Holky vždycky s příchodem podzimu trpím na lupy ve vlasech ale jako fakt šíleně. Svědí mě celá pokožka hlavy a tvoří se mi na pokožce takové krusty lupů. Je to i dost nevzhledné. Nemáte nějaký tip na dobrý šampón nebo nějakou vlasovou péči jak se tohoto problému zbavit? Jsem už zoufalá.
Mám stejny problem a začala jsem používat tuhý sampon od Kvitok s moringou a za mě teda spoko, lupy zmizely temer okamzite
Pomohl mi šampuk Vitellaria na poškozenou pokožku
https://www.vitellaria.cz/vlasova-kosmetika/sam...
Jestli se ti delaji krusty, muze to byt i seborea.
@lentilkah Taky jsem nad tím přemýšlela, ale ty krusty nejsou zas nějak obří, spíš opravdu velké lupy na jednom místě - mastné lupy. Pokožku nemám ani nijak zarudlou ale prostě hodně svědí.
Ahoj 🙋 Já na lupy trpěla už od mala. Mamka se mnou litala po kožní a všude možně. Na přechodnou dobu zabral Nizoral. Po nějaké době jsem ale začala být proti němu imunní a lupy byly zpět 🤦 Pár let zpět mi ale někdo poradil, ať se vykašlu na drahé šampony a přípravky. Vezmu si Acylpyrin, rozdrtim a nasypu 2 tablety do libovolného 200ml šamponu. Pořádně protřepat. A světe div se, už po první spotřebované lahví jsem fakt měla klid. A že jsem toho vyzkoušela. Teď už Acylpyrin do šamponu dávám cca 1x za 3 měsíce. Myju si hlavu obden. A to jsem fakt měla lupy, že mi vyloženě sněžilo z hlavy 😅
Ona to mohou byt jen loziska. A mastna seborea byva.
Mam to same. Pres leto vzdy dobry, ale s prichodem podzimu to mam zase. Zkousela jsem kde co, trochu mi na to svedeni pomaha do samponu nakapat ze pet kapek tea tree olejicku a umyt jako obvykle. Jinak ty krusty tam mivam zase az do leta, kdy se to zase zlepsi.
Moje zkušenost maximálně pozitivní a výrobkem od Vichy - derkos. Před použitím jsem měla plnou hlavu i po umytí. Vysloveně velké kusy, co se daly pomalu vycesat od kořínků. A derkos mi je opravdu zredukoval. Jiný už nepoužívám. Celkem hezky voní a na notino.cz jsem kupovala asi za 300,- 390ml.
@nikoulinka tak ten Acylpyrin vyzkouším na manželovi 👍 ten s lupy taky pořád bojuje.
Ahoj můj syn i kamarádka používají šampón od ruské kosmetiky faberlic a zabral i na seboreu
@sus3nka zkoušel i můj děda, na něm fungovalo taky 🙂 A to ten Acylpyrin drtil do obyčejného šamponu z Kaufu, za nějakou dvacku 😅
Jediny sampon, ktery memu muzi vylecil seboreu, a ze jich vyzkousel, je tuhy sampon Ponio s Ichtamolem. Pral se s ni roky a do tydne byla pryc. Rekla bych, ze stejny efekt by mohl mit i na lupy.
Zkusila jsem všechno možné, ale zabral mi jedině Vitellaria šampuk, takový oranžový, na citlivou pokožku nebo tak nějak
zkoušela jsem toho moc drahé i levné, je to boj stále dokola.Vždycky to mám přes léto lepší a přes zimu horší. Ale osobně mě nejvíc pomohl LR šampon s částečkami stříbra a potom hodně pomáhá moře nebo sůl do vany :D vím zní to divně, ale mě to fakt pomoholo
Ahojky, me na klasicke lupy pomahal driv Nizoral, maji tuším v lékárně. A určitě toho bude víc. Ale jestli nemáš klasické lupy, tak bych to řešila na kožním, aby sis temi serapatickami spis neublizila a nemela to horsi.