo. Navíc malý má asi i žízeň a proto pije víc... Nevzdávej to
https://www.modrykonik.cz/forum/laktacni-poradna/velmi-caste-kojeni-3mesicniho-miminka/
https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/castejsi-buzeni-na-kojeni-skoro-5ti-mesicniho-miminka/
Mrkněte na další diskuze, třeba tam najdete odpověď.
Vem si dite k sobe do postele,at te nezmaha zbytecne vstavani k postylce. A um fakt nic neresi.
@panickatlamicka Já už ho v posteli mám 😉 Právě mě taky napadlo, jestli to není tím. Časově by to cca odpovídalo
Stejně je zajímavé, že kdyby to byl ten růstový spurt a měl tedy hlad, tak proč vypil UM jen 20 ml
ale to trvá kolem týdne, ne tři
a co zkusit dát do šátku či nosítka? syn, když je v šátku, vydrží i 4 hodiny bez jídla v klidu, a to leckdy nespí, když je na zemi a hraje si, tak má potřebu jíst (kojit se) častěji... jak říkaly holky výše, kojení není jen o jídle, třeba má zvýšenou potřebu tě cítit... chápu, že tak časté kojení musí být vyčerpávající... snad se to upraví
no, dělat toho moc nemůžeš..kojit, jak potřebuje, můžou ho trápit růstové bolesti, zoubky, rychleji roste-potřebuje mléka víc, také na rozvoj mozku. Jak vidíš, UM nepomáhá, takže bych to tímto neřešila..