Ahoj maminky,potřebovala bych poradit.Poslední dobou mi 3měsíční syn nechce pít z prsu.Teda někdy jo,přisaje se a pije,ale někdy,jen co ho dám k prsu,tak rve a rve a prostě se nepřisaje,ale Sunar vypije.Znamená to,že se už odstavuje?Nebo je to jen nějaké období?Začal to dělat pár dní po tom,co jsme přešli z Nutrilonu na Sunar.Flašku mu dávám asi 1,5měsíce,takže kdyby mu byla pohodlnější flaška,tak by to dělal dřív ne?Navíc je nachlazený,může to mít souvislost?
@lv Právě,že růstový spurt jsme měli už asi před 14dny.Nebo se zas vrátil?V noci se ale na jídlo vzbudí cca po 6-8hodinách a během dne taky pije normálně(po 1,5-2h obě prsa nebo flašku).Před těmi 14dny pil přes den víc,a v noci se taky budil častěji na jídlo.
celkem jistě bojkot kojení, vliv láhve se může projevit i za týdny až měsíce (dítěti se postupně pokazí technika kojení, navykne si na snažší způsob získání mléka, poklesne laktace natolik, že mu to začne vadit) - https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni
@katyxq ale proč teda někdy vezme prso?Hold asi za chvíli přestanu kojit ☹
@andrrriiik podle mometálního hladu, nálady, toku mléka
Ak chceš udržať laktaciu a kojenie, zruš flasu a UM...musis zmeniť svoj prístup...ale ak si sa zmierila s tým, ze prestanes kojit, tak sú všetky rady zbytočné.
@andrrriiik
@bajana tak nějak 😉
A kromě láhve taky dudlík (jejich sání je stejně špatné, jiné než při kojení). Pokud toho UM je hodně, tak ráz na ráz to těžko půjde odbourat, pak se používá https://www.modrykonik.cz/suplementor a dávka UM se postupně snižuje.
@andrrriik S nachlazením to souvislost může mít, samo. Pokud se mu špatně dýchá, tak se možná pouští. Nebo má prostě takové období, ve třech měsících už vnímá a zajímá ho okolí, můj tříměsíčňák taky nepije tak klidně jak na začátku, ale různě se pouští a culí se na mě, nebo se rozhlíží atd. Dej tomu chvíli a uvidíš 🙂 A klid, užívej mimča, však hlady neumře 🙂
@tamarila Ne,že by se pouštěl,ale vůbec se ani nepřisaje.Řve u toho šíleně.Ale když mu dám místo prsa Sunar,tak ho vezme.
@andrrriiik Tak to vypadá že se odstavuje, ale nemyslím že to musí být definitivní. Asi je už starší, a pochopil že flaška mu vyhovuje víc, teče to konstantně a nemusí se dřít, no 🙂 Uvidíš, třeba je to jenom tím nachlazením
@tamarila Tak v to doufám,nerada bych,aby se odstavil,když mám mléko ☹ Prostě jiná možnost nebyla,než začít s UM.Snad to bude jen dočasné 🙂
Tak holky,malý už pije zase moje mlíčko.Bylo to tou rýmou,jak se mu špatně pilo vleže.To jsem ráááda 🙂
má růstový spurt, věkem na to sedí..