3měsíční holčička hystericky pláče u kojení

meriska1
16. bře 2016

Prosím o radu, mám doma 3 měsíční holčičku, donedávna pila cca 20min. úplně bez problému, ukázkově přibírá. Teď to trvá už asi 14 dní, kdy mi pije asi 10min. někdy 15min a stačí, když jí přiložím znova tak strašně pláče, takhle je to přes den. Večer nechce prso skoro vůbec, chvíli saje a pak se vzteká, ohýbá jakoby do luku a hystericky pláče. Nakojila jsem jí jen v polospánku. Jinak celou noc spí, vypadá jinak spokojeně, nepřipadá mi hladová, ale jsem z toho už na prášky, proč najednou už tolik nechce a proč u toho tak vyvádí. nevím si rady, psychicky mě to deptá 😢 Máte někdo s tímto zkušenost? Děkuji.

muhehehe
16. bře 2016

Pravděpodobně to je tím, že ti mléko teče méně než dřív. Prcka to rozčiluje, že to nejde tak snadno jako dřív, tak se takhle vzteká. Co s tím dělat- snažit se to trochu zase ,,rozkojit"- koupit si třeba homeopatika (ricinum communis), přikládat přes den klidně co hodinu a vždycky postřídat prsa, třeba i vícekrát během jednoho kojení, pít kojící čaje... bla bla, prostě všechny možné rady na podporu kojení ;) Bude to pár dní na palici a pak si to snad zase sedne (a samozřejmě zase najedeš na nějaký normální režim, ne že budeš přikládat po hodině navěky!), to se stává.

gnozka
17. bře 2016

Tak přesně takhle vypada kojeni u nas a to od zacatku . Malé jsou 4,4 mesice . Strašný nervy . Ja spocena vynervovana a mala urvana . Zkoušela jsem všechno . Homeo , čaje , obe prsa a poradkyní . Mala krasne přibývá ale proste hrozny stres . Úplnou příčinu jsem nikdy nezjistila . Ale asi důvodem bude jak rika muhehehe. Málo ji to teče a je nervni . Přiznám se ze jsem to před 3 týdny nevydržela a dávám nekdy sunar . Vetsinou rano a dopoledne kojim pak ma sunar v podvečer jsk kdy a na noc kasi a kojeni . A musím říct ze se to strasne zlepšilo . Obe jsme c klidu . Vim ze to asi nemo správně a ze mi každy poradi kojit porad ale ja na to proste uz nemela .

iveta93
17. bře 2016

U nás to probíhalo podobně. Postupně pila 15 minut, potom 10, 5 a nakonec začala brečet jen když to prso viděla. Já brečela s ní. Zkoušela jsem všechno možný. Možná mě tu někdo ukamenuje, ale jsme na UM a jsme spokojené obě. Chtěla jsem odstříkávat a dokrmovat UM, ale mléko se mi postupně ztratilo úplně. Zkuste laktační poradkyni a nějak se rozkojit. Ale pokud se to nepodaří tak i na tom UM se dá najít pár pozitivních věcí.

tutankhamun
17. bře 2016

A neni to nahodou tim ze inervali se zkracuji ze naopak se zlepsila a dokaze to vysat rychleji a pak ji nastve kdyz ma plne brisko ze ji jeste neutite. My to alespon tak meli. Syn ten se teda prisal vzdy i kdyz by mel prasknout ale dcera to tak mela a neprisala se kdyz chtela spat a ne jist. Kazdopadne ale delka kojeni se obou zkratila prave kolem ctvrt roku

verunka_korunka
17. bře 2016

Máme to taky... Nechtěla moc pít a ani dokrm z láhve, asi po 2-3 týdnech teď pije trochu líp, ale taky žádná sláva. Je to bojkot kojení a je to ve věku 3-4 měsíce. Čekám, že by to už mohlo pominout... Někdo to má za týden z krku někdo to má měsíc. Řekla jsem si, že tomu ten měsíc dám, když vím že na váze něco přibírá i když bych ráda aby to bylo víc...

verena
18. bře 2016

Ja si taky myslím, že jí to může stačit. My to měli podobné, syn se natlaskal a pak strašný řev. A me připadalo, že ho možná to mléko v bříšku tlačí, ze ae to do něj nevejde. Manžel na to koukal dost divně, že ho trápím. Ale znami to měli stejně, přešli na um a stejne pry byl při kojeni ryk. Radu na to nemám, jen vytrvat a věřit, že chyba není v tobě. Ono to za nějakou dobu zas odezní...

creatif
18. bře 2016

@meriska1 vydrz! Meli jsme to uplne stejny. Docetla jsem se jen, ze se upravuje tvorba mlika...ze uz tam neni tolik v zasobe a vytvari se v prubehu sani a mimi musi vic makat a proto jeci. U nas pomahalo klasika...delat pauzy, odrihnout si, menit prsa..polohy, prokladala jsem to dudlikem, u toho se vzdy uklidnil...dat plenu pres oblicej, aby mel tmu (v noci pil vpohode). Uklidnovaly me jen ty pocurany pliny. Trvalo to dlouho...asi 1-2mes. Byl jinak spokojenej, hral si, smal, pribiral..jen hystericky place u kojeni. Chce to vydrzet!

meriska1
autor
18. bře 2016

@tutankhamun vypadá to tak, že jí to stačí a já jí tím prsem otravuju, už mi dva dny pije krásně, 10 min někdy 15 minut a jak je najedená tak se vzteká, že nechce.... asi prostě neměla hlad a já nevěděla co se děje, věem moc děkuju za rady 🙂

tutankhamun
18. bře 2016

Tak to je bezvadny. No obcas me prijde ze ty holcicky lumpice drzi linii uz od kojence 🙂

lenkas1982
31. bře 2016

Ahoj, obnovuji diskuzi, dceři jsou 4 měsíce a mám velmi podobný problém, ale myslím si, že to není tím, že by mléko teklo míň. Nic takového nepozoruju, mám ho pořád spoustu. Dělá mi to teda krátce, teprve od včerejška, při každém kojení. A začne to dělat už po pár minutách (3-5) pití, asi poté co odpije přední mléko, pochybuju, že by byla tak rychle sytá. Lokne si, vztekne se, odtrhne se a zase se hned chytá. Snažím se to nevzdávat, když se znova chytá, ale je těžký do ní něco pořádně dostat, povedlo se mi to jen včera při posledním kojení, kdy po několika minutách vztekání vytuhla a ve spánku začala sice pomalu, ale v klidu pít. A ráno se mi nečekaně pořádně napila z prsu, ze kterého jsem už před tím odsála asi 80 ml, protože jsem z něj neplánovala kojit. Jinak je mezi kojením v pohodě, zatím to nevypadá, že by měla hlad. Nic netradičního jsem podle mě nejedla, jen předevčírem večer salát s rajčaty a oreganem (jinak nekořením), ale že by jí to vadilo i po dvou dnech?