Ahoj, po mateřské, tedy až bude dceři necelých 6 měsíců začnu chodit do práce na dva celé dny v týdnu, od rána do večera. Předpokládám, že ještě budu kojit a chtěla bych tak do roka. Tak přemýšlím, jak to budu dělat v ty dny, kdy budu v práci. Je podle Vás lepší na ty dny odstříkávat a udělat zásoby, nebo byste ty dva dny nechali dítě na UM? Nechce se mi moc mořit s odstříkáváním a ani nevím, jestli budu schopná takové množství na celý den vyprodukovat 🙂 Ale zase bych nerada nějak narušila laktaci, v práci mám možnost si vzít odsávačku a odstříkávat, abych nepřišla o mléko.
Ahoj,já sice nepracuji,a už ani nekojím,ale dokud jsem kojila,a potřebovala jsem hlídání,taky jsem ho nechala na UM.Já bych tolik mlíka do zásoby ani neodstříkala. 🙂
a vozit by ti ji nekdo do prace na kojeni nemohl, dle zakoniku prace mas na kojici pauzy pravo, u nas to tak nektere maminky delaly 😉
Ahoj, já jsem chodila do práce taky brzo, ale nepravidelně. Když to šlo, tak ráno jsem nakojila, dopoledne byla přesnídávka, v poledne jsem nakojila, odpoledne obědová sklenička a na další jídlo jsem už byla doma a kojila, večer potom večeře. A cca od 7. měsíce jsem kojila jen ráno a večer, příp. prostředního v noci, jinak dopoledne mělo dítko jogurt, v poledne oběd, odpoledne přesnídávku, na první večeři kaši, na druhou kojení. Děti jsem kojila +/- do roku.
Jinak bych se na odstříkávání vykašlala a dávala UM, odstříkané mlíčko děti moc nebraly, jen v nouzi nejvyšší. Odmítaly ho.