Krepové, jemné a kudrnaté vlasy pomoc. Co na ně?

zdenamestan
15. kvě 2020

maminky poradíte co na moje vlasy? mam je přirozeně kurnaté a jemné. Co mám dělat aby byly trochu ,,připláclé,, k hlavě? Používám olejíček ale je to jen na chvíli.. mám dělat nějaké zábaly atd? kdo poradí?? děkuji moc

ester_davidova
15. kvě 2020

Dobrý den. Vlas je taková jako by šiška a díky šupinkám se vlasy přirozeně se pak o sebe opírají. Moderní šampony vlasy vyhlazují a tím je velmi zjemňují - a u toho, kdo má málo vlasů pak kštice slehává.
Já mám tedy jen vlnité vlasy, myji je bentonitem (z ekokozy), jsem spokojená, jsou umyté, zdrsnělém nelétají, ale jsou přrozeně načechrané těmi vlnami.

Zkusila bych tedy šampon bez silikonu - nebo jiné alternativní šampony kvůli té jemnosti. Možná by Vám pak "nestály".

Olej používám ricínový jen na zábaly, pak vymyji, vlasy jsou druhý den, určitě těžší, ale i kudrnatější.

A na závěr - buďte ráda za takové vlasy🙂 Mně už polovina po porodech vypadala, věčnými úpravami a barvením už nemám ani kudrnky, jen vlny...😕🙂

ester_davidova
Autor odpověď smazal
Zobraz
ester_davidova
15. kvě 2020

Znovu: důležité: vlnité a kudrnaté vlasy za sucha nečesat, za mokra rozčesat, vymačkat rukama vlny, nechat uschnout a suché jen upravovat prsty🙂 To dělá moc.

herminka
15. kvě 2020

Zkus Curly girl metodu. Něco najdeš i tady https://www.modrykonik.cz/blogs/?q=cgm (první dva příspěvky jsou mimo téma, nechápu), na http://www.kudrnatevlasy.cz/ nebo ve skupině na FB. Zpočátku to vypadá zdlouhavě a složitě, ale jak si člověk najde svůj systém, dá se to (já navíc třeba nefénuji).
Nechci říkat, že tato metoda "připlácne" vlasy k hlavě, ale nebudou tolik krepatit, vlnky budou lépe definované, vlasy nebudou tak rozlétané. Ale chce to trpělivost, výsledky nejdou vidět úplně hned, nejde o zázrak 🙂

A jinak souhlasím s Ester, já se nečešu už 16 let 😀

ester_davidova
15. kvě 2020

Děkuji herminko, že jsem mimo téma a přesto se mnou souhlasíte🙂 Já jsme Vaší metodu z "mladické" nerozvážnosti zkusila a ano, vlnečky byly takové príma měkké, nic nelétalo, vypadalo to pěkně - jenže vlasy jsem takto musela upravovat vlastně skoro pořád a hlavně mě pak začala svědit pokožka hlavy. Před časem jsem přešla na kosmetiku bez chemie či jak to říci. Umyji bentonitem a hotovo: krásně rozčešu (dříve bez kondocionéru nemyslitelné!), nechám uschnout a vlasy jsou - no prostě vlasy. Nic nelétá, nic nekrepatí, vlnky jsou přirozeně svoje, pravda, vlasy nejsou ale tak jemné jako ze šamponu. Až později jsem zjistila, jak vlas funguje a proto jsem to popsala. No a jednou za čas si dám ricínový olej, velmi rychle mi po něm rostou vlasy a řasy, tak proto.

A hlavně za sucha nečesat kartáčem.

Ale každý je jiný - někdo si nechá pohraje s kondicionérem ve vlasech a je spokojený. A někomu to nemusí vyhovovat.

kaja2016
15. kvě 2020

@zdenamestan No ja mam krepove ale teda silne a na narovnani me pomaha pred koupeli nanest kokosovy olej, pak umejt samponem a ve sprse rozcesat a vyfoukat idelane jeste prez kartac. Zkus taky nejaky vitmainy jist, ono to muze byt i tim. Kdyz necham uschnoit, mam kudrnate. Kdyz rozcesu az chvili po kouoeli, zkrepatej.

eva118
15. kvě 2020

Jak píšou holky- nejlépe vegan šampon, který nedráždí pokožku, co jsem začala používat neagresivní šampon, zdají se mi vlasy silnější, vlasová pokožka konečně bez lupů a to jsem na lupy zkusila kdeco. Vlasy rozčesat po mytí a pak už nečesat! Nechat je, ať se samy naskládají do vlnek- kudrn. Já ještě používám vlasové mléka/krémy. Dobré je, pokud jsou vlasy dlouhé, nechat si je postupně sestříhat, dlouhé vlnité jsou těžké, nevypadá to dobře. Když jsou sestříhané, účes z kudrnatých vlasů vypadá bohatší, hustější, kvalitní střih pomáhá kudrnám lépe se poskládat. Krepové vlasy jsou vlasy kudrnaté, které se majitelka snaží přesvědčit, aby byly rovné.

zelenaesmolda
19. kvě 2020

@zdenamestan zkus fb skupinu curly girl metoda