Raději anonym, nejsem na sebe pyšná. Ale dnes jsem to nezvládla a dala si 2 cigarety. Batole mám kojit za 15 hodin. Už chci odstavit, je to jen otázka načasování, ale ptám se - bály byste se nakojit po těch dvou cigaretách a takovém časovém rozestupu?
Jestli to není každý den, tak úplně v klidu. A pokud chceš kouřit (a já to chápu, moje jedna cigareta večer když děti usnou je můj rituál) tak o důvod víc přestat kojit. 😉
Nebala, do mleka se obecne nic moc nedostane (myslim skodlive latky). Tim samozrejme neobhajuju koureni.
Batole před odstavem, takže předpokládám, že to dítě normálně jí a kojení má spíš jako psychologický prvek na uspávání? Takže 1) už toho nevypije takový kvantu 2) nemá 2,2 kg, ale řekněme 10? ... Normálně bych nakojila.
@katule1990 to bych úplně neřekla, mamka si jednou zapálila a úplně si mě tím odstavila 🤣
@katule1990 souhlasím @maxulekapcule kamarádka v těhotenství kouřila, po porodu jako že přestane a dítě mlíko odmítalo. Sestřičky v porodnici ji doporučily před kojením kouřit, měla pak v klidu pila.
Tatatelce: možná to bude cesta k odstavu, zřejmě to chuť mlíka ovlivní 🙈
Pokud to byla jednorázová záležitost, neřešila bych a kojila dál.
@kafr tak možná jsem byla frfna, ale ve dvou měsících si mě prý po jedné cigaretě odstavila. A to v těhotenství prý kouřila jak fabrika
Bych to tak neprožívala znám maminky který při kojení přímo kouří a dobrý 🤣
Že se to ani za 15, ani za 20 hodin z toho mlíka neodpaří...
Udivuje me kolik maminek to ma jako "cajk" 🙂 Za me teda ne.
Koureni pri kojeni samozrejme dobry neni, ale rika se, ze do 5 cigaret denne je porad pro dite prinosnejsi matersky mleko nez umely. Mleko se musi vytvorit z krve (uz to je takovy "filtr") a nasledne se latky z mleka musi vstrebat do krve ditete (dalsi "filtr). Mnohem vetsi rozdil je koureni/alkohol v tehotenstvi, kdy jde krev matky primo do krevniho obehu ditete, tam je ten obsah pripadnych skodlivin nesrovnatelne vyssi nez pri kojeni.
Údajně nikotin mizí z těla do 48h, nicméně já se bála a nekouřila jsem, ale každý to má jinak no, jako pokud kojite až za 15h tak to nebude taky žádná tragédie