Šminky pro děti. Jsou nějaké, které jsou na přírodní bázi?

13. pro 2019

Čau holky, existují nějaký sminky pro malé parádnice, který nejsou zavadny, nejlíp na nějaké přírodní bázi? Existuje něco takového?

mariegroth
13. pro 2019

osobne bych koupila treba nejaky balzam na rty s jemnou barvou a vydavala bych to za rtenku 🙂

jjasmina
13. pro 2019

Měly v hračkařství dětske šmínky, ale jak moc přírodní to je to nevim.. Neteř( 6 let) po tom taky touží, ale koupily jsme jen lak na nehty, třpytky a takovej barvící balzám měly to v sadě v tom hračkařství

betelgeuzz
13. pro 2019

Já těm šminkám, které jsou nazvány "dětské" moc nevěřím, složení jsem teda u žádných nečetla. Radši bych koupila v Dm něco od alverde, což je přírodní kosmetika. Mají fajn balzámy na rty, které voní a barví, mají i stíny, určitě se tam dá něco vybrat. Akorát to nebude v růžové sadě 🙂

autor
13. pro 2019

@betelgeuzz já jim také právě moc nevěřím, jednou jsem ji nechala namalovat na dovolené, vyrazku měla snad dva dny 😣 Alverde mě nenapadla, dekuju

jjasmina
13. pro 2019

No jako pokud se jedná o šminky, které chcete vyloženě na obličej, tak určitě bych volila něco přírodní. Já spíš měla strach aby se s tím neteř nechtěla patlat i do školy, tak jsem volila menší zlo. Pamatuji si , že jako malá holka mi máma doma dovolila se napatlat jejima šminkama, to byl teprve zážitek 😅

autor
13. pro 2019

@jjasmina Lak na nehtiky jsem koupila ten Snails, myslím, že se tak jmenuje. Měl by být bez těch sajrajtu co jsou v obyčejném laku, a ano, jde mi spíš o stíny 😁

sister05
13. pro 2019

jj, kupuji v hračkářství. Nevím zda jsou nebo nejsou moc závadné, nicméně ale asi furt lepší než dospělácké. Jde to snadno mýt a reakci na to dítě ještě nemělo. Na krabičkách je i věkové doporučení

malenka3
13. pro 2019

Kik měl dětskou sadu. Neteř žádnou reakci na to neměla, ale přírodní to asi není.

janule1940
13. pro 2019

Kouknete na www.bioo.cz,u všech výrobku je tam graf poměru přírodních látek a chemie.urco najdete i zcela přírodní.

amazonkajanik
13. pro 2019

V červenci jsem kupovala pro 10ti letou neteř v Draciku a kožní reakci neměla , za to radostnou reakci extrémní 😂

ellias
14. pro 2019

Já bych asi taky uplně nevolila ty z hračkářství 😊 jako malá jsem je měla taky a měla jsem vždy ošklivou reakci. Osobně teď pro neteře koukám po lip smackerech v edici Ledové království, jestli u vás taky nefrčí 😊

zelenaesmolda
14. pro 2019

@sister05
nevim jeslti jsou detske sminky z hrackarstvi lepsi volba nez dospele z drogerie...

sister05
14. pro 2019

@zelenaesmolda neprud 😎😂❤😘 na klasický šminky má času dost. U těchto mám aspoň pocit,že je furt dítě 😂

snahnah
14. pro 2019

Pořizovala jsem neteři multifunkční "tužku", průhlednou řasenku a lak se třpytkama v DM, reakci neměla. Líčení bylo krásně jemné a nenápadné, kdyby v tom chtěla náhodou vyrazit ven 🙂

gruyerre
14. pro 2019

Určitě bych raději volila přírodní dospěláckou dekorativní kosmetiku, než malovátka z hračkářství nebo z obchodů typu kik a pepco. Sama bych se bála si to dát na obličej a dítěti bych to už vůbec nedávala.

kaja2016
14. pro 2019

Maji v hrackarstvi sminky 3+, ale neni to prirodni a co jsem cetla, tak byly vzdy vyrobeny v cine. Jednou jsme je koupili, z nutnosti, ale neverim jim. Ted pouziva moje yves rocher, coz asi neni tez uplne idealni a pak koupime nejake NONTOXIC. Mrkni na eshop bioo a podobne....pozor samozrejme na vsexh detskych hrackach je uvedeno, ze jsou nontoxic, ale to je uplne podle jinych smernic a toxicke latky obsahuji, stejne tak jako treba nektere radoby ekologicke prostredky, jako treba praci prasek Jelen, znacka Feel Eco a podobne....Snad jsem pomohla.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@sister05
tak abys nemela pocit,ze mas doma dyni nebo kachnu az ji treba pri alergicke reakci opuchne oblicej 😀

sister05
14. pro 2019

@zelenaesmolda to zní dobře. 😂😂😂😂😂

hojda
14. pro 2019

DM Alverde, ty dětské bych nekupovala, je to čína. Případně MissW, ale to už je dost drahé.

https://www.dm.cz/dekorativni-kosmetika/dekorat...

hojda
14. pro 2019

@sister05 Četla jsem článek, že testovali právě tu dětskou dekorativku z hračkáren a byl to docela průšvih.

zelenaesmolda
14. pro 2019

@sister05
ta kachna nebo ta dyne? 😀

sister05
15. pro 2019

@zelenaesmolda dýně, kachnu dělá držtičkou furt :-P

sister05
15. pro 2019

@hojda no, používá to fakt minimálně, navíc je jí osm. Moc bych to neřešila. Za rok už bude chtít klasický malování a kdoví co ještě. Nečtu moc složení, prostě to beru tak, že prodejnách pro děti by to zas tak extra závadný asi mít neměli

widowblack
15. pro 2019

Přikláním se o koupi šminek v drogerce - dcerě sem take dělala kdysi dálvno její první sadu od tama - průhledná řasenka ,Tonovací balzám na rty , a nějaké stíny tam také najdete 😉 za mě 100% lepší než ty z hračkářsví - když už vezmu jen tu jejich umělou vůni a konzistenci .....

janule1940
15. pro 2019

@kaja2016 feel eco?prosim o bližší info?

zelenaesmolda
15. pro 2019

@sister05
tak ne zdaleka vsechno co se prodava je nezavadne...

sister05
15. pro 2019

@zelenaesmolda to máš pravdu. Nicmene to bych asi nemohla kupovat téměř nic. U tohohle to neřeším,když oteče,holt ji dám něco proti alergické reakci aniž se nikdy nebude chtít malovat ( zaplať pánbůh). U potravin a ji ach věci si dávám pozor. 👍
Zelená,ráda s Tebou podiskutuju,ale tohle je divný téma,tady se nemůžeme ani pohádat 🙂 😂

kaja2016
15. pro 2019

@janule1940 To jsou veci vid. My ho leta pouzivali a myli s nim i ovoce. Zde cesky odkaz, ktery odkazuje na detailnejsi zahranicni zdroje. https://www.econea.cz/blog/rozhodli-se-prestat-...

zelenaesmolda
15. pro 2019

@sister05
a ja jsem furt nemochla prijit na to,co mi na tom tematu nesedi 😀

sister05
15. pro 2019

@zelenaesmolda tak hod jiný,dej echo a já s Tebou vymetu komín 😎😂😂😂😂❤