ahojte synovi je 14 dní a poslední týden se mi hrozně zakuckává u kojení, každé kojení se zakucká aspon jednou -kojim na ruce nebo v leže. mám strach že se mi ,,utopí" čim to je? často mu i teče mlíko z pusinky
trochu odstříkat, dávat jen několikrát odříhnout, jinak je to normální..chápu, že jsi vyděšená, pokud se vyloženě nedusí, nedýchá, promodrává mu pusa, nehty, a "jen" zrudne, tak se nic neděje
odstříkávám protože jinak nemuže chytit pořádně dvorec jak jsou prsa narvaná
no právě ted už uplně z rudnul ze začátku jen trochu zakašlal a bylo to v poho tak se desim aby se to nevystupnovalo až na to zmodrání
Mlieko ti asi prudko strieka. Vtedy treba prsnik vytiahnut a nechat mlieko vystriekat von, napr. do plienky. Odsavanie nepomoze, pretoze to zacina az okolo minuty po kojeni.
Do minuty od zaciaku kojenia som myslela.
@geilinka asi když saje tak strika hodně zprudka. Měla jsem to tak se synem. Spoustu mlika a velkej jedlik. Ono se to casen upravi podle spotřeby 🙂.... Co ja jsem delala... Myslim ze jsem nechala nazunkat a když jsem viděla ze uz zase moc hlta tak jsem na chvilinku odendala nechala odpočinout. Můžeš odendat i driv nez zacne cervenat. Hezky pomalinku. Ale fakt myslim ze se není čeho bát. 🙂 jo - je tady nekde vlákno primo s laktační poradkyni, tak zkus položit dotaz tam. 🙂 a neboj fakt se to srovná !!
jakmile kucká tak ho dávám na tygříka a plácám po zádíčkách zrudne až při tom kuckání
@geilinka no super (ze dycha volne). Nejsem laktační poradce, takže fakt nevím, jestli to je ok co ti píšu, ale jak už tady psala i bajana a lv - není potřeba se znepokojovat. Když uvidíš že hodně polyká nebo mu třeba už teče mlíčko z pusinky nebo cítíš že to mlíčko hodně stříká nebo prostě "preventivne" ho jemne odendej od prsu (vis jak na to?) ještě třeba než se zakucká, nechej odpočinout a znova. zkus to. A uvidíš, co ti řekne dr. Jdete tam UŽ zítra ;) a neboj, určitě se neutopí. 🙂
@odula no právě se bojim četla sem článek že pokud se voda dostane do plic může se člověk ,,utopit" i dvě hodiny po tom že to tam nadělá paseku tak se bojim aby to s mlikem nebylo stejný.....on se pouští po chvilkách sám a prostě se hladově otočí na druhou stranu a hledá pak se zase vrátí na správnou stranu přisaje se a za chvíli se zakucká
Zakuckáš se z mililitru, který ti vlétne za tu záklopku, tím se mu mlíko nedostane do plic, to 100%. Kašle, kucká, rudne aby tu mini kapičku dostal ven, do plic je ještě kus cesty.
@geilinka k sekundárnímu utopení dochází a) VODOU b) když děcko bylo několik sekund ponořené hlavou POD VODOU. Brala bych to jako dobrej návod k ostražitosti (ne nervování se) při KOUPÁNÍ, ale ne důvod k nervování se při KOJENÍ. ;) prosím tě buď v klidu, drobkovi obcas vyndej prso z pusy ještě než se začne kuckat (to mu ale fungujou výborně reflexy, co? 😉 ) a buď ráda, že je takovej sákač a že ty máš spoustu mlíka. Nic se neděje a zítra to zkonzultuješ s Dr.
@lv kdybych mohla, tak dám tak dvacet palců, hlavně za tu poslední větu.
díky trochu ste mě uklidnili, ale i tak se bojim, je to první dítě no...přitom když měla máma bráchu se ségrou a něco se stalo byla sem absolutně v klidu že to bude v pohodě a bylo a nechápala sem proč máma šílí z každý blbiny...no ted to vim.....
@odula tak stanovení diagnozy mám za sebou u sebe 😀 mám snad všechny nemoci co existujou 😀
@odula díky! 🙂 já jsem taky stresař, u každé běžné nemoci vím/vygooglím horší variabntu, komplikace.. a pak se rozhlídnu, vzpomenu si na děti, co mají opravdové potíže, a vychladnu.
@geilinka Však píšu, že tě chápu..vzpomínám si, jak jsem si u první říkala, že jí prostě musí něco být, že není možný, že tak řve, brečí..a určitě něco vážnýho... se mě to radí, viď. Však je lepší se zeptat, než nezeptat a bát se. Neboj, po 6 nedělí ho budeš znát, jak svý boty a všechno umět 🙂
Mne se kolikrat u kojeni dusi doted -8,5m, je to normalni..,
Ahoj, já mám malou 8tt a měla jsem stejný problém. Jedna maminka mi poradila - lehnout na záda a kojit tak, ať to neteče samo. a pohoda 🙂
Ahoj, dcera mě to dělala do 2 mesíce, už jsem se bála, že se zadáví. ☹ Ale postupně se naučila odkašlávat a sála po maleji. Hold hodně hltala mléko a teď je to vpohodě. Vždycky jsem ji na chvíli dala do svislé polohy odříhnout a odkašlat a hled se zase drala k prsu a baštila a takhle jsem to dělala několikrát za sebou. 😀
@geilinka nejsem ekšpert, ale mam dojem ze prostě strašlivě rychle saka 🙂