Ahoj holky.Potřebuji poradit.Strašně často se mi mastí vlasy,takže si je musím umývat každý den.Vím,že by se každý den umývat neměly,ale já když si je neumyju,tak na druhý den vypadají,jako kdybych dala hlavu do friťáku.Řešil někdo stejný problém?Máte případně doporučení na nějaký super šampon?Předem moc děkuji a omlouvám se za anonym😔
Měla jsem podobný problém, po umytí paráda, druhý den na hraně a třetí už katastrofa, obrnila jsem se trpělivostí a přešla na noo-poo metodu, jsem spokojená.
Tak tady se připíchnu, mám úplně stejný problém...
V těhotenství se mi nemastily vůbec, myla jsem třeba jednou týdně, to byla pohoda..
Cim vic myjes, tim vic se masti… sampon to chce nejaky setrny, na kazdodenni pouziti, aby ti to “nevyzral” a nevyvolal silnejsi masteni…
A chce to se fakt kousnout a vydrzet treba se suchym samponem v culiku ten druhy den, prejit na myti obden… pak zase o den navysit… a takhle postupne prodlouzit ten interval. Dostat se z toho cyklu proste, kdy myjes, protoze se masti, a masti se, protoze tak casto myjes.
Zkusila bych šampón, který neobsahuje silikon tj. thicone, -cone, -thiconol, -silixona nebo –silane. Jedním z dlouhodobých efektů je, že se pokožka víc mastí.
Mám tuhý šampon a umývám 2x méně než s normálním šamponem. Po umytí ještě oplachuju ředěným jablečným octem, aby se dobře vypláchly zbytky tuhého šamponu. Třeba v DM se dají koupit tuhé šampony (Alverde, Balea - růžový moc příjemný). Fajn značka je třeba i Soaphoria.
Děkuji za doporučení.Je to fakt příšerný.Suchý šampon taky občas používám.Ještě jednou moc děkuji a určitě něco z toho vyzkouším 🌹
Taky jsem si vzdycky myla vlasy kazdy den, protoze jsem mela pocit, ze jsou mastne. S detmi uz jsem to nestihala a je to opravdu o tom, ze cim casteji myjes tim jsou mastnejsi. Ted uz si je myju jednou tydne a vlasy jsou i o dost lepsi, kvalitnejsi. Postupne bych prodluzovala interval nemyti.
Ahojky, doporučuji Capillan z lékárny. Vlasy se nemastí a ještě vyrostly🙏🏻☺
@terezie90 Paráda.Děkuji☺️
A já jsem se ve své odpovědi spletla, místo suchý šampon jsem chtěla napsat tuhý 🙂 a teď mám nějaký přírodní s kozí syrovatkou a ten je super, myju taky ob den. Ale myslím, že jsem toho dosáhla používáním toho tuhého šamponu. Tak držím palce, až ti neco pomuze, protoze tohle je fakt nepříjemné.
@rikatoka moc děkuji.No právě je to hrůza 🙈
Jako prvni bych dala pokozku hlavy do poradku, at se prestane zbytecne mastit…
@nikolaskarova a jak se to používá?
Alpecin - mastné vlasy, z lékárny. Myla jsem každý den -byl to humus. A teď myju jednou za 3 dny. Nechápu, nevěřila jsem. Muž to zkusil sám a když jsem to viděla u něj, bylo jasno. Jedině medicínský Alpecin - mastné vlasy.
Já jsem na tom stejně. Mi pomohl suchý šampon, s ním jsem to po chvíli měla tak, že aspoň vydržím to umyvat ob den. A teď beru i vitamíny na vlasy, ale na tu mastnotu to asi vliv mít nebude. Taky barva nebo melír pomáhá, protože to vysusi.
Jinak to časté umývání aspoň u mě na kvalitu nebo hustotu vlasů vliv nemá, naštěstí.