Ahoj, jdu si pro radu.🫣Mám problém s 1 a půl měsíčním miminkem. Z části kojím a odstříkávám i dávám jako příkrm umělé mléko.
Často se mi stává, že když se malá krmí z láhve, že z ničeho nic začne plakat ale fakt řev. Jinak malá u krmení usíná takže děs. Bříško si myslíme, že to není protože se nekroutí jen kope nožičkama a řve. Když ji znovu dám flašku tak se přicucne a zjísti, že asi teče mliko a zase řve. Řve dokud ji neuklidím, že ji nosím a pak dam dudlika jinak mi ho plive jak tak řve. Tohle prožíváme každé krmení je to fakt děs.
Nevíte co dělám špatně. Mám pocit, že me miminko snad není spokojené.
@lup31 tohle dělaly obě dcery u kojení. Byl to bojkot kojení, měly hlad, ale jakmile dostaly prso, tak strašně jecely a rvaly, kopaly nohama. Bylo to vždycky takové období, pak to přešlo a pak to zase začalo. Jednu dceru jsem musela kojit za chůze, napřed jí dát dudlík a pak za chůze vyměnit dudlík za prso, říkala jsem tomu výměna 🤦♀️ u druhé dcery stačilo změnit polohu, takže jsem vyzkoušela kde co a pak jsem musela kojit i ve stoje.
Píšete, že krmíte z lahve. Já jsem si o tom bojkotu zjišťovala snad všechno a prý to mívají i nekojena miminka, právě i ta, která jsou krmena z lahvičky. Netvrdím, že je to stoprocentně ono, ale podle popisu mi to tak přijde. Některá miminka to mají, některá ne.
Moje rada je napřed dítě jakkoliv uklidnit, já jsem unosila a pak jsem dala za chůze prso (vy láhev). Ještě mi tenkrát někdo radil krmit, když je dítě v polospanku, jenže dcery moc nespaly, tak by byly pořád o hladu.
Taky mi to přijde jako reakce "ale já nemám hlad! já si chci jen žužlat mámu..." Zkoušela jste, když se vám vztekne u lahve, tak dát prso? Ono to kojení není jen o hladu, ale i o kontaktu, no.
@lup31 určitě kontaktujte laktační ligu, už zachránila kojení spousty maminkám! Ono to může strašně moc minimálních detailů...
http://www.kojeni.cz/maminkam/poradci/
@lup31 asi bych zkusila vice mazlit, nosit a pokusit se proste miminko jen kojit... hodne pit ( nemusi byt kojenecke caje...) dostatecne jist a zkusila bych prejut jen na kojeni...takhle muze byt mimco i zmatene ze prso tece jinak flaska taky jinak... pokud mas mliko tak zkus co nejvice kojit a cim cice budes v kludu kojit , tim vice budes mit i mleka 🙂 hl vecer v noci k ranu... zkus uplne odbourat flasku 🙂