MUST HAVE KOSMETIKA. Je něco, co si dopřávate pravidelně a připadáte si pak hezčí?

qwertzuiopas
17. čer 2022

Ahoj holky, s letním počasím a pár letech doma na rodicaku stále víc přemýšlím jak se zase cítit "hezka". Ne že by to bylo vyloženě zle ale asi pro svůj pocit bych Chtěla dělat něco víc. Ovšem narážím na problém skutečná účinnost versus peníze, které momentálně na rodicaku také nejsou na vyhazování. Je něco co si dopřávate pravidelně a připadáte si pak hezčí? Příklad gelové nehty, samoopalovací krémy , kvalitní oční krém, atd

Předem děkuji, třeba se navzájem inspirujeme, dnes je toho tolik že spoustu vychytávek beztak neznám

jeyre
17. čer 2022

Já bych třeba chtěla vyzkoušet gelové nebo prostě profi udělané nehty, ale vím, že bych to nestíhala udržovat, tak holt šmikam ty svoje nakrátko 🙈 Taková moje vychytávka je pleťové sérum. Mám s vitamínem C a opravdu mi přijde, že pak vypadám o něco líp a ani to není drahé. A pak z dekorativní kosmetiky si dopřávám trochu lepší rtěnky. Přijde mi, že když jsou dobře udělané rty, tak pak stačí jen řasenka a jsem do práce upravená 😉

lv
17. čer 2022

Něco drahé není - třeba The Ordinary péče, jednou za čas třeba stíny paleta, rtěnka, vydrží to dlouho, tak za 500-700kč. Umělé nehty se mi nelíbí, nikdy jsem neměla, ani řasy. Za to permanentní make-up obočí několikrát.

biciklissie
17. čer 2022

Za mě je základ tři věci. Za prve upravené vlasy (barva, střih, umyté). Za druhé upravené obočí, pokud někdo má sklony mit obočí jako Brežněv nebo naopak nemít žádné. A za třetí, mít v pořádku pleť, tedy hydratovanou, bez pupínků. Zbytek je pro mě něco navíc, co je super, když je, ale na běžný den doma stačí ten základ. A když si to člověk vezme, tak to stojí nula nic, akorát ten kadeřník, no.

qwertzuiopas
autor
17. čer 2022

@jeyre jaké používáš to sérum?

qwertzuiopas
autor
17. čer 2022

@lv o vytetovani obočí Micro blading teď dost vážně uvažuji. Co máš a jak dlouho ti to vydrží?

qwertzuiopas
autor
17. čer 2022

@lv a od ordinary mám zinkové sérum a to mi přijde fajn mrknu se na něco dalšího teda

lv
17. čer 2022

@qwertzuiopas 2roky, pudrove, vlaskovani, kombinace obou..

petrasipkova1
17. čer 2022

@biciklissie jak mít v pořádku pleť, když se mi s ovulaci na obličeji udělá milion osklivych pupinku, většina malé, ale par osklivych velikých. 🤦‍♀️🤷‍♀️ A než se vše zahojí tak mám po menstruaci a jede to nanovo 🥴

lennus
17. čer 2022

@qwertzuiopas Oblíbila jsem si na noc oleje, arganový a ricinový. Využívám i platbu benefity z lékáren. A nově jsem teď nadšená z krému na nohy od Ringany, konečně mi něco zafungovalo na tvrdé paty 😍

lennus
17. čer 2022

@qwertzuiopas Byla jsem na microbladingu na podzim po dlouhém zvažování a nelituju, naopak, je to paráda. Microshading už mi ale třeba přijde moc.

korin
17. čer 2022

Moje must have kosmetika je plechovka nivey 😀 Obdivuju všechny krásně upravené a pěstěné ženy, ale nejsem ten typ.

tridvajedna
17. čer 2022

Kosmetiku jsem omezila na nezbytné minimum, používám denní krém, ideálně s certifikací přírodní kosmetiky. Z dekorativky max. korektor a BB krém, ale ne denně.
Vlasy si nebarvím, cca 1x za 3 měsíce jdu ke kadeřnici.
Nevidím přínos v tom investovat do kosmetiky více.

krisstina93
18. čer 2022

Ja te kosmetice taky moc nedám, sem tam melír na vlasy, jinak s vlasy jedu cgm, ale takový základ, kde mě ty přípravky vyjdou na pár korun. Obočí mám hezké od přírody, ani nemusím moc škubat, plet musím akorát hydratovat, takže nějaký pleťový krém . Jinak mám pár paletek na oči, ale to používám spíš příležitostně, občas dá dám tvářenku, abych nevypadala jak smrt (sem hodně bledá) a moje nejsvětější must have, je řasenka, bez té si připadám blbě, protože mám hodně světlé řasy :D umělé bych nesnesla, měla jsem jednou a hrozně mě z toho palely oči a pak mi s nima vypadala i půlka mých řas :D umělé nehty taky nesnesu, takže mám svoje, občas použiju nějaký decentní lak. Co sem letos zkusila poprvé a budu používat častěji je samoopalovací krém, běžně sem šíleně bledá a nedokážu se opálit ani když se valim celé dny u moře, tak teď sem aspoň trochu do bronzova :D celkově za tu kosmetiku dám tak 3 stovky měsíčně a nepřipadám si nějak zanedbaná.

qwertzuiopas
autor
18. čer 2022

@krisstina93 jaký samoopalovací krem si zkoušela? Děkuji

zmrzlinka
18. čer 2022

@qwertzuiopas podle mne taková ta klasika.... denní,noční krém + pleťové sérum nebo vyživovací maska .....každý co má rád.
Dále určitě řasenka ,nějaké hezke stíny+ruz /lesk na rty.Podle stavu pleti make-up nebo bb crem .
A dále úpravene vlasy- ostříhane eventuálně nabarvené.
To by měl být podle mne takový standard.Osobne se přiznám , že nemám ráda neupravené ženy.Žena by měla podle mne upravená za každých okolností 👍♥️

jeyre
18. čer 2022

@qwertzuiopas Myslím že Eveline se to píše...je to polská značka, ale to sérum je za mě fajn a ještě od nich mám olejíček na nehty a ten je úplně bezvadný.
Jinak jedu úplný základ a miluju modrou Indulonu 😁

orchidis
18. čer 2022

@qwertzuiopas Must have je pro mě hezké obočí (vlastní!) a bio pleťový olej. Já používám NT švestkový. Zbytek musí jít zevnitř, na to žádná chemka nepomůže 🙂. Odpočatá, vyspaná, šťastná, dobře najezená, vysportovaná. Smysluplná práce a dobrej sex. To je moje must have, abych vypadala dobře. A sem tam si dám magnézko, ostropestřec a céčko v tabletě. Takže já na to jdu takhle 🙂. Za mě není nic horšího než unavená a šedá šmudla zatřená kilem levného makeupu.

fire85
18. čer 2022

@jeyre gelové nehty jsou hnus, navíc už to vůbec není moderní, pokud máš svoje aspoň trochu hezky, tak udržovat ty své.
Jinak já jedu v minimalismus, na vlasy tuhý sampon, tuhý sprchac na tělo, potom na mazání krem nebo maslo.
Obličej krém a pak klasika .

petralp
18. čer 2022

@orchidis souhlasím s tím švestkových olejem. Dostali jsme v práci jako vánoční dárek od Saloosu. Moc jsem v to důvěru neměla,ale zkusila jsem. Je to nejlepší olej který jsem kdy měla. Pleť je hebká, vypadá pružněji. Za mě fakt super věc 😉

bohumilakupkova
18. čer 2022

@qwertzuiopas Čtvrt roku si kupuju kolagen na pleť a určitě je to znát, že je pružnější a všechno se mi i líp hojí. Pak se mi líbil Shellak. Týden úplná bomba - pořád krásné nehty. Bohužel potom byly už vidět odrosty a to se mi nelíbilo. Asi si jednou budu přát nějakou domácí sadu jako dárek k narozeninám. 🙂Pak jsem chodila na lifting řas (něco jako trvalá), ale lezlo to do peněz, tak si ho dělám sama a na to fakt nedám dopustit. Asi největší objev. 😃Nesnášela jsem svoje krátké rovné řasy. Ale samozřejmě se poškozují a je potřeba je vyživovat. Kosmetiku různě střídám a žádný wow objev nemám. Z běžně dostupných pleťových masek mi vyhovuje asi nejvíc kokosová Garnier. Samoopalovacích krémů se bojím, že budu oranžová. Umělé řasy nedoporučuji. Možná má někdo lepší zkušenost, ale po sundání jsem měla svoje tak milimetrové, fakt hrůza. Ze začátku byly hezké, ale pak už ani nebylo na co lepit.

kmarie81
18. čer 2022

@qwertzuiopas za me je jako zaklad myti - pouzivam uz roky sprchace a micelarni vodu od biodermi, pres leto na oblicej vichy mineral 89 a na telo oleje od nuxe...

blka
18. čer 2022

@bohumilakupkova lifting řas je ničí? Já jsem právě myslela, že ne. Že je to lepší, než umělé řasy. Uvažovala jsrm o něm.

bohumilakupkova
18. čer 2022

@blka 100% je lepší než umělé řasy. Ty mi právě moje úplně zdevastovaly. Po liftingu jsou sice trochu oslabené, ale žádná hrůza. Natírám je aspoň ricinovým olejem a zatím opelichané nejsou.
Prvně jsem na liftingu byla v listopadu a obnovuju ho po měsíci. Taky bych měla asi říct, že jsem si pořídila sadu Amino Lifting kolem 700 Kč. Je možné, že dražší bude šetrnější. První fáze smrdí trochu jak barva na vlasy (i u kosmetičky) a musí se tím narušit struktura řas, aby se natočily. Druhá fáze ustálí tvar. Takže úplně neškodné to nebude...Každopádně doporučuji. Připadá mi to stejné jako trvalá na řasy, ale přirozenější.

blka
18. čer 2022

@bohumilakupkova ja jsem byla kdysi na trvalé a nikdy mi to ty řasy nenatocilo. Pravdou ale je, že jsem se asi loni dočetla, že pak nějakou dobu nesmí voda na oči a to mi nikdy nikdo neřekl. A taky to pěkně smrdelo😁. Ale ten lifting jsrm myslela, že je na dyl, než jen na měsíc. To si možná ty rovné hřebíky necham😅

bohumilakupkova
18. čer 2022

@blka Za zkoušku to stojí. Pokud by to vyšlo, tak je to paráda. Voda na ně taky nemá 24 hod přijít. Tvrdí, že vydrží až 6 týdnů, ale u mě rozhodně ne. Opravdu hezké podle svých představ je mám 2-3 týdny. Ten měsíc je maximum, to už jsou zahlé jen trochu. Nemají se správně potom používat oleje, tak možná i proto. Ale zas co s nima, když je potřebuju zregenerovat.

krisstina93
19. čer 2022

@qwertzuiopas samoopalovak sem zkoušela z avonu, sem si ho vzala jen tak jako pokus, moc sem tomu nevěřila. Předtím sem měla nějakou pěnu z dm a ta mi udělala hrozně fleky :D

orchidis
19. čer 2022

@bohumilakupkova Jakej kollagen bereš na pleť? Já jsem koupila nějaký bio hovězí a určitě to není chyba a pomůže to např. na klouby a chrupavky, ale hodně lidí mi pak říkalo, že na kůži živočišné kolageny nejsou a je třeba nějaký rostlinný. Tak nevím...

kiitaa
19. čer 2022

U sebe se nejlip citim, kdyz mam umyte vlasy a upravene nehty - i treba jen pruhledny lak. A nikdy bych nerekla jaky mam problem to udrzovat 😀 Kdyz vlasy necham jen tak uschnout, je to hruza, takze uz vzdycky predem premyslim, jestli pak budu mit prostor vcas sundat turban atd. A taky to zminovany oboci no, pouzivam bud stin na oboci a nebo rasenku na oboci, citim se lip s trochu vyraznejsim. Jinak se snazim micelarku a krem, ale denne to nezvladam. A pak teda s kosmetikou nesouvisejici - vzdycky kdyz si vezmu saty nebo sukni, tak si proste pripadam dobre a zensky.

levandule_k
19. čer 2022

Hodně utratím za šampóny a regeneraci pro vlasy, kupuji v kadeřnických potřebách, protože kdybych používala ty z obchodu, tak jsem jak strašidlo. Zatím nešedivím, tak se ani nebarvím, trochu jsem si užila barvení na střední, protože jsem chtěla změnu. Gelové nehty jsem chtěla na střední a mamka mi to tenkrát rozmluvila. Byla jsem naštvaná, že mi to neschvaluje, ale dneska jsem ráda, že jsem je neměla a) je to podle mě kýč b) když vidím, tak přirozené nehty pilují - no nic pro mě, c) není to zdravé, nehet potřebuje dýchat.
Libuji si v různých olejích, jobovový, arganový, olivují, střídám s hydratačními krémy.
Z líčení používám make-up, pudr, tvářenku, balzám na rty, někdy řasenku.

dashyyy
20. čer 2022

Miluju čistou přírodní kosmetiku, netestovanou na zvířatech, ideálně vyrobenou u nás.. v tom jsem fakt našla zálibu, nikdy jsem neměla tak krásnou pleť jako teď, skoro ve 34letech.. teď jsem ještě přidala tuhý šampon s kondicionerem, tak čekám, co vlasy na to.. za mě čím míň chemie na sebe člověk plácá, tím líp a fatk se mi hodně ulevilo.. jediný co, uvažuju o microbladingu, protože obočí mám svý tři světlý chlupy, ani žádná rostoucí séra s tím nijak nepomohla a denodenní malování mě unavuje