2,5měs. miminko pije co hodinu 10 min. a pak se vzteká

1992erika
18. srp 2015

Dobrý večer, mám dotaz. Dneska můj plně kojeny syn cely den ji skoro každou hodin, pije max 10min. je chvilku v klidu a potom se začne vztekat a řvát. Nevíte cim by to mohlo být? Myslím si, ze se prejida, tim ze ji každou hodinu. Snazim se to oddalovat, hraním, chováním to vydrží vždycky chvilku ale pak zacne zase brecet hlady. Kvůli tomu ani nespí :( Chtěla bych poradit jak oddálit kojení aspon aby jedl po dvou až třech hodinach. Dekuji

ululul
18. srp 2015

Rustovy spurt. Navysuje si tvorbu mlicka, pro sve vetsi vyzivove naroky pri rychlem rustu. Kojte ho co si rekne. Nepreji se, on vi co dela 🙂

petrastudio
18. srp 2015

to samé jsme zažila u dcery, také takhle brzo..vztekala se, nevěděla co by, neustále vyžadovala kojení, pila jen chviku..tento stav trval asi 3 dny..buďte v klidu :o) jedná se o růstový spurt..

zuhur
18. srp 2015

Jak říkají holky, jde o spurt. Vydrž tak 3 - 4 dny. Pak se upraví množství mlíčka a najedete do starých kolejí. Teď koj opravdu tak jak si řekne 😉

1992erika
autor
18. srp 2015

Dobre 🙂 děkuji, snad ho ten spurt brzo přejde 🙂

zuhur
18. srp 2015

@1992erika u nás to fakt bylo většinou ty 4 dny. Ale počítej, že kolem šestého měsíce je to tu zase 😀

alneka
Autor odpověď smazal
Zobraz
1992erika
autor
18. srp 2015

Já bych ten čas neresila, kdyby mi nebylo receno, ze kdyz mimco pije často ( po méně jak dvou hodinách ), tak se prejida, protože nestihne předešlé mléko strávit a potom ho boli bříško, proto jsem se ptala, jestli to nemůže být tím. Určitě nejsem takova, ze bych hlídala čas to rozhodně ne. Jen chci predejit tomu přejídání a bolení bříška no.

alneka
Autor odpověď smazal
Zobraz
zana09
18. srp 2015

Na to, ze ma spurt, tak to co hodinove kojeni je teda pohoda :D, u nas se bezne pije i co pul hodku, kdyz je vzhuru :D.Jak psaly holky, koj, kdy si rekne, ono se to zase nejak srovna.

zo_ja
18. srp 2015

@1992erika Nepřejídá. Jsou to fakt kecy. Např. ve vedrech pijou často, mají žízeň. Mlíko má jinou konzistenci - je řidší, vodovější, protože je vedro... v zimě hustší. Takže děti ucucávaj různě, dle potřeb prostě. Já měla některý děti v někt. obdobích u prsa hodně často, a bříško je teda nebolelo.
Pokud není nějaký problém (větší ublinkávání např.), tak fakt dle potřeb dítěte. Oni si řkenou a laktace se množstvím a složením upraví dle potřeb. U zdravého miminka netřeba řešit ani interval ani dobu, po kterou pije. Jedině pak, kdy je dítě třeba větší a matku už to dost zatěžuje, může být čas na změnu a nabídnout třeba vodu... ale u malýho mimi ne.

pavlapl
19. srp 2015

LP:Za hodinu už má MM strávené. Určitě se nepřejídá. Je normální že chce k prsu každou hodinu. Je ještě hodně malý a potřebuje tvoji blízkost. Koj podle potřeb miminka.