17denní syn už dva dny nekaká

nat
30. srp 2016

Maminky muzu Vas poprosit o radu?Syn dnes 17 dni uz 2 dny nekaka,je plne kojen.Predtim to bylo az 6 plen pokakanych za den.Plenky pocurane ma treba i 8 za den,tak me napadlo,jestli nemam malo mleka.Dekuji za odpovedi 🙂

sft
30. srp 2016

Pokud ho kojíš dostatečně a nemá hlad tak málo mléka nemá, to bys poznala. Co mě napadá tak takový ty trubičky do konečníku. Možná to zní trochu divně, ale moje sestra to používala u obou dětí a fakt to pomáhá, většinou to vyjede jak po másle. 😀 😉

celaskon87
30. srp 2016

To, že plně kojené dítě nekaká, je v pořádku, protože mateřské mlíčko plně stráví. U obou mých dětí dřív nebo později přišel okamžik, kdy kakali 1x za 10 dní. Byly spokojené a přibírali, prostě to jen všechno strávily. Ty trubičky bych použila až v případě, kdyby mělo dítě velké koliky, mělo by bolesti bříška a bylo plačtivé. V opačném případě budeš zbytečně dráždit svěrač, který se tak může i poranit.

sft
30. srp 2016

Jasně, jen kdyby s tím byly větší problémy. 😉 🙂

bachovy_esence_poradna
30. srp 2016

@nat a pláče víc, má bolesti bříška?

dobré je nahřát bříško, ideální je koupací kyblík (stačí použitý a vydezinfikovat), protože tam je ta teplá voda plus skvělá poloha pro bříško a i pro vyprazďnování...
případně nahřát (teplá plena, pytlík s pecičkami z DM drogerie)..
nebo namasírovat (prodávají se na to i speciální oleje, ale stačí i běžný masážní olejíček nebo krém pro miminka)

pokud ho bříško nebolí, tak bych rourku zatím nepoužívala... dráždí se tím konečník a miminko by si na to mohlo zvyknout... používat pouze pokud je to nutné 😉

jinak někdy jsou ve vyprazdňování výkyvy, miminko se třeba chystá na růstový spurt a prostě více "spálí"

nat
autor
30. srp 2016

@bachovy_esence_poradna ne ne neprijde mi ze by ho brisko bolelo ,ale prave jsem cetla ze takove vykyvy s kakanim maji miminka od 6 tydnu tak me napadlo,jestli nemam malo mleka,ale tim ze jeste po kojeni odsaju treba 60 ml tak si myslim,ze to asi nebude malo mleka 🙂

nat
autor
30. srp 2016

@sft dekuji u syna jsme ji pouzily take tak kdyz bude nejhure koupim 🙂

bachovy_esence_poradna
30. srp 2016

@nat pokud odsajete ještě po kojení, tak myslím, že mléka bude dostatek...
můžete začít užívat probiotika, to určitě miminku prospěje a může to podpořit i vyprazdňování... jinak cvičení s nožičkami také a to co jsem popisovala výš...

odula
30. srp 2016

@nat hodně jsem to řešila u dcery. Bylo mi řečeno, ze plně kojene děti mohou mit stolici az 1 za 10 dní. Pokud je decko spokojene, pribira, tak bych sva dny bez stolice neřešila.

pajula123
30. srp 2016

Náš malý měl rekord dva týdny bez kakání 🙂 Ani trubička tehdy nepomohla, prostě neměl, co by kakal - vše z kojení strávil beze zbytku 🙂 Pokud ho nebolí bříško, je to v pořádku.

panihk
30. srp 2016

Řeším to samé, dneska se malý (10 týdnů) vykakal po 9 dnech. Bříško ho nebolelo, prdí krásně... Taky jsem včera zkusila rourku, protože mi přišlo, že tlačí, ale nejde to, nicméně nic nebylo, až dneska. Prolívám se heřmánkem a jím švestky a obecně hodně ovoce, tak třeba pomohlo i to.

nat
autor
30. srp 2016

@panihk no take jsem si dnes dala svestkovou presnidavku napoj a i svestky s nalevem tak uvidime 🙂