4měsíční plně kojený syn za 14 dnů kakal jen 2x

21ada
25. dub 2016

Maminky jdu si k vám opět pro radu... Malý (téměř 4 měsíce) je plně kojený a posledních asi 14 dnů máme problém s kakáním... za tu dobu kakal asi 2x a vždy to bylo tmavě hnědé barvy, což z předchozích měsíců neznám... prdí krásně, bříško tvrdé nemá, ale očividně by se potřeboval vykakat... Vím, žekojené děti nemusí kakat i delší dobu, ale u kojení se mi kroutí jak žížalka a je fakt, že dokud kakal normálně, tak i lépe spinkal... Poraďte jak mu pomoct...

lucka662006
25. dub 2016

Ahoj, kojené děti právě kakají celkem dobře a často, i několikrát denně. Podala bych trošku švestkové šťávy (od Hipp, mají v lékárně třeba) nebo švestkového kompotu, to nám vždy pomohlo, i když to už byl malé 1,5 roku. Ve 4 měsících toho trošku může a nám to pomáhalo okamžitě - ještě ten den a pak to bylo vždy třeba měsíc opět v pořádku. Potřebuje to možná prošťouchnout🙂... Vyzkoušej, opravdu zabírá.

21ada
autor
25. dub 2016

@lucka662006 o té šťávě jsem už taky četla, nevím jestli by mu třeba nepomohlo, kdybych pila švestkovou šťávu já.... on právě s kakáním až do nedávna problém neměl, až teď 14 dní... navíc strašně smrdí, když prdí 😀 to taky předtím nebylo 😀 tak nevím, jestlli nezajít za doktorkou....

pabatko
25. dub 2016

Ahoj, mě MUDr říkala, že kojené děti pokud veskere mléko stráví opravdu nemusí kakat více dní. Můj malej ale kakal pořad;). Když se mi kroutil u kojení, dala jsem ho do svislé polohy, on si odkrknul a jelo se dál. Švestková stava nám na zácpu taky pomohla, ale davala jsem ji až s prikrmy. Nejedla jsi třeba poslední dobou něco ve vetsim množství nebo neco co jsi předtím nejedla? Doktorce klidně třeba zavolej, jestli si nejsi jistá. Od toho tu jsou.
Btw. taky nám pomáhaly na kakani kapičky baby calm.

lucka662006
25. dub 2016

@21ada dala bych tu stavicku jemu, at to zabere.

iveta93
25. dub 2016

Nám pomáhala kombinace fenyklového čaje a dát na bříško aspoň na 15 minut. A švestky fungují také dobře. Měla jsem díky nim potento gauč. 😀