Vím, že je tady u podobných diksuzí hodně, ale přeci jen se chci zeptat. Moje 3,5 měsíční dcera začala jíst o dost míň. Už od 2,5 měsíců začala mít s jídlem problémy. Před tím jedla jak zjednaná, kdykoliv jsem ji nabídla prsa tak si vzala. Tahala denně klidně 850-950ml a pak ze dne na den šmitec. Vůbec nechtěla pít. Až to vyvrcholilo tím, že za 17h vypila jen 150ml, to mě vyděsilo tak jsem s ní jela do nemocnice, kde si nás nechali na pozorování. Řekli, že je vše v pořádku a že někdy mají děti takové období, kdy trucují. Na chvilku se to zlepšilo, ale už zase asi 5 dní bojujem. Driv si brala prsa alespon v polospánku, teď už to taky začíná být problém. Pres den se vzteká, propíná do luku a jen jak ji od prsa pustím tak se směje. Váží 6,4 kg, 60cm (porodní váha 3,3 kg a 50 cm), vždy něco málo přibere, ale spíš se bojím, aby nebyla dehydratovaná. Ted do ní přes den dostanu tak 600ml… Pediatr mi řekl, že by měla vypít denně min. 500ml kvůli hydrataci. Jsem z toho děsně ve stresu. To jídlo přes den je za trest, ona se chce koukat kde co lítá a ne pít. Nevím, co s ní… už ji dokrmuji i UM z flašky… Taky se mi zdá, že jak bojkotuje, že se mi mnohem míň nalévají prs
@merope když ona nechce přikládat. Vzpina se a pak začne i řvát. Kojim v leze v ložnici. Prikryju nás dekou, ale i tak... v sede jsem kojila driv, ale pak už nechtěla. V leze to bylo lepsi... i ted je to, ale problem.
@sunflowerlenka hele bud se vyprdnes na flasku a budes hodne casto prikladat, tulit se v posteli nebo postupne stejne skoncite na um. Ve vetsine pripadu dela flaska zlo co se tyce kojeni. Z lahve to lip tece. Takze bud se obuj do kojeni nebo postupne prechazejte na um. Malokomu se podari oboji...
@sunflowerlenka bojkot kojení si najdi na netu. Buď ho překonáte nebo skončíte na flašce. Je to na budku, tak držím pěsti ať to zvládnete.
@kejt29 ona ale nechce přikládat. Ani se tulit. Furt si cpe ruce do pusy. Když se jí snažím dát prso tak jeci. O bojkotu jsem už četla. Ona ale nechce ani UM. Ale tou flaškou jsem schopná do ní něco natlacit. Upřímně by mi stačilo kdyby vzala na milost flašku. Už měsíc s ni bojuju a už psychicky nemůžu...
@sunflowerlenka hele já jsem při bojkotu syna přes den krmila ze stříkačky či ze lžičky. Jinak jsem kojila hlavně v noci, když spal nebo přes den hned po probuzení či uspat a pak kojit. Trvalo to 14 dnů, bylo to šílené. Pak jsem se na to vybodla, že buď se kojit bude nebo skončí na um a najednou se vklidu přisál. Ono je to fakt na palici, tak přeji ať to u vás brzy přejde.
@sunflowerlenka hlavni je pohoda. Jestli jsi z toho vystresovana prejdi na um. Svet se rozhodne nezbori a mala vyroste uplne stejne 😉 Ma normalni bojkot. S prvni jsem taky zpanikarila a dala um. U kluka uz jsem vedela a nevzdala se. Horsi mamu to z tebe neudela! A neboj, urcite ji to nejpozdeji za par dnu prejde 😉
A proc hned UM? Samozrejme na tom neni nic spatneho, ale pokud budes odstrikovat, tak miminko muze porad dostavat materske mlicko.😊
@sunflowerlenka doporucuju tento clanek https://luciemachutova.cz/kojeni-treti-dil/
Bojkotem jsme si taky prosli, trvalo to 6 tydnu a pak ze dne na den klid. U nas to urcite zhorsil dudlik, flaska s UM tomu bohuzel vubec neprida. V tomhle obdobi se upravuje tvorba MM, i kdyz se prsa uz tolik nenalevaji, neznamena to, ze je MM malo. Vim, ze se to lehko rekne, ale zkus byt v klidu, zahodit vahu a UM a verit sobe i diteti. Pokud normalne cura, tak bych byla v klidu, dite dobrovolne zizni nebude 🙂
@filigranologie právě u nás to trvá už měsíc... na chvilku se to sice zlepšilo, ale ted uz 5 dní zase peklo....
@sunflowerlenka zkus jeste vydrzet, byla jsem i u laktacni a rikala mi tenkrat, ze nejdelsi bojkot u zakaznice zazila 6tydenni.
@filigranologie držím se, co to dá. Ale nebudu lhát občas to fakt orvu...
Já zažila něco podobného. Dcera od 3. měsíců bojkot, kojila se jen v polospánku, při hopsání na balónu či v nosítku. Vše ji rozrušilo, nakojit ji ma veřejnosti bylo nemyslitelné. V sedmi měsících mi někdo poradil sebrat dudlík. Poté přišla neuvěřitelná změna. Kojila jsem ji kdekoli, bez problémů nakonec skoro do dvou let. Nevím, jestli Vám to pomůže, ale taková je moje zkušenost 😊 přeji hodně zdaru!
@marelle děkuji za sdílení zkušeností. Dcera dudlik nemá... ale furt si teď cuca ruce, hlavně palec.
Taky jsme měli podobné období, pediatrička dokonce řekla, že je podvyživený, vůbec nepřibíral. Pomohlo přikládat často a často (a já pít a pít a případně odsávat - aby se mi neucpaly mlékovody, tuším poprvé se mi to stalo právě když takhle nějak blbnul s pitím). Jinak kde co lítá, to kouká pořád. Mám na to dva tipy - buď si zalézt do absolutně klidné známé místnosti, kde ani nic nového neuvidí (teď v zimě asi lepší - tmu vytvoříš snadno, já to řešila v červenci) - nebo naopak si sednout tak, aby přisátý na prsu viděl na to, co ho zajímá. Zase teď nemusíš řešit tu hydrataci tak šíleně, jako u nás - mě s pitím "blbnul" v červenci v těch největších vedrech. To jsem měla opravdu strach.