2 dny v týdnu do práce, jak s kojením?

baterie
6. kvě 2015

Ahoj, po mateřské, tedy až bude dceři necelých 6 měsíců začnu chodit do práce na dva celé dny v týdnu, od rána do večera. Předpokládám, že ještě budu kojit a chtěla bych tak do roka. Tak přemýšlím, jak to budu dělat v ty dny, kdy budu v práci. Je podle Vás lepší na ty dny odstříkávat a udělat zásoby, nebo byste ty dva dny nechali dítě na UM? Nechce se mi moc mořit s odstříkáváním a ani nevím, jestli budu schopná takové množství na celý den vyprodukovat 🙂 Ale zase bych nerada nějak narušila laktaci, v práci mám možnost si vzít odsávačku a odstříkávat, abych nepřišla o mléko.

veruska007
6. kvě 2015

Ahoj, já jsem chodila do práce taky brzo, ale nepravidelně. Když to šlo, tak ráno jsem nakojila, dopoledne byla přesnídávka, v poledne jsem nakojila, odpoledne obědová sklenička a na další jídlo jsem už byla doma a kojila, večer potom večeře. A cca od 7. měsíce jsem kojila jen ráno a večer, příp. prostředního v noci, jinak dopoledne mělo dítko jogurt, v poledne oběd, odpoledne přesnídávku, na první večeři kaši, na druhou kojení. Děti jsem kojila +/- do roku.
Jinak bych se na odstříkávání vykašlala a dávala UM, odstříkané mlíčko děti moc nebraly, jen v nouzi nejvyšší. Odmítaly ho.

andrrriiik
6. kvě 2015

Ahoj,já sice nepracuji,a už ani nekojím,ale dokud jsem kojila,a potřebovala jsem hlídání,taky jsem ho nechala na UM.Já bych tolik mlíka do zásoby ani neodstříkala. 🙂

moudivlacek
6. kvě 2015

a vozit by ti ji nekdo do prace na kojeni nemohl, dle zakoniku prace mas na kojici pauzy pravo, u nas to tak nektere maminky delaly 😉