Ahoj, mám otázku ohledně výživy naší 10ti měsíční dcery. Od porodu válčíme s kojením, i tam jsme to ale zatím "zvládly" a malá je kojená. Poslední dobou ale cítím, že mlíčka ubývá. Zřejmě je to vším dohromady - malá má dudlík, občas flaštičku a hlavně jsme díky příkrmům snížili kojení na třikrát denně (v noci spí).
Denní režim je: 6h. MM, 9h. kaše/jogurt, 11h. ovoce, 13h. masozelenina + MM, 16h. Jogurt/kase, 19h. MM.
A moje otázka je, jak poznám, že maličké MM stačí? Můžu se pořád řídit podle počůraných plínek? (to asi ne, ne? Vždyť má i jiné tekutiny z příkrmů a tak..)
Moc děkuji a přeji krásný den 🌻
Asi takhle... Pokud budete snizovat materske, mejte na pameti, ze ma stale mit dostatek mleka a mlecnych vyrobku. Bylo by skoda ho muset nahradit treba umelym. Do 12 mesicu se nemaji davat ani tvarohy, takze spis jen jogurty (bily selsky, holandia, pilos). Po 12. mesici umele zacinat nemusite, i kdyz je uzitecne dal kojeni udrzet. Uz jenom z toho duvodu, ze pomuze na bolest pri rustu stolicek.
já to právě myslela z hlediska vývoje, že potřebuje mlíčko (vitamíny a tak). Malá je jedlík, takže nemám strach, že by strádala,ale o ty živiny a vitamíny, mám strach. Mimo MM dostává mlíčko jen z jogurtů (bereme přesne holandia, olmu, chicensky,..). Kaši děláme od mala nemlecnou, takže odtud mlíčko nemá... 🙄 Jde mi i to, že když se o tom bavím s kamarádkami, které mají děti v podobném věku na UM, tak mi vždycky hlásí počet ml, kolik jim vypiji ráno a večer a přes den, a já vlastně nevím, kolik malička vypije a navíc mi to přijde strašně moc... 🤔
@1leny já bych řekla že podle toho co píšeš má zdravou a vyváženou stravu, takže o ty vitamíny se bát nemusíš, ty dostane právě z kvalitniho jídla 😊 jediné ten vit D a ten urcite dáváš.
Neřeš to. Pokud bude mít nedostatek mlíka, bude víc jíst příkrmy. Máte hezký stravovací režim, to kojení budeš postupně omezovat s přidáváním normálního jídla. I kdyby mlíka nebylo dost, jako že je to nepravděpodobné, tak prostě bude malá víc jíst. Mléčné zavedené máš, vitamín D jistě dáváš, tak bych to neřešila a jela dál v tomhle duchu.
Moc vám děkuji za rady a ujištění, že to asi děláme dobře. Jsem klidnější a pojedu si takhle dál 🙂 Krásný večer 🌹
Jak jako MM stačilo? Teď už přece není potřeba aby si řešila jestli MM stači, když už máte zavedené prikrmy. Má krásný denní režim jídla. Nech to takhle. Pak prostě postupem času nahradíš davku MM dalším jídlem a naposled vám zůstane to večerní a popr. Noční kojení. Pokud je spokojená, je to správně 😊 pokud by ji to MM přestalo stačit místo toho jednoho jídla dá ti to hlasitě najevo😊 krásný den i tobě.