3měsíční syn nechce pít z prsu. Odstavuje se?

andrrriiik
23. led 2015

Ahoj maminky,potřebovala bych poradit.Poslední dobou mi 3měsíční syn nechce pít z prsu.Teda někdy jo,přisaje se a pije,ale někdy,jen co ho dám k prsu,tak rve a rve a prostě se nepřisaje,ale Sunar vypije.Znamená to,že se už odstavuje?Nebo je to jen nějaké období?Začal to dělat pár dní po tom,co jsme přešli z Nutrilonu na Sunar.Flašku mu dávám asi 1,5měsíce,takže kdyby mu byla pohodlnější flaška,tak by to dělal dřív ne?Navíc je nachlazený,může to mít souvislost?

lv
23. led 2015

má růstový spurt, věkem na to sedí..

andrrriiik
autor
23. led 2015

@lv Právě,že růstový spurt jsme měli už asi před 14dny.Nebo se zas vrátil?V noci se ale na jídlo vzbudí cca po 6-8hodinách a během dne taky pije normálně(po 1,5-2h obě prsa nebo flašku).Před těmi 14dny pil přes den víc,a v noci se taky budil častěji na jídlo.

katyxq
23. led 2015

celkem jistě bojkot kojení, vliv láhve se může projevit i za týdny až měsíce (dítěti se postupně pokazí technika kojení, navykne si na snažší způsob získání mléka, poklesne laktace natolik, že mu to začne vadit) - https://www.modrykonik.cz/bojkot-kojeni

andrrriiik
autor
23. led 2015

@katyxq ale proč teda někdy vezme prso?Hold asi za chvíli přestanu kojit ☹

katyxq
23. led 2015

@andrrriiik podle mometálního hladu, nálady, toku mléka

bajana
23. led 2015

Ak chceš udržať laktaciu a kojenie, zruš flasu a UM...musis zmeniť svoj prístup...ale ak si sa zmierila s tým, ze prestanes kojit, tak sú všetky rady zbytočné.
@andrrriiik

katyxq
23. led 2015

@bajana tak nějak 😉
A kromě láhve taky dudlík (jejich sání je stejně špatné, jiné než při kojení). Pokud toho UM je hodně, tak ráz na ráz to těžko půjde odbourat, pak se používá https://www.modrykonik.cz/suplementor a dávka UM se postupně snižuje.

tamarila
23. led 2015

@andrrriik S nachlazením to souvislost může mít, samo. Pokud se mu špatně dýchá, tak se možná pouští. Nebo má prostě takové období, ve třech měsících už vnímá a zajímá ho okolí, můj tříměsíčňák taky nepije tak klidně jak na začátku, ale různě se pouští a culí se na mě, nebo se rozhlíží atd. Dej tomu chvíli a uvidíš 🙂 A klid, užívej mimča, však hlady neumře 🙂

andrrriiik
autor
23. led 2015

@bajana
@katyxq Právě,že jsem s UM začala proto,že mu moje mléko nestačilo,a řval hlady.Hodně toho právě není,nebo než začal odmítat prsa,tak vypil jen jednu flašku večer.

andrrriiik
autor
23. led 2015

@tamarila Ne,že by se pouštěl,ale vůbec se ani nepřisaje.Řve u toho šíleně.Ale když mu dám místo prsa Sunar,tak ho vezme.

tamarila
23. led 2015

@andrrriiik Tak to vypadá že se odstavuje, ale nemyslím že to musí být definitivní. Asi je už starší, a pochopil že flaška mu vyhovuje víc, teče to konstantně a nemusí se dřít, no 🙂 Uvidíš, třeba je to jenom tím nachlazením

andrrriiik
autor
23. led 2015

@tamarila Tak v to doufám,nerada bych,aby se odstavil,když mám mléko ☹ Prostě jiná možnost nebyla,než začít s UM.Snad to bude jen dočasné 🙂

andrrriiik
autor
24. led 2015

Tak holky,malý už pije zase moje mlíčko.Bylo to tou rýmou,jak se mu špatně pilo vleže.To jsem ráááda 🙂